in , , , ,

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Κεφάλια Ψαριών στον Κήπο

χρήση κεφαλιών ψαριών στον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
Πώς να Χρησιμοποιήσετε Κεφάλια Ψαριών στον Κήπο

Τα κεφάλια των ψαριών πάνε χαμένα στα περισσότερα σπίτια. Ωστόσο, θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν τα πετάξετε στον κάδο απορριμμάτων την επόμενη φορά, καθώς εχουν πολλά οφέλη για τα φυτά. 11 Χρήσεις Παλιών Εφημερίδων στον Κήπο

balconygardenweb

Πόσο χρήσιμο είναι το κεφάλι του ψαριού για τα φυτά

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Master Program of Environmental Science, Ινδονησία, το κεφάλι του ψαριού αποτελείται από 8,3% άζωτο, 4,8% φώσφορο και 1,6% κάλιο, τα οποία βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη των φυτών.

Καθώς το κεφάλι του ψαριού είναι απολύτως φυσικό, χωνεύεται εύκολα από βακτήρια, γαιοσκώληκες και μύκητες. Αυτή η μικροβιακή δραστηριότητα γύρω από τις ρίζες του φυτού ωφελεί σημαντικά την ανάπτυξη, τα άνθη και την παραγωγή καρπών σε διάφορα φυτά.

Οφέλη για τα φυτά

Καλλιεργήστε μεγαλύτερες ντομάτες

thekiwihome

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε πιο ζουμερές και μεγαλύτερες ντομάτες, τότε προσθέτοντας ένα κεφάλι ψαριού στη γλάστρα θα βοηθήσει. Οι ντομάτες αγαπούν το ασβέστιο και τον φώσφορο και τα κεφάλια των ψαριών παρέχουν την απαραίτητη δόση από αυτά.

Βάλτε ένα κεφάλι ψαριού στον λάκκο φύτευσης της ντοματιάς. Θα αποσυντεθεί αργά, απελευθερώνοντας άζωτο, κάλιο και πολλά απαραίτητα ιχνοστοιχεία που είναι ευεργετικά για την ανάπτυξη της.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πολύχρωμα και πιο όμορφα τριαντάφυλλα

claire_smithslife

Ένας από τους καλύτερους βιολογικούς τρόπους για να κάνετε τα τριαντάφυλλά σας να ανθίζουν καλύτερα και μεγαλύτερα είναι να προσθέσετε ένα κεφάλι ψαριού στο χώμα τη στιγμή της φύτευσης. Με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, το κεφάλι θα παρέχει επίσης ιχνοστοιχεία ασβεστίου, μαγνησίου, θείου, χλωρίου και νατρίου στο φυτό, εξασφαλίζοντας πλούσια ανάπτυξη.

Δείτε ακόμη Απίθανες Χρήσεις της Coca Cola στον Κήπο

Πιο γλυκό καλαμπόκι

Όταν το κεφάλι του ψαριού αποσυντίθεται, διασπάται σε θρεπτικά συστατικά και απελευθερώνει άζωτο, ασβέστιο, φώσφορο, μέταλλα και βιταμίνες που χρειάζονται τα καλαμπόκια για να αναπτυχθούν καλύτερα και να γίνουν πιο γλυκά.

Ένα κεφάλι ψαριού για κάθε 30-40 εκατοστά της περιοχής που φυτεύετε καλαμπόκι συνιστάται για ζουμερή συγκομιδή!

Βοηθά στην καρποφορία

minimunchersmelb

Τα καρποφόρα φυτά χρειάζονται μια τακτική δόση φωσφόρου, ασβεστίου, αζώτου και βιταμινών για να έχουν μια υγιή συγκομιδή. Φυτά όπως η κολοκύθα, τα εσπεριδοειδή και τα φασόλια ωφελούνται πολύ από το λίπασμα ψαριού.

Θάψτε ένα κεφάλι ψαριού στη γλάστρα ή στον κήπο τη στιγμή της φύτευσης. Οι μικροοργανισμοί θα κάνουν τη δουλειά τους και θα διασπάσουν τα θρεπτικά συστατικά σε πιο απλή μορφή για να βοηθήσουν τα φυτά να τα αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε κεφάλι ψαριού στον κήπο

selfsufficientprojects
  • Πλύνετε καλά το κεφάλι και τα κόκαλα του ψαριού με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Μόλις γίνει σκληρό, αλέστε σε χειροκίνητο μύλο.
  • Μπορείτε επίσης να θάψετε απευθείας ολόκληρο το κεφάλι χωρίς να το στεγνώσετε ή να το τρίψετε.
  • Φτιάξτε ένα πλούσιο σε ασβέστιο λίπασμα αναμειγνύοντας ένα κεφάλι ψαριού και μερικά κόκαλα στον κάδο κομπόστ αν έχετε.
  • Ενώ χρησιμοποιείτε ένα κεφάλι ψαριού, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τον κανόνα «ένα κεφάλι ανά φυτό». Για τον κήπο, χρησιμοποιήστε ένα ψάρι ανά 40-45 εκατοστά περιοχής. Μην το χρησιμοποιείτε υπερβολικά γιατί μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη ανάπτυξη.
  • Βεβαιωθείτε ότι θάβετε το κεφάλι του ψαριού αρκετά βαθιά διαφορετικά οι γάτες θα σκάψουν, βλάπτοντας τα φυτά.

Δείτε επίσης Επιστημονικά Αποδεδειγμένα Οφέλη από το Ρυζόνερο στα Φυτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φτιάξε ένα Dye Ombre Καλοκαιρινό Φόρεμα και εντυπωσίασέ τους όλους

Φτιάξε ένα Dye Ombre Καλοκαιρινό Φόρεμα και εντυπωσίασέ τους όλους

μικρή ξύλινη βεράντα,ιδέες για μικρή ξύλινη βεράντα,διακόσμηση μικρής βεράντας,ιδέες διακόσμησης μικρής βεράντας

30 Ιδέες για Μικρή Ξύλινη Βεράντα