in , , , ,

10 Ανθυγιεινές Συνήθειες Ντους που Πρέπει να Σταματήσετε

ανθυγιεινές συνήθειες ντους,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,φροντίδα δέρματος
10 Ανθυγιεινές Συνήθειες Ντους που Πρέπει να Σταματήσετε

Πιθανότατα αναρωτιέστε τι μπορεί να πάει στραβά κατά τη διάρκεια ενός ντους, σωστά; Δεδομένου ότι το ντους είναι κάτι που θεωρείται εξαιρετικά απλό και προσωπικό, σπάνια γνωρίζετε ότι μερικές κοινές συνήθεις είναι ανθυγιεινές που πρέπει να σταματήσετε. 6 Λόγοι να Κάνετε Ντους Λιγότερο Συχνά

Πλύσιμο του προσώπου σας

© Depositphotos.com

Φαίνεται ότι είναι πολύ βολικό να πλένετε το πρόσωπό σας όταν κάνετε ντους, αλλά πραγματικά δεν είναι καλό για το πρόσωπό σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ντους με ζεστό νερό και συνήθως είναι πολύ θερμότερο από το νερό που θα χρησιμοποιούσατε για να πλύνετε το πρόσωπό σας. Το δέρμα του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητο, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό για να μην το βλάψετε.

Δεν πλένετε τα πόδια σας

© Depositphotos.com

Μάλλον φαίνεται ότι το πλύσιμο των ποδιών είναι εντελώς περιττό επειδή στέκεστε ακριβώς μέσα στο νερό κατά τη διάρκεια του ντους. Το πρόβλημα με αυτήν την εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι το βρεγμένο δεν σημαίνει αυτόματα καθαρό. Τα πόδια μας έρχονται σε επαφή με όλα τα είδη των πραγμάτων όταν περπατάμε και ιδρώνουν επίσης. Οπότε σκύψτε και κάντε τους ένα καλό πλύσιμο — το αξίζουν.

Δεν αντικαθιστάτε τακτικά τη λούφα σας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Είναι πολύ γνωστό ότι η μούχλα αγαπά τις ζεστές και υγρές συνθήκες και αυτό ακριβώς έχουμε στα ντους. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε την ίδια λούφα για μήνες και χρόνια, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να τη μοιράζεστε ήδη με τη μούχλα. Εάν δεν μπορείτε να τη δείτε, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. Πλένετε πολύ καλά τη λούφα σας μετά από κάθε χρήση, κρεμάστε την κάπου που να μπορεί να στεγνώσει στον αέρα και αντικαταστήστε την μία φορά το μήνα.

Χρήση σαπουνοθήκης

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν χρησιμοποιείτε σαπούνι, ελέγξτε πού το βάζετε μετά από κάθε χρήση. Οι κοινές σαπουνοθήκες δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο λόγο όπως παραπάνω – τα βακτήρια και οι μύκητες τις λατρεύουν. Μια συρμάτινη σαπουνοθήκη ή μια με μύτες είναι πολύ καλύτερες επιλογές. Επιπλέον, το σαπούνι σας δεν θα μουσκέψει.

Χρήση υγρών αρωματικών σαπουνιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σίγουρα, μπορεί να μυρίζει πολύ ωραία, αλλά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, το υγρό αρωματικό σαπούνι μπορεί να μην είναι φίλος σας. Ορισμένες χημικές ουσίες στα υγρά σαπούνια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, ειδικά τα αρώματα. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και ευαίσθητο, η χρήση υγρού σαπουνιού χωρίς άρωμα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση σαπουνιού χωρίς άρωμα, χρώμα ή άλλα επιβλαβή συστατικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πόσο Συχνά Πρέπει να Κάνετε Ντους Σύμφωνα με την Επιστήμη

Χρήση παλιών ξυραφιών

© Depositphotos.com

Μια άλλη κακή συνήθεια που έχουν πολλοί είναι να χρησιμοποιούν ξυράφι μέχρι να είναι εντελώς άχρηστο. Θυμάστε τις σαπουνοθήκες και τις λούφες που γεμίζουν μούχλα; Λοιπόν, τα ξυράφια δεν είναι διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, είναι χειρότερο γιατί αν το ξυράφι δεν είναι αρκετά αιχμηρό, θα σας κάνει πολλά μικροσκοπικά κοψίματα που μπορεί να μην παρατηρήσετε καν. Μπορεί να είναι πολύ μικρά για το μάτι σας, αλλά αρκετά μεγάλα για τη μούχλα που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις λεπίδες του ξυραφιού σας.

Αφήνετε το ξυράφι σας στο ντους

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να αφήνετε το ξυράφι σας στο ντους είναι ο ίδιος όπως παραπάνω – η μούχλα αγαπά κάθε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Εάν θέλετε να το αποθηκεύσετε μέσα στο ντους, βρείτε ένα σημείο όπου μπορείτε να το κρεμάσετε, ώστε να στεγνώνει μετά από κάθε χρήση.

Λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα δεν είναι καλή ιδέα γιατί το εκτεταμένο λούσιμο μπορεί να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής σας και για να το αντισταθμίσει θα αρχίσει να παράγει ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Μαντέψτε τι θα συμβεί στη συνέχεια; Λιπαρά μαλλιά. Αν έχετε ήδη αυτή τη συνήθεια, δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν στις ρίζες σας και να λούζετε τα μαλλιά κάθε δεύτερη μέρα.

Δεν κάνετε ντους μετά από άσκηση

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Έχουμε αναφέρει ότι τα βακτήρια προτιμούν τις ζεστές και υγρές συνθήκες; Ο ιδρώτας παρέχει και τα δύο και τα βακτήρια τον λατρεύουν. Είναι υπέροχο να παραμένετε σε φόρμα, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο να βρείτε λίγα λεπτά για το ντους μετά την άσκηση. Θα νιώσετε καλύτερα και σίγουρα θα μυρίσετε καλύτερα.

Παραλείπετε την ενυδατική κρέμα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εντάξει, αγόρια, μπορείτε να προσποιηθείτε ότι δεν θα χρησιμοποιούσατε ποτέ μια ενυδατική κρέμα επειδή είναι “μόνο για κορίτσια”. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Δεν είναι μόνο για κορίτσια – είναι για το δέρμα για να μην ξηραίνεται πολύ. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το ντους γιατί απορροφάται ελαφρώς καλύτερα όταν το δέρμα είναι ζεστό. Επιπλέον, αντικαθιστά την υγρασία που χάνει το δέρμα κατά τη διάρκεια του πολύ ζεστού ντους.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί αν Κάνετε 2 ή Περισσότερα Ντους Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σημάδια προβλημάτων υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία,

7 Συμβουλές για να Κατανοήσετε Περισσότερο το Σώμα σας

έλλειψη φωτός σε φυτά εσωτερικού χώρου,φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως