in , , ,

10 Τρόποι Αντιμετώπισης Δύσοσμων Ποδιών

δύσοσμα πόδια,αντιμετώπιση δύσοσμων ποδιών,φροντίδα ποδιών,χρήσιμα
10 Τρόποι Αντιμετώπισης Δύσοσμων Ποδιών

Τα δύσοσμα πόδια είναι μια συνήθης κατάσταση και ονομάζεται επίσημα βρωμοδότωση. Η συνηθισμένη αιτία είναι η συσσώρευση ιδρώτα, η οποία δημιουργεί ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια που προκαλούν οσμές. Για να αποφύγετε εντελώς αυτό το πρόβλημα δειτε 10 τρόπους αντιμετώπισης δύσοσμων ποδιών. 3 Σπιτικές φυσικές Θεραπείες για Υγιή Πόδια για μύκητες και κάλους!

Αλμυρά ποδόλουτρα

© Karla Alexander/Unsplash, © pixabay

Μια κύρια πηγή της δυσοσμίας που προέρχεται από τα πόδια είναι τα βακτήρια που ζουν στο δέρμα και κάτω από τα νύχια. Για να τα εξαλείψετε τα βακτήρια, δοκιμάστε αλμυρά ποδόλουτρα. Το αλάτι απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα και τα σκοτώνει βακτήρια. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, δοκιμάστε να προσθέσετε ξύδι. Το μείγμα ποδόλουτρου πρέπει να περιλαμβάνει:

1 μέρος ξίδι
2 μέρη νερού
1 κούπα αλάτι

Χρησιμοποιήστε το για δύο εβδομάδες τη νύχτα. Και μην ξεχάσετε να καθαρίσετε κάτω από τα νύχια με τσιμπιδάκι καθώς κάποια βρωμιά μπορεί να κολλήσει εκεί ακόμα και μετά το ποδόλουτρο.

Επιλογή κάλτσας

© Jisu Han/Unsplash

Αρκετά μείγματα υφάσματος θα ιδρώνουν τα πόδια και επομένως θα μυρίζουν πολύ χειρότερα. Εάν επιλέξτε βαμβακερές κάλτσες τα πόδια θα αναπνέουν και θα μειώσουν τη μυρωδιά και την εφίδρωση.

Βάλτε πούδρα στα παπούτσια

© pixabay

Για να προστατέψετε τα παπούτσια από τη δύσοσμο , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποσμητική και αντιδρωτική πούδρα παπουτσιών. Εναλλακτικά, πασπαλίστε τα παπούτσια με μια πρέζα κορν φλαουρ. Θα απορροφήσει την υγρασία, η οποία είναι η πηγή των περισσότερων μυρωδιών στα παπούτσια. Άλλες φθηνές λύσεις είναι παιδική πούδρα και ταλκ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λάδι κέδρου

© Kelly Sikkema/Unsplash

Εκτός από το ότι είναι αρωματικό, το έλαιο κέδρου έχει αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα λαδιού μασάζ:

5 σταγόνες λάδι κέδρου
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

Κάντε απαλό μασάζ στα πόδια και κοιμηθείτε. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε με βαμβακερές κάλτσες όλη τη νύχτα.

Απολεπιστικό ζάχαρης

© pixabay

Ένα απολεπιστικό ζάχαρης χρησιμοποιείται συνήθως για τα χείλη και το σώμα, αλλά μπορείτε πραγματικά να το χρησιμοποιήσετε και για τα πόδια. Θα απολεπίσει του στρώματος του νεκρού δέρματος και τους κάλους. Μπορείτε να φτιάξετε μια παχιά πάστα με:

Ισοπροπυλική αλκοόλη (> 91%)
3 μέρη ζάχαρης
1 μέρος νερό

Τρίψτε και μετά ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 3 φορές την εβδομάδα.

Δείτε ακόμη Τα Πόδια σας Λένε Πολλά για την Υγεία σας που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

Αλλάξτε τη διατροφή σας

brightside

Η διατροφή είναι ένας τεράστιος παράγοντας όσον αφορά τη μυρωδιά του σώματος και αυτό περιλαμβάνει τα πόδια! Αρκετές κοινές τροφές μπορούν να συμβάλλουν στη δυσάρεστη μυρωδιά των ποδιών. Για να απαλλαγείτε, κόψτε τον καφέ, το κόκκινο κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουνουπίδι και το αλκοόλ από τη διατροφή σας. Υπάρχουν επίσης πολλά μπαχαρικά με έντονη μυρωδιά που θα μπορούσαν να είναι ο λόγος για δύσοσμα πόδια.

Σαπούνια

© Kristina Balić/ Unsplash

Μπορείτε να αγοράσετε αντιμυκητιακά ή αντιβακτηριακά σαπούνια για χρήση στα πόδια σας αντί για το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείτε στο υπόλοιπο σώμα σας.

Ελέγξτε για ασθένειες

© pixabay

Η υπερβολική εφίδρωση, ωστόσο, μπορεί να είναι σύμπτωμα υπεριδρωσίας, η οποία θα απαιτούσε όχι μόνο θεραπεία στο σπίτι αλλά και ιατρική περίθαλψη.

Σαγιονάρες

© Ross Papas/Unsplash

Αγοράστε ένα καλό ζευγάρι σαγιονάρες ώστε τα πόδια σας να αναπνέουν κατά τη διάρκεια έντονης άσκησής και θα τα προστατέψουν από ντους και δάπεδα αποδυτηρίων.

Κρεμμύδια στις κάλτσες

brightside

Απλά βάζοντας μερικά κομμάτια κρεμμυδιού στις κάλτσες σας τη νύχτα μπορεί να εξαλείψει μια λοίμωξη και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Πιστεύεται επίσης ότι έχει αντίκτυπο λόγω των σημείων βελονισμού στα πόδια σας.

Δείτε επίσης Γιατί να βουτήξεις τα πόδια σου σε νερό που έχουν βράσει μακαρόνια; Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κατασκευές κουζίνας,οργάνωση κουζίνας,DIY κατασκευές,οργάνωση

6 DIY Κατασκευές για την Οργάνωση Κουζίνας

οφέλη λιγότερων ντους,φροντίδα δέρματος,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία

6 Λόγοι να Κάνετε Ντους Λιγότερο Συχνά