in , , ,

28 Ιδέες για Φεγγίτη με Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

ιδέες για φεγγίτη,πλεονεκτήματα φεγγίτη,μειονεκτήματα φεγγίτη,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού
28 Ιδέες για Φεγγίτη με Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Οι φεγγίτες θεωρούνται η καλύτερη ιδέα για να φέρετε πολύ φυσικό φως στο εσωτερικό του σπιτιού. Αλλά έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε μια απόφαση. 25 Ιδέες για Παράθυρα Φινιστρίνια στο Σπίτι

28 Ιδέες για Φεγγίτη με Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα

Μια από τις πιο θετικές πτυχές της ύπαρξης φεγγίτη είναι ότι προσφέρει επιπλέον φως σε ένα δωμάτιο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες που οι μέρες είναι μικρότερες, υπάρχουν λιγότερες ώρες φωτός και ο ήλιος είναι σε χαμηλότερη γωνία από ό, τι το καλοκαίρι.

Λόγω αυτής της αύξησης του φυσικού φωτός από τους φεγγίτες, η χρήση τεχνητού φωτισμού και ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να μειωθεί και κατά τους ψυχρότερους μήνες. Οι φεγγίτες μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της θερμότητας ενός χώρου και να μειώσουν την ανάγκη για θέρμανση. Εκτός από τις θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τη χρήση λιγότερης ηλεκτρικής ενέργειας, η χρήση φεγγιτών μπορεί να μειώσει ακόμη και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ευελιξία και η γκάμα των επιλογών σχεδιασμού, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν ως προς τη θέση, το μέγεθος, το σχήμα και τη γωνία, έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται τις τοπικές συνθήκες. Ένας φεγγίτης μπορεί να σχεδιαστεί για να τραβάει το ηλιακό φως νωρίς το πρωί για να βοηθήσει στη θέρμανση ενός χώρου, αλλά και να προστατεύει από τον δυνατό απογευματινό ήλιο που μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πολύ ζεστό. Ορισμένοι φεγγίτες διαθέτουν αποχρώσεις ή επικαλύψεις για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

Τέλος, οι φεγγίτες έχουν τη δυνατότητα είτε να βελτιώσουν τη διακόσμηση είτε να λειτουργήσουν ως το κύριο χαρακτηριστικό διακόσμησης σε έναν χώρο.

Μειονεκτήματα

Αν και αυτή η αφθονία του ήλιου μπορεί να είναι σωτήρια σε ορισμένους χώρους, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με τη μεταφορά υπερβολικού φωτός και θερμότητας εντός σπιτιού. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε υπόψη όταν έρθει η ώρα να αποφασίσετε για την τοποθέτηση, το μέγεθος, την κατεύθυνση, τον έλεγχο του κλίματος και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε τον χώρο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ένα άλλο ζήτημα με τους φεγγίτες είναι ότι συχνά χάνουν θερμότητα κατά τους δροσερούς μήνες. Κατά γενικό κανόνα, το γυαλί μεταφέρει τη θερμότητα καλύτερα από άλλα δομικά υλικά όπως η μόνωση ή το τσιμέντο, επιτρέποντας στη θερμότητα από το εσωτερικό του σπιτιού να διαφύγει προς τα έξω. Για να αντιμετωπιστεί αυτό φεγγίτες θα πρέπει που είναι θερμοδιακοπτόμενοι και το γυαλί να είναι μονωμένο.

Ακόμα κι αν ένας φεγγίτης είναι μονωμένος, υπάρχουν συχνά προβλήματα με τη σωστή σφράγιση του και της σωστής εγκατάστασής του. Πολύ συχνά, ένας φεγγίτης που δεν έχει εγκατασταθεί σωστά, προκαλεί προβλήματα υγρασίας και διαρροές που μπορούν όχι μόνο να στάζουν σε χώρους από κάτω, αλλά και να εξαπλώνουν διαρροές σε άλλα μέρη της στέγης.

Τέλος, ο φεγγίτης μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί. Εάν έχετε τη συνήθεια να καθαρίζετε τα τζαμιά την άνοιξη πιθανότατα θα βρείτε δύσκολο να καθαρίσετε τους φεγγίτες σας. Για να μειώσετε τον αριθμό των τακτικών καθαρισμών, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε σημεία του σπιτιού όπου δεν θα πέφτουν φύλλα ή κλαδιά, κάτι που θα απαιτούσε συχνό καθαρισμό.

Δείτε ακόμη 28 Ιδέες Διακόσμησης με Γυαλί Αμμοβολής

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 55 Ιδέες Παραθύρων Clerestory για Περισσότερο Φυσικό Φως

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συνέπειες πολλών καθημερινών ντους,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Τι θα Συμβεί αν Κάνετε 2 ή Περισσότερα Ντους Καθημερινά

ακριβά προϊόντα σούπερ μάρκετ και φθηνότερες εναλλακτικές,συμβουλές για σούπερ μάρκετ,συμβουλές εξοικονομήσης χρημάτων,χρήσιμα

10 Ακριβά Προϊόντα που Δεν Διαφέρουν από τις Φθηνότερες Εναλλακτικές τους