in , ,

Πόσο Ωφέλιμος Είναι ο Καπνός από Τσιγάρα στα Φυτά

οφέλη καπνού στα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
Πόσο Ωφέλιμος Είναι ο Καπνός από Τσιγάρα στα Φυτά

Θα εκπλαγείτε με το πόσο ωφέλιμος μπορεί να γίνει ο καπνός από ένα τσιγάρο για τα φυτά σας. Γιατί να Θάψετε ένα Αυγό στην Τρύπα Φύτευσης

Πόσο Ωφέλιμος Είναι ο Καπνός από Τσιγάρα στα Φυτά

Καπνός στην κηπουρική

Σύμφωνα με μια μελέτη, ο καπνός είναι πλούσιος σε άζωτο (N) (2,35%), κάλιο (K) (1,95%) και φώσφορο (P) (937 ug/g) και μπορεί να παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά στο έδαφος και στα φυτά.

Δείτε ακόμη Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Κεφάλια Ψαριών στον Κήπο

Ο καπνός ως εντομοαπωθητικό

Μουλιάστε 2-3 τσιγάρα σε 500ml νερό όλη τη νύχτα. Η νικοτίνη που αποβάλλεται στο νερό θα κάνει ένα εντομοαπωθητικό για όλες τις χρήσεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να ψεκάσετε αυτό το διάλυμα στις πληγείσες περιοχές των φυτών.

  • Αφίδες: Χρησιμοποιήστε σπρέι νερού τσιγάρου απευθείας σε αυτά τα παράσιτα για να απαλλαγείτε από αυτά.
  • Τορτρικίδες: είναι πράσινες προνύμφες που μπορούν να καταστρέψουν το υγιές φύλλωμα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Απωθήστε τις χρησιμοποιώντας το σπρέι νερού με καπνό.
  • Γεωμυίδες και τυφλοπόντικες: μισούν τη μυρωδιά του καπνού. Πασπαλίστε τον καπνό από 2-3 τσιγάρα κοντά σε φυτά για να τους κρατήσετε μακριά.
  • Σαρανταποδαρούσα: Διαποτίστε το έδαφος με ένα μείγμα καπνού, σκόρδου και νερού. Αυτός ο συνδυασμός με άσχημη μυρωδιά είναι μια ισχυρή λύση για την απώθηση τους.
  • Αράχνες: Βράζουμε 1 λίτρο νερό με καπνό από 7-8 τσιγάρα. Αφήστε το να κρυώσει, στραγγίστε το, γεμίστε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το στον κήπο και το σπίτι σας.

Νικοτίνη για την απώθηση παρασίτων

Τα σπρέι με νικοτίνη είναι ένα ισχυρό φάρμακο για την αποτροπή σκνίπων, θρίπες, αγρόμυζες και αφίδες.

  • Προσθέστε 1 φλιτζάνι αποτσίγαρα σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ξερά φύλλα καπνού και να χρησιμοποιήσετε μισό φλιτζάνι από αυτά.
  • Ανακατέψτε 10 σταγόνες ήπιου υγρού σαπουνιού, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και βράστε το μείγμα για έως και 30 λεπτά.
  • Σουρώστε το διάλυμα σε έναν κάδο ή κουβά με καπάκι—μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και ένα μήνα.
  • Ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το στις κάτω πλευρές των φύλλων του προσβεβλημένου φυτού.

Προειδοποίηση

Αποφύγετε τη χρήση καπνού κοντά ή πάνω σε βρώσιμα φυτά, καθώς μπορεί να παραμείνει στο σύστημα του φυτού για αρκετές εβδομάδες. Φυτά από την οικογένεια των νυχτολούλουδων όπως οι πιπεριές, οι ντομάτες και οι μελιτζάνες θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τον καπνό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης ‘Εβρασες μακαρόνια; Μην πετάξεις το νερό από τα ζυμαρικά. Ρίξε το στα φυτά σου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη κατανάλωσης κολοκύθας,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

Γιατί η Κατανάλωση Κολοκύθας Μπορεί να Ενισχύσει την Υγεία σας

συμβουλές επιβίωσης,συμβουλές έκτακτης ανάγκης,χρήσιμα

12 Πράγματα που θα σας Σώσουν σε μια Κρίσιμη Κατάσταση