in , , , , ,

6 Λόγοι να Κάνετε Ντους Λιγότερο Συχνά

οφέλη λιγότερων ντους,φροντίδα δέρματος,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία
6 Λόγοι να Κάνετε Ντους Λιγότερο Συχνά

Οι περισσότεροι κάνουν ντους μια φορά την ημέρα ή περισσότερο. Αλλά αν αναρωτηθείτε γιατί πρέπει να πλενόμαστε κάθε 24 ώρες, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι κάνουμε περισσότερα από ό, τι είναι απαραίτητο. Στην πραγματικότητα, τα συχνά ντους δεν μας βοηθούν όσον αφορά την εμφάνιση ακόμη και την υγεία μας. Δείτε τι θα συμβεί εάν ξεκινούσατε να κάνετε λιγότερο συχνά ντους. Γιατί Δεν Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας στο Ντους

Θα είστε λιγότερο εκτεθειμένοι σε λοιμώξεις.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ίσως σκέφτεστε ότι το ντους κάθε μέρα είναι πιο υγιεινό αλλά στην πραγματικότητα, λειτουργεί αντίθετα. Τα συχνά ντους μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των μικροοργανισμών στην επιδερμίδα, αφήνοντάς την λιγότερο προστατευμένη και πιο ευάλωτη σε μολύνσεις. Το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται μερικη διέγερση από βακτήρια και βρωμιά και τα συχνά ντους μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την ικανότητά του να μας προστατεύει από ιούς.

Ωφελεί το δέρμα.

© Shutterstock.com

Τα ζεστά ντους μπορεί να ειναι χαλαρωτικά και να αφήνουν το δέρμα καθαρό, αλλά μπορούν επίσης να συμβάλουν στην πρόωρη γήρανσή του. Το δέρμα είναι καλυμμένο με ένα λιπαρό εξωτερικό στρώμα που κατακρατεί στην υγρασία ώστε το δέρμα να είναι τροφαντό και νεότερο για περισσότερο καιρό. Το πλύσιμο και το τρίψιμο μπορούν να αφαιρέσουν αυτό το προστατευτικό στρώμα, αφήνοντας το δέρμα ερεθισμένο, ζαρωμένο και ξηρό .

Τα μαλλιά μπορεί να αρχίσουν να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

© Depositphotos.com

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, το καθημερινό λούσιμο μπορεί τελικά να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται ακόμη πιο θαμπά και λιπαρά. Αυτό συμβαίνει γιατί αφαιρείται το εξωτερικό στρώμα σμήγματος που χρησιμεύει ως προστατευτική ασπίδα έναντι φθορών. Ως αντίδραση, οι πόροι αρχίζουν να παράγουν ακόμη περισσότερο, προκαλώντας φαγούρα και ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής και τελικά το φράξιμο των πόρων. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να υπονομεύσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Δείτε ακόμη Γιατί Πρέπει να Τραγουδάτε στο Ντους

Μπορεί να χάσετε επιπλέον βάρος.

© Shutterstock.com

Κάνοντας ένα χαλαρωτικό ντους αμέσως μετά από ένα γεύμα μπορεί να ακούγεται ελκυστικό, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί πραγματικά να σας κάνει να πάρετε επιπλέον βάρος. Η πέψη των τροφών απαιτεί σωστή ροή αίματος στο στομάχι. Όταν κάνετε ντους, προκαλεί πτώση της θερμοκρασίας του σώματος, που μπερδεύει το πεπτικό σύστημα. Όταν γίνεται τακτικά, αυτό μπορεί να του προκαλέσει βλάβη με συνέπεια επιπλέον κιλά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε αλλεργικές αντιδράσεις.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το συχνό ντους μπορεί να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στις ενοχλητικές αλλεργίες. Όταν ο όξινος ‘μανδύας’ του δέρματος είναι κατεστραμμένος, μειώνει την ικανότητά του να καταπολεμά τα εξωτερικά ερεθίσματα. Το πλύσιμο όλων των ρύπων από το δέρμα κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα «τεμπέλικο», το οποίο με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες, άσθμα, ακόμη και διαβήτη.

Είναι καλύτερο για την αναπαραγωγική υγεία.

© Shutterstock.com

Όπως και το δέρμα, η ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται επίσης τη βακτηριακή ισορροπία για να παραμείνει υγιής. Το νερό με το οποίο πλενόμαστε μπορεί να περιέχει βαρέα μέταλλα και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες, πόσο μάλλον τα πολλά αρώματα και τα τεχνητά πρόσθετα που υπάρχουν σε σαπούνια και αφρόλουτρα. Η καθημερινή έκθεση σε όλα αυτά μπορεί να διαταράξετε τα καλά βακτήρια στην ευαίσθητη περιοχή προκαλώντας κνησμό, ερεθισμό και διάφορες λοιμώξεις.

Δείτε επίσης 5 Θαύματα που Κάνει ένα Κρύο Ντους στο Δέρμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

δύσοσμα πόδια,αντιμετώπιση δύσοσμων ποδιών,φροντίδα ποδιών,χρήσιμα

10 Τρόποι Αντιμετώπισης Δύσοσμων Ποδιών

Γιατί Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας για Τουλάχιστον 1 Λεπτό