in , , ,

Πόσα Βήματα Πρέπει να Κάνετε Καθημερινά για να Παραμείνετε Υγιείς

καθημερινός αριθμός βημάτων,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
Πόσα Βήματα Πρέπει να Κάνετε Καθημερινά για να Παραμείνετε Υγιείς

Σύμφωνα με μια μελέτη, το περπάτημα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ευτυχίας, ενώ μια άλλη ότι μπορεί επίσης να μας κάνει πιο παραγωγικούς. Αλλά όπως όλα τα πράγματα είναι καλύτερο να γίνεται μέτρο. Ο αριθμός των βημάτων που κάνουμε, δεν πρέπει να είναι μόνο ευεργετικός αλλά και επιτεύξιμος. 10 Λόγοι για να Περπατάτε Καθημερινά

10.000 βήματα την ημέρα – το αποτέλεσμα μιας πολύ επιτυχημένης καμπάνιας μάρκετινγκ

Είτε ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής είτε όχι, πιθανότατα έχετε ακούσει ότι πρέπει να περπατάτε 10.000 βήματα την ημέρα για να είστε υγιείς. Γιατί όμως αυτός ο αριθμός; Λοιπόν, προέρχεται από ένα ιαπωνικό βηματόμετρο, που πωλήθηκε το 1965, που ονομάζεται Manpo-kei, το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει «μετρητής 10.000 μέτρων». Εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και τελικά έγινε ο καθημερινός στόχος για όλους.

Αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους.

© Depositphotos.com

Ορισμένες μελέτες δείχνουν πράγματι ότι 10.000 βήματα θα μπορούσαν να είναι καλά για μερικούς ανθρώπους επειδή θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καρδιά και την ψυχική υγεία, καθώς και να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτός ο αριθμός θα μπορούσε πραγματικά να είναι περιττός για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη ότι περισσότερα βήματα φέρνουν περισσότερα οφέλη για την υγεία. Έτσι, εάν δεν μπορείτε να πετύχετε αυτόν τον καθημερινό στόχο, μην αποθαρρύνεστε, καθώς ένας πολύ χαμηλότερος αριθμός θα μπορούσε να είναι εξίσου ευεργετικός.

brightside

Επιπλέον, 10.000 βήματα την ημέρα είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν ή έχουν το χρόνο να το επιτύχουν. Επομένως, εάν δεν καταφέρνετε συνεχώς να το φτάσετε, πιθανότατα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ψυχολογικό επίπεδο και θα σας αποθαρρύνει. Σε μια μελέτη, ζητήθηκε σε Βρετανούς εφήβους να επιτύχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό βημάτων. Στην αρχή, το απόλαυσαν, αλλά αργότερα άρχισαν να παραπονιούνται ότι ήταν πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί και το κίνητρό τους μειώθηκε.

Δείτε ακόμη 12 Καθημερινές Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε

Ο βέλτιστος αριθμός βημάτων είναι πολύ χαμηλότερος.

brightside

Το 10.000 έχει γίνει ο προεπιλεγμένος στόχος τόσο για άτομα όσο και για βηματομετρητές, αλλά ακόμη και το να περπατάτε μόνο 4.400 βήματα την ημέρα είναι πολύ ευεργετικό, σύμφωνα με την Δρ. I-Min Lee. Μελέτησε μεγάλο αριθμό γυναικών μεταξύ 62 και 101 ετών. Φόρεσαν επιταχυνσιόμετρα στους γοφούς τους που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους για τουλάχιστον δέκα ώρες την ημέρα, σε διάστημα τεσσάρων έως επτά ημερών μεταξύ 2011 και 2015.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

brightside

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποσοστό θνησιμότητας σε γυναίκες που περπατούσαν περίπου 4.400 βήματα την ημέρα μειώθηκε κατά 41%, σε σύγκριση με εκείνες που πέτυχαν μόνο 2.700 βήματα την ημέρα. Ενώ οι γυναίκες που περπατούσαν 7.500 βήματα την ημέρα μείωσαν το ποσοστό θνησιμότητας κατά 65%. Αυτό αποδεικνύει ότι ακόμη και τα λιγότερα βήματα από τον προεπιλεγμένο στόχο εξακολουθούν να είναι ωφέλιμα για τη υγειά και είναι λιγότερο δύσκολο να επιτευχθούν επίσης.

Πώς μπορείτε να πετύχετε εύκολα τον καθημερινό σας στόχο

© Depositphotos.com

Η μελέτη έχει ορισμένους περιορισμούς, σύμφωνα με την Δρ Lee. Δεν λέει πόσα μέτρα πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας ή να αποτρέψουμε τυχόν γνωστικά ή σωματικά ζητήματα.

Αυτά είναι τα γενικά συμπεράσματα της Δρ Lee:

  • Η μέτρηση των βημάτων είναι λιγότερο αγχωτική από τη μέτρηση του χρόνου όταν ασκείστε.
  • Η ένταση δεν έχει σημασία, μετράει κάθε βήμα.
  • Εάν η ζωή σας είναι μάλλον καθιστική, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε 2.000 ακόμη βήματα, ώστε να μπορείτε να φτάσετε τουλάχιστον 4.400 καθημερινά βήματα. Φυσικά, δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα με τη μια, προσπαθήσετε να κάνετε επιπλέον βήματα όποτε είναι δυνατόν.
© sirylok / Depositphotos.com

Μερικές συμβουλές από την Δρ. I-Min Lee:

  • Επιλέξτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.
  • Παρκάρετε στον πρώτο κενό χώρο που βλέπετε και όχι στον πλησιέστερο στην είσοδο.
  • Κατεβείτε από το λεωφορείο μία στάση πριν από τον προορισμό σας.
  • Στο σπίτι, χωρίστε τις δουλειές. Κάντε περισσότερες από μια κινήσεις για να φέρετε τα πιάτα στην κουζίνα ή τα ψώνια από το αυτοκίνητό σας.

Δείτε επίσης Μην τρώτε ΣΑΒΟΥΡΑ! Δείτε πόση ώρα πρέπει να περπατήσουμε για να «κάψουμε» μια σοκολάτα ή ένα σακουλάκι πατατάκια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

παράθυρα Clerestory,ιδέες παραθύρων Clerestory,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

55 Ιδέες Παραθύρων Clerestory για Περισσότερο Φυσικό Φως

φυσικές βαφές για πασχαλινά αυγά,βάψιμο πασχαλινών αυγών,Πάσχα

7 Φυσικές Σπιτικές Βαφές για Πασχαλινά Αυγά