in , , , ,

10 Συνήθειες που Δεν Συνειδητοποιειτε ότι Μπορούν να σας Εθίσουν

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι πιο καθημερινές συνήθειες μπορεί να γίνουν εθιστικές και επιβλαβείς για το μυαλό και το σώμα σας που μπορούν να οδηγήσουν σε ψυχαναγκαστική συμπεριφορά. 9 Απλές Συνήθειες που Μπορούν να Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Ενυδάτωση του δέρματος

© depositphotos.com, © TanyaLovus / shutterstock.com

Η ενυδάτωση του δέρματος για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σταματήσει την αυτοενυδάτωσή του. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι εάν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ατοπικές κρέμες το δέρμα μπορεί να παραμείνει ξηρό για έως και 3 εβδομάδες χωρίς αυτοενυδάτωση. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι η φυσική υγρασία μπορεί να αποκατασταθεί φυσικά και σταδιακά.

Κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης

© mantistobogganmMD / reddit

Τα αναψυκτικά διαίτης έχουν τεχνητά γλυκαντικά στη σύνθεσή τους και επειδή είναι εξίσου γλυκά με τη ζάχαρη, διεγείρουν τις λιγούρες και τις εξαρτήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αλλαγή από κανονικό αναψυκτικό σε διαίτης δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Τεχνητό μαύρισμα

© depositphotos.com

Οι μελέτες λένε ότι οι υπεριώδεις ακτίνες που απελευθερώνονται στα κρεβάτια σολάριουμ αυξάνουν την εγκεφαλική ροή αίματος σε περιοχές που σχετίζονται με εξάρτηση από ουσίες. Γι’ αυτό οι άνθρωποι που τους αρέσει να μαυρίζουν τεχνητά συχνά επιστρέφουν για περισσότερο σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ακόμα κι αν δεν το χρειάζονται.

Εφαρμογή lip balm

© depositphotos.com

Θεωρούμενη ως συμπεριφορικός εθισμός, η παρόρμηση για εφαρμογή lip balm είναι ανησυχητική για μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει επειδή προσφέρει ευχαρίστηση και μπορεί να γίνει μια εμμονική πράξη, όπως το δάγκωμα των νυχιών ή το τρίψιμο των μαλλιών.

Ακούτε μουσική

© depositphotos.com

Όταν ακούτε μουσική, απελευθερώνεται ντοπαμίνη στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ευφορία και να θέλετε περισσότερη. Ευτυχώς η ακρόαση μουσικής σχετίζεται επίσης με μια σειρά από οφέλη, όπως η ενίσχυση της γνωστικής απόδοσης, η μείωση του άγχους και η ανύψωση της διάθεσης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Ανθυγιεινές Συνήθειες Ντους που Πρέπει να Σταματήσετε

Λεύκανση δοντιών

© depositphotos.com

Η λεύκανση των δοντιών δεν είναι μόνο εθιστική, αλλά η διαταραχή έχει και το δικό της όνομα: λευκορεξία. Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα πρόβλημα σωματικής δυσμορφίας, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν τα δόντια τους πάντα βρώμικα και κίτρινα, ακόμα και όταν είναι ήδη τέλεια λευκά.

Χρήση οφθαλμικών σταγόνων

© depositphotos.com

Σύμφωνα με μελέτες, οι κυκλοπηγικές οφθαλμικές σταγόνες μπορεί να είναι εξαιρετικά εθιστικές. Χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας οφθαλμικής εξέτασης για τον αμφιβληστροειδή ή για τη θεραπεία της φλεγμονής του κερατοειδούς. Έχει αναφερθεί ένας αριθμός περιπτώσεων ατόμων που υποφέρουν από στέρηση μετά από θεραπεία που αφορούσε αυτόν τον τύπο οφθαλμικών σταγόνων.

Αγορά επώνυμων ρούχων και αξεσουάρ

© bonitasworld / reddit

Η καταναγκαστική αγορά θεωρείται επίσης ένας τύπος συμπεριφορικού εθισμού. Τα άτομα ελκύονται από επωνυμους σχεδιαστές και πολυτελείς μάρκες για να εντυπωσιάσουν τους άλλους και να αισθάνονται ανώτεροι. Αυτή η πράξη οδηγεί σε αυξημένο επίπεδο άγχους και απομόνωσης, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με ιατρική βοήθεια.

Φωτογραφίες selfies

© depositphotos.com

Η συνεχής λήψη selfies μπορεί να θεωρηθεί ψυχική διαταραχή και παρατηρείται συχνά σε εφήβους με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αυτός ο εθισμός μπορεί να φανεί σε 2 μορφές: την ανάγκη να πετύχετε την τέλεια selfie και την παρόρμηση να λάβετε καλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Body piercing

© depositphotos.com

Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται όταν τρυπάτε το σώμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμφανίζεται μια ορμή ευφορίας και ευτυχίας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να εθίζονται σε αυτό το συναίσθημα.

Δείτε επίσης 10 Υγιεινές Συνήθειες που Μπορεί να είναι Επιβλαβείς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Λάθη Φροντίδας Μαλλιών που Αχρηστεύουν τα Σαμπουάν, τα Balm και τις Μάσκες

9 Λάθη Φροντίδας Μαλλιών που Αχρηστεύουν τα Σαμπουάν, τα Balm και τις Μάσκες

φυσικές θεραπείες ακμής,φυσικές θεραπείες για το δέρμα,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

7 Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε από τα Σημάδια Ακμής και τις Ατέλειες του Δέρματος