in , ,

13 Κακές Συνήθειες που Κάνουν Κάθε Σπίτι Ακατάστατο

Μερικοί άνθρωποι οργανώνουν τα ρούχα τους σύμφωνα με το χρώμα, ενώ άλλων ατόμων συνεχίζουν να πέφτουν συνεχώς από μια ακατάστατη ντουλάπα. Τα μπαχαρικά σε ορισμένα σπίτια ταξινομούνται σε βάζα ενώ σε αλλά οι προσπάθειες να βρεθεί το ταίρι μιας κάλτσας μπορεί να γίνει κυνήγι θησαυρού. Συχνά, όλα αυτά λόγω των συνηθειών μας, πολλές από τις οποίες δεν παρατηρούμε και θεωρούμε αβλαβείς, μετατρέπουν τα σπίτια μας σε αιώνια ακαταστασία.

Αποθήκευση μπουφάν και παλτών στην είσοδο του σπιτιού

© MrHamster / depositphotos

Το πρώτο πράγμα που προσελκύει την προσοχή στην είσοδο του σπιτιού είναι μπουφάν και παλτά κρεμασμένα σε γάντζους. Όλα αυτά επειδή επιλέγουμε να φορέσουμε και κάτι διαφορετικό κάθε μέρα αναλόγως την εποχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χώρος να φαίνεται ακατάστατος.

Κάντε κανόνα να τα βάζετε σε μια ντουλάπα αμέσως όταν έρχεστε σπίτι. Αφήστε μόνο αυτά που είναι κατάλληλα για την τρέχουσα εποχή. Συσκευάστε τα υπόλοιπα σε σακούλες και βάλτε τα στο πάνω ράφι.

Αφήνετε έναν καναπέ-κρεβάτι ανοιχτό μετά τον ύπνο

brightside

Όσοι έχουν μικρά σπίτια χρησιμοποιούν συχνά καναπέδες-κρεβάτια, αλλά ξεχνούν το γεγονός ότι αυτό το επίπλου είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του δωματίου. Καταλαμβάνει πολύ ελεύθερο χώρο όταν ανοίγει και δίνει στο δωμάτιο μια ακατάστατη εμφάνιση. Μην βαριέστε να τον κλείσετε σε καναπέ μετά τον ύπνο και φροντίστε να μετατρέψετε αυτήν τη ρουτίνα σε καθημερινή συνήθεια.

Τοποθετήτε όλες τις μικρές συσκευές στον πάγκο

© uatp12 / depositphotos

Η ύπαρξη οικιακών συσκευών στη σειρά στον πάγκο της κουζίνας δημιουργεί οπτικό θόρυβο. Μην γεμίσετε τον πολύτιμο χώρο σας. Είναι καλύτερο να τα αποθηκεύσετε στο ντουλάπι ή στα ράφια της κουζίνας.

Να μην μαζεύετε τον αθλητικό εξοπλισμό μετά από το άσκηση στο σπίτι

© AlKan32 / depositphotos

Εκείνοι που τους αρέσει να ασκούνται στο σπίτι συχνά δεν μαζεύουν τον αθλητικό εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν μετά την γυμναστική. Ως αποτέλεσμα, τα βαράκια γλιστρούν από τη μία γωνία στην άλλη, περιμένοντας την επόμενη άσκηση ή απλά μαζεύουν σκόνη σε μια γωνία, ξεχασμένα. Φροντίστε να κρατάτε τον αθλητικό εξοπλισμό εκτός οπτικού πεδίου, ώστε να μην καταστρέφετε την όψη του δωματίου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κρατάτε κατσαρολικά μέσα σε άλλα ελπίζοντας να εξοικονομήσετε χώρο

brightside

Με την έλλειψη ελεύθερου χώρου στην κουζίνα, οι ιδιοκτήτες αγωνίζονται απεγνωσμένα για κάθε επιπλέον εκατοστό. Ως αποτέλεσμα, κάνουν σωρούς από τηγάνια και κατσαρόλες που δεν χωρούν στα ντουλάπια της κουζίνας. Αυτά τα πολυεπίπεδα «κέικ» από σκεύη δημιουργούν μόνο μια όψη αταξίας στην κουζίνα.

Τοποθέτηση πολλών αντικειμένων σε ανοιχτά ράφια

brightside

Η αφθονία μικρών αντικειμένων όπως αναμνηστικά, κεριά, φιγούρες και άλλα πράγματα δεν θα κάνουν τα ράφια σας να φαίνονται πιο όμορφα, αλλά θα δημιουργήσουν μια οπτική ακαταστασία. Υπάρχουν διάφοροι απλοί κανόνες που μπορούν να κάνουν τα ράφια να φαίνονται κομψά και όμορφα.

Για παράδειγμα, ψάθινα καλάθια και διακοσμητικά κουτιά μπορούν να κρύψουν καλώδια, DVD και άλλα μικρά αντικείμενα. Η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι τα βαριά αντικείμενα να αποθηκεύονται στο κάτω μέρος και ελαφριά στο πάνω μέρος. Θα λύσετε 2 προβλήματα ταυτόχρονα: λειτουργικότητα και αισθητική.

Τυχαία αποθήκευση διάφορων τροφίμων στην κουζίνα

brightside

Οι αρωματικές σάλτσες και τα καρυκεύματα εμπνέουν τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μαγειρικά αριστουργήματα, αλλά η διατήρησή τους στην κουζίνα είναι στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολη. Η πληθώρα των βάζων και των μπουκαλιών, τα οποία τοποθετούνται τυχαία σε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας, την κάνουν οπτικά ακατάστατη και βρώμικη.

Αφήνετε τα παπούτσια στο πάτωμα αντί να τα τοποθετήσετε σε παπουτσοθήκη

© zhudifeng / depositphotos© KKulikov / depositphotos

Η συσσώρευση παπουτσιών στο πάτωμα δημιουργεί ένα πλήρες χάος. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετούς χώρους αποθήκευσης παπουτσιών (ράφια, παπουτσοθήκες κ.λπ.).

Καθαρισμός του σπιτιού σε μια συγκεκριμένη ημέρα

brightside

Εάν καθαρίζετε το σπίτι σας με αυστηρό χρονοδιάγραμμα: όπως μια φορά την εβδομάδα σε μια συγκεκριμένη ημέρα, είναι καιρός να επανεξετάσετε την προσέγγισή σας. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε το σπίτι σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, επειδή η σκόνη και η βρωμιά μαζεύονται στα πράγματα σας λεπτό προς λεπτό. Σήμερα, η μέθοδος της καθημερινής καθαριότητας 15-20 λεπτών, η οποία βοηθά να διατηρείτε το σπίτι καθαρό και τακτικό σε τακτική βάση, είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Ίσως αξίζει να κάνετε αυτή τη μέθοδο μια νέα συνήθεια.

Δεν έχετε ένα μέρος για τσάντες και αξεσουάρ

© Towifqu / depositphotos© mariakray / depositphotos

Αποδεικνύεται ότι η επιλογή μιας τσάντας για μια ενδυμασία είναι πολύ πιο εύκολη από το να βρείτε ένα μέρος να τις οργανώσετε στην ντουλάπα σας. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε συστήματα αποθήκευσης που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις τσάντες και τα αξεσουάρ σας τακτοποιημένα.

Αποθήκευση ρούχων σε ανοιχτά ράφια

© youla.ru© belchonock / depositphotos

Τα ανοιχτά ράφια έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Από τη μία πλευρά, διευρύνουν οπτικά το χώρο. Από την άλλη πλευρά, σας υποχρεώνουν να διατηρείτε τα πάντα καλά οργανωμένα. Δυστυχώς, δεν θα έχετε πάντα την επιθυμία να τακτοποιήσετε τα υπάρχοντά σας μετά από μια κουραστική εργάσιμη ημέρα. Είστε έτοιμοι να το κάνετε αυτό σε τακτική βάση; Εάν όχι, καλύτερα να έχετε μια βολική και ευρύχωρη ντουλάπα.

Αφήνετε τα πιάτα να στεγνώσουν και δεν τα βάζετε πίσω στο ντουλάπι

© Hans / pixabay

Αυτή είναι μια κατάσταση που είναι γνωστή σε πολλούς: πλένετε τα πιάτα, τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα ξεχνάτε για λίγο, πράγμα που μπορεί να είναι αρκετές ημέρες. Μια κουζίνα με ένα σωρό πιάτα κοντά στο νεροχύτη φαίνεται βρώμικη, οπότε φροντίστε να απαλλαγείτε από αυτήν την ακαταστασία αμέσως.

Δεν πετάτε τις παλιές παντόφλες

© sanek13744 / depositphotos

Πολλές φορές αγοράζουμε καινούργιες παντόφλες μόνο αφού οι παλιές φθαρούν εντελώς. Ακόμα κι αν μας εξυπηρετούν για χρόνια και συχνά φαίνονται τόσο άνετες, μπορούν να συσσωρεύσουν μια τεράστια ποσότητα βακτηρίων. Επιπλέον, οι φθαρμένες παντόφλες διασκορπισμένες παντού δεν θα κάνει το σπίτι να φαίνεται ωραίο και τακτοποιημένο. Λάβετε υπόψη ότι συνιστάται να τις πλένετε μία φορά το μήνα και να τις αλλάζετε κάθε χρόνο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Παλιές Συρταριέρες σε Γλάστρες,diy γλάστρες,διακοσμηση κηπου,διακοσμηση κηπου,επαναχρησιμοποιηση παλιων επιπλων,επαναχρησιμοποιηση,diy κατασκευες για τον κηπο,συρταριέρες

15 Ιδέες για να ξεκινήσετε ΣΗΜΕΡΑ! Πώς να Μετατρέψετε Παλιές Συρταριέρες σε Γλάστρες.

κατασκευές με γυάλινα βάζα,αποθηκευση,οργανωση,αποθηκεύση σε γυάλινα βάζα γλυκών,ιδεες αποθηκευσης,χρησιμα

20 Πράγματα για να Αποθηκεύσετε σε Γυάλινα Βάζα Γλυκών