in , , , , , ,

9 φυσικοί τρόποι για να μικρύνετε τους πόρους του δέρματος

Οι μεγάλοι πόροι του δέρματος μπορεί να είναι ενοχλητικοί για πολλούς ανθρώπους. Όταν οι σμηγματογόνοι αδένες φράσσονται, οι πόροι στο δέρμα σας τείνουν να μεγαλώνουν.

Οι διευρυμένοι πόροι του δέρματος μπορούν να αφήσουν την επιδερμίδα σας να γυαλίζει και να σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερης ηλικίας από ότι στην πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: Κύβοι Απολέπισης Σώματος με κατακάθια απο Καφέ

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που πλήττει πολλούς νέους ανθρώπους και συνήθως είναι γενετικό. Αλλά μερικές φορές ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής (κάπνισμα, κατανάλωση οινοπνεύματος ή κακή διατροφή), οι ορμονικές αλλαγές (π.χ. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης) ή περιβαλλοντικοί παράγοντες (π.χ. ακτινοβολίες UV) μπορεί να είναι αιτία διευρυμένων πόρων.

Μπορείτε όμως να κάνετε κάτι για αυτό. Έχουμε βρει με 9 τρόπους για να νικήσουμε τους διευρυμένους πόρους χρησιμοποιώντας οικιακά αντικείμενα. Δοκιμάστε τα.

1.Μάσκα αμυγδάλου

Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στα αμύγδαλα συμβάλλουν στην ενίσχυση του προστατευτικού στρώματος του δέρματος, στην πρόληψη της ακμής και στην παροχή υγρασίας στους πόρους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα, πρώτα γεμίστε ένα φλιτζάνι με μια χούφτα αμύγδαλα και αλέστε τα σε μια λεπτή σκόνη χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι. Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας νερό στα αμύγδαλα και ανακατέψτε τα σε μια παχιά πάστα. Κάντε μασάζ σε ολόκληρο το πρόσωπό σας με κυκλική κίνηση. Αφού αφήσετε τη μάσκα για 20 λεπτά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα δύο φορές την εβδομάδα.

2.Μαγειρική σόδα

Αυτή η πολύ χρήσιμη λευκή σκόνη λειτουργεί επίσης για την ακμή, καθώς έχει αντιβακτηριακή δράση και ελαχιστοποιεί τη φλεγμονή.

Ανακατέψτε δύο κουταλιές μαγειρικής σόδα με δύο κουταλιές της σούπας νερό και κάντε μασάζ με το μίγμα στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε με κρύο νερό 20 λεπτά αργότερα.

3.Μάσκα μελιού

Το μέλι έχει επίσης αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα και εμποδίζει τη φλεγμονή. Γι ‘αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε το δέρμα σας και να καταπολεμήσετε τους διευρυμένους πόρους.

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με δύο κουταλιές βρώμη. Εφαρμόστε τη μάσκα σε κυκλικές κινήσεις από τη μύτη σας στα μάγουλα, στο πηγούνι και στη συνέχεια στο μέτωπο. Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε.

4.Φλούδα αυγού, λεμονιού και βρώμης

Αυτή η μάσκα συμβάλλει στη μείωση της παραγωγής σμήγματος του δέρματος σε ένα κανονικό επίπεδο. Το ασπράδι αυγών διατηρεί το δέρμα σας τεντωμένο και δυνατό, ενώ ο χυμός λεμονιού στεγνώνει τα μαύρα στίγματα και απομακρύνει το υπερβολικό σμήγμα.

Χτυπάτε ένα ασπράδι αυγού μέχρι να είναι αφρώδες και ανακατέψτε με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας βρώμης. Αφού εφαρμόσετε τη μάσκα απολέπισης στο πρόσωπό σας, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

5. Ξινόγαλο

Το γαλακτικό οξύ αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενώ οι πρωτεΐνες και τα αντιοξειδωτικά επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Εφαρμόστε ορό γάλακτος σε ολόκληρο το πρόσωπό σας. Μετά από 20 λεπτά, πλύνετε τη μάσκα και θα πρέπει αμέσως να δείτε ότι οι πόροι σας εμφανίζονται λιγότερο ορατοί.

Δείτε επίσης: Φυσική Απολέπιση Προσώπου

6. Φαρμακευτική μάσκα αργίλου

Ο ιατρικός πηλός είναι αντιφλεγμονώδης και συνδυάζεται με οποιοδήποτε πλεονάζον σμήγμα, που σημαίνει ότι τα στίγματα και η ακμή θα εξαφανιστούν.

Αναμείξτε άργιλο με λίγο μέλι και νερό. Εφαρμόστε την πάστα στο πρόσωπό σας και αφήστε την για 30 λεπτά. Πλύνετε το με κρύο νερό.

7. Μάσκα ντομάτας

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε ασβέστιο που έχει καθαριστικό αποτέλεσμα στο δέρμα σας. Ο χυμός ντομάτας καταπραΰνει τις φλεγμονές και συμβάλλει στη μείωση της ερυθρότητας.

Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, απλά εφαρμόστε λίγο χυμό ντομάτας στο πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι.

8. Μάσκα από παπάγια

via

Τα τροπικά φρούτα είναι άφθονα σε μέταλλα όπως το κάλιο και το μαγνήσιο. Η παπάγια περιέχει επίσης πολλές βιταμίνες, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ακμής και των στιγμάτων.

Τρίψτε το εσωτερικό μιας παπάγιας στο πρόσωπό σας και πλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 15 λεπτά.

9. Μάσκα αγγουριού

Τα αγγούρια περιέχουν πολλή υγρασία και ένζυμα που βοηθούν στην τόνωση της αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος. Μια μάσκα αγγουριού είναι επίσης καλή για ερυθρότητα, ξηρότητα και λιπαρό δέρμα.

Ξεφλουδίστε και αγγούρι και κόψτε το σε φέτες. Ανακατέψτε τις φέτες αγγουριού με δύο κουταλιές της σούπας καλαμποκιού. Εφαρμόστε την μάσκα αγγουριού στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Αφού ξεπλύνετε τη μάσκα, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα.

Γενική συμβουλή: Για να αποφύγετε τη μεγέθυνση των πόρων, θα πρέπει επίσης να πλένετε το δέρμα σας με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου δύο φορές την ημέρα και στη συνέχεια να εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα.

via healthhack

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Φτιάξτε μόνοι σας ορυκτές πέτρες από ράβδους σιλικόνης

Φτιάξε κοσμήματα από σιλικόνη και διακοσμητικά γυάλινα πιάτα