in , , , , ,

12 Καθημερινές Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε

Καθημερινές Συνήθειες,συμβουλες υγειας,συμβουλες υγειας και ομορφιας,συμβουλες ομορφιας,συμβουλες καθημερινοτητας,χρησιμα

Μερικές από τις συνήθειές μας μπορεί να είναι επιβλαβείς με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά υπάρχουν κάποιες ανθυγιεινές παρενέργειες για πολλά από τα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν τα επαναλαμβάνετε μέρα με τη μέρα, δίνοντάς τους το χρόνο να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας.

Φοράτε πολύ μακιγιάζ

© Gilbert Flores /Broadimage/EAST NEWS© Adele / Instagram

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι ζεστός ή όταν βρίσκεστε στο γυμναστήριο όταν το πρόσωπό σας ιδρώνει. Το μακιγιάζ δεν αφήνει το δέρμα να ψυχθεί σωστά και εμποδίζει τους πόρους να ιδρώνουν. Μπορεί στην πραγματικότητα να είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό για το δέρμα καθώς μπορεί να προκαλέσει παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή.

Συνήθειες που έχουμε κάθε μέρα και Είναι το Ίδιο Επικίνδυνες με το Κάπνισμα

Χρήση σαμπουάν πριν από το μαλακτικό

© Depositphotos.com© Depositephotos.com

Η χρήση του σαμπουάν πρώτα μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο λιπαρά. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε μαλακτικό πριν από το σαμπουάν για λεπτούς, ξηρούς και κατεστραμμένους τύπους μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαλακτικό λειτουργεί ως αστάρι όταν εφαρμόζεται πρώτο, προστατεύοντας τα μαλλιά σας από το να αφαιρεθούν τα φυσικά τους έλαια. Επιτρέπει επίσης το σαμπουάν να απλώνεται ομοιόμορφα στα μαλλιά σας.

Ξαπλωμένοι αλλά ξύπνιοι στο κρεβάτι

© Depositphotos.com© Depositephotos.com

Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούμε να αρχίσουμε να συσχετίζουμε τα κρεβάτια μας με το άγχος να μην μπορούμε να κοιμηθούμε. Αντ’ αυτού, είναι καλύτερα να αφήσετε το κρεβάτι σας μετά από 20 λεπτά, να πάτε σε άλλο δωμάτιο και να κάνετε κάτι χαλαρωτικό, όπως το διάβασμα.

Να κοιμάστε περισσότερο τα Σαββατοκύριακα

© Robert Daly/Hoxton/East News© Depositphotos.com

Αν και όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να καλύψουμε τον ύπνο που χάθηκε κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης εβδομάδας, αυτό μπορεί πραγματικά να μας κάνει να αισθανθούμε χειρότερα στο τέλος. Αυτό συμβαίνει επειδή κλείνουμε το εσωτερικό ρολόι του σώματός μας, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο να ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Στην πραγματικότητα, αυτό έχει συσχετιστεί με προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αντ’ αυτού, συνιστάται να ξυπνήσετε 1 ώρα αργότερα τα Σαββατοκύριακα και να πάρετε σύντομους υπνάκους τα απογεύματα.

Χρήση προϊόντων περιποίησης δέρματος σε βαζάκια

© Science Photo Library/EAST NEWS

Αυτό συμβαίνει επειδή το προϊόν εκτίθεται σε περισσότερο αέρα κάθε φορά που το ανοίγετε. Αυτή η οξείδωση μειώνει τα αποτελέσματά του.Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για την ανάπτυξη βακτηρίων και μόλυνση μέσα στα βάζα από εμάς χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας για να εφαρμόσουμε τις κρέμες. Ακόμη και η χρήση σπάτουλας μπορεί να τα μολύνει γιατί πρέπει να καθαριστούν πολύ καλά πριν από τη χρήση τους.

Χρήση του ίδιου τύπου προϊόντος δέρματος για 10+ χρόνια

© Shutterstock.com

Επειδή οι ανάγκες του δέρματος αλλάζουν συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τα κατάλληλα προϊόντα. Για παράδειγμα, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε πιο ευαίσθητα και ενυδατικά προϊόντα.

Αποτρίχωση της μύτης

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Κάνοντας αυτό αφαιρεί το προστατευτικό φράγμα που παρέχουν οι τρίχες της μύτης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε πιο επιρρεπείς σε παθήσεις όπως αλλεργίες και άσθμα. Επιπλέον, η αποτρίχωση μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο λοίμωξης του δέρματος, κάτι που συχνά μπορεί να είναι οδυνηρό.

Υπερβολική χρήση ενυδατικών χειλιών (lip balm )

© Shutterstock.com© zastavkin/easyfotostock/Eastnews

Η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή του μπορεί να είναι επιβλαβής για τα χείλη, επειδή εμποδίζει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο τοξινών στα προϊόντα των χειλιών μας, τα οποία μπορούν να εισέλθουν απευθείας στο σώμα μας μέσω του στόματος.

Πηγαίνετε τακτικά στο στεγνοκαθαριστήριο

© Shutterstock.com© zastavkin/easyfotostock/Eastnews

Ενώ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το στεγνό καθάρισμα τα ρούχων μας, δυστυχώς, μία από τις συνήθως χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες, το τριχλωροαιθυλένιο (TCE), συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Έχει συνδεθεί με βλάβες στο ήπαρ, στα νεφρά και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Καθημερινή λήψη πολυβιταμινών

flickr

Η καθημερινή λήψη βιταμινών μπορεί να μην είναι τόσο ελπιδοφόρα όσο σκεφτήκαμε τη πρώτη φορά, καθώς η έρευνα δείχνει ότι αντί να μας προστατεύει από χρόνιες ασθένειες, μπορεί να μας προκαλέσει βλάβη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη βιταμίνη Β7, η οποία μπορεί να επηρεάσει ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις και να οδηγήσει σε επιπλοκές.

Φοράτε σαγιονάρες

© Niki Shyfeet / Wikimedia Commons© Depositphotos.com

Παρά την άνεσή τους, μπορεί να είναι επιβλαβή για τα γόνατα, την πλάτη και τους γοφούς σας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ουσιαστικά ένα φύλλο από καουτσούκ που δεν μετριάζει σωστά την πίεση του περπατήματος. Επίσης, μπορούν να ασκήσουν περιττή πίεση στα δάχτυλα των ποδιών, οδηγώντας σε κράμπες.

Φοράτε κοκαλιάρικα τζιν

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Αυτός ο τύπος τζιν μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβής για τους μυς και τη ροή του αίματος, οδηγώντας σε επιπλοκές στην υγεία, όπως προσωρινή παράλυση. Συγκεκριμένα, εάν γονατίζετε και σκύβετε τακτικά, μπορεί να εμφανιστεί οίδημα γύρω από τους μύες, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία σας.

8 Μικρές Συνήθειες που Βοηθούν στην Απώλειας Βάρους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Μίνι Κήποι σε Φλυτζάνια Τσαγιού,diy γλαστρες,επαναχρησιμοποιηση,diy κατασκευες,diy κατασκευες για το σπιτι,diy κατασκευες κηπου

16 Φανταστικοί DIY Μίνι Κήποι σε Φλυτζάνια Τσαγιού

διακοσμηση,διακοσμηση σπιτιου,διακοσμηση,συμβουλες διακοσμησης,συμβουλες διακοσμησης

Πώς να Αναμείξετε τη Διακόσμηση του Σπιτιού σας