in , , ,

55 Ιδέες Παραθύρων Clerestory για Περισσότερο Φυσικό Φως

παράθυρα Clerestory,ιδέες παραθύρων Clerestory,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού
55 Ιδέες Παραθύρων Clerestory για Περισσότερο Φυσικό Φως

Τα παράθυρα Clerestory είναι μικρά παράθυρα τοποθετημένα κατά μήκος του πάνω μέρους ενός τοίχου και είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των mid-century modern σπιτιών. Αλλά η ιστορία τους ξεκινά πολύ πριν από 70 χρόνια περίπου. Χρονολογούνται στην αρχαία Αίγυπτο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν σε ιερούς ναούς για να τους γεμίζουν με φως. Χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλους θρησκευτικούς χώρους κατά τη διάρκεια των αιώνων – σε συναγωγές, καθεδρικούς ναούς και βασιλικές.

25 Ιδέες για Παράθυρα Φινιστρίνια στο Σπίτι

Γιατί να επιλέξετε τα παράθυρα Clerestory

Οι άνθρωποι επιλέγουν συνήθως τα παράθυρα clerestory για το επιπλέον φως που προσφέρουν σε ένα δωμάτιο. Ωστόσο, έχουν και αλλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο παράθυρα clerestory για να μπει φως χωρίς τα παράθυρα να καταλαμβάνουν ολόκληρους τοίχους. Σε θερμά κλίματα, προτιμώνται συχνότερα επειδή αφήνουν την ίδια ποσότητα φωτός με τα κανονικά παράθυρα, αλλά το φως είναι λιγότερο έντονο. Αυτό συμβαίνει επειδή το φως του ήλιου φιλτράρεται παραπάνω, αφήνοντας το δωμάτιο φωτισμένο αλλά όχι πολύ ζεστό. Δεδομένου ότι τα παράθυρα clerestory τοποθετούνται ως επί το πλείστον αρκετά ψηλά, τα καθιστά ιδανικά για μπάνια και κρεβατοκάμαρες, όπου θέλετε περισσότερο φυσικό φως αλλά και περισσότερη ιδιωτικότητα. Όταν τα παράθυρα clerestory προστίθενται πάνω από άλλα παράθυρα, ολόκληρος ο τοίχος φαίνεται σαν να είναι κατασκευασμένος από γυαλί.

Τύποι παραθύρων Clerestory

παράθυρα Clerestory πρέπει απλώς να είναι κοντά στην οροφή. Μπορείτε ακόμη και να τοποθετήσετε κανονικά παράθυρα ψηλα και να τα ονομάσετε παράθυρα clerestory. Θυμηθείτε ότι το clerestory δεν είναι στυλ σχεδιασμού, αλλά αρχιτεκτονικό στυλ. Έτσι, οποιοσδήποτε τύπος παραθύρου μπορεί να γίνει παράθυρο clerestory.

Τα παράθυρα Clerestory μπορούν να ανοίγουν κεκλιμένα. Μπορείτε να προσθέστε παράθυρα clerestory στις δύο πλευρές ενός δωματίου. Μπορείτε να βάλετε σε όλες τις πλευρές, αλλά συνήθως, η αρχιτεκτονική επιτρέπει μόνο δύο αντίθετες πλευρές. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το φυσικό φως εισέρχεται ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

Δείτε ακόμη 25 Ιδέες για Παλιά Ξύλινα Παράθυρα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Ο φανταστικός τρόπος για να φτιάξετε ψεύτικα παράθυρα για το υπόγειο σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ημικρανίες,αιτίες ημικρανίας,διατροφή και ημικρανία,διατροφικά λάθη,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,διατροφή,υγεία

7 Διατροφικά Λάθη που Προκαλούν Ημικρανίες

καθημερινός αριθμός βημάτων,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

Πόσα Βήματα Πρέπει να Κάνετε Καθημερινά για να Παραμείνετε Υγιείς