in , , , ,

Τι θα Συμβεί αν Κάνετε 2 ή Περισσότερα Ντους Καθημερινά

συνέπειες πολλών καθημερινών ντους,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Τι θα Συμβεί αν Κάνετε 2 ή Περισσότερα Ντους Καθημερινά

Εάν έχετε συνηθίσει να κάνετε στο ντους το πρωί, μετά από γυμναστική και να απολαύσετε ένα μακρύ, ζεστό ντους πριν από τον ύπνο, μπορεί να βλάψετε την υγεία σας περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Το να κάνατε πολλά ντους καθημερινά μπορεί να βλάψει το δέρμα, τα μαλλιά σας, ακόμη και να επηρεάσει την αναπαραγωγική σας υγεία. Τι θα Συμβεί εάν Κάνετε Ντους Χωρίς Σαπούνι

Τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται πιο λιπαρά.

© Shutterstock.com

Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά φαίνονται υπέροχα, αλλά το να τα λούζετε συχνά μπορεί πραγματικά να τα κάνει πιο λιπαρά. Κάθε φορά που εφαρμόζετε το αγαπημένο σας σαμπουάν, στεγνώνει ελαφρώς το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερο σμήγμα ως αντίδραση. Εάν έχετε τη συνήθεια να λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, το τριχωτό της κεφαλής σας λαμβάνει σήμα ότι πρέπει να παράγει συνεχώς περισσότερη λιπαρότητα για να προστατέψει το δέρμα στο κεφάλι από την υπερβολική ξήρανση. Αυτό, με τη σειρά του, θα κάνει τα μαλλιά να γίνονται λιπαρά πιο γρήγορα.

Το δέρμα μπορεί ξηραθεί.

© Shutterstock.com

Αν και το να μην κάνετε ντους τακτικά δεν ακούγεται ελκυστικό, το πολύ συχνό κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Αφρόλουτρα και ζεστό νερό αφαιρούν υγιή βακτήρια και φυσικά έλαια από το δέρμα. Αυτά τα έλαια βοηθούν το δέρμα να παραμείνει νεανικό και λαμπερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και ορισμένοι δερματολόγοι συνιστούν ακόμη και να κάνετε ντους 2-3 φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τον κνησμό και το υπερβολικά ξηρό δέρμα.

Μπορεί να παρατηρήσετε περισσότερη πιτυρίδα από το συνηθισμένο.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πολλά σαμπουάν ισχυρίζονται ότι κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται γυαλιστερά, ογκώδη και χωρίς πιτυρίδα, αλλά η πολύ συχνά χρήση τους στην πραγματικότητα λειτουργεί αντίστροφα. Το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών προκαλεί φαγούρα και ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε πιτυρίδα και σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει τριχόπτωση.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Πλένετε το Πρόσωπό σας στο Ντους

Το δέρμα μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο.

© Shutterstock.com

Εάν ζεστό ντους φαίνεται ένας υγιεινός τρόπος για να παραμείνετε καθαροί απλό τα μικρόβια. Αλλά η έκθεση του σώματος σε κάποια βρωμιά και βακτήρια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και το βοηθά να καταπολεμήσει τους ιούς πιο αποτελεσματικά. Το πολύ συχνό ντους διαταράσσει το μικροβίωμα του δέρματος, το ερεθίζει και φαίνεται χαραγμένο και κοκκινωπό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ισως είναι πιο δύσκολο να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το στέγνωμα των μαλλιών αμέσως μετά το ντους μπορεί να σας δώσει αυτή τη φρέσκια εμφάνιση από το κομμωτήριο, αλλά το να το κάνετε καθημερινή συνήθεια δεν σας κάνει καλό. Το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών τα κάνει ξηρά και εύθραυστα. Όταν τα μαλλιά είναι αδύναμα και σπάνε εύκολα, είναι πιο δύσκολο να τα βουρτσίζετε και να τα χτενίζετε.

Μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία.

brightside

Τα ευαίσθητα σημεία καθαρίζονται φυσικά με σωματικές εκκρίσεις και η χρήση αρωματικών σαπουνιών και τζελ για να τα πλύνετε μπορεί να επηρεάσει τα υγιή επίπεδα pH τους. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή ανισορροπία, ερεθισμό, ακόμη και να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία. Είναι καλύτερα να επιλέξετε απαλά καθαριστικά χωρίς άρωμα για να πλύνετε την περιοχή γύρω από τα ευαίσθητα σημεία.

Δείτε επίσης Γιατί Είναι Καλύτερο να Κάνετε Ντους τη Νύχτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση με κουρτίνες από φυτά,διακόσμηση σπιτιού με φυτά,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Διακόσμηση με Κουρτίνες από Φυτά

ιδέες για φεγγίτη,πλεονεκτήματα φεγγίτη,μειονεκτήματα φεγγίτη,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

28 Ιδέες για Φεγγίτη με Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα