in , , ,

9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως

έλλειψη φωτός σε φυτά εσωτερικού χώρου,φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως

Κάθε φυτό χρειάζεται διαφορετική ποσότητα φωτός για να αναπτυχθεί και πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί όταν πρόκειται για την έκθεσή του στον ήλιο. Λοιπόν, υπάρχει κάποιος τρόπος να είστε σίγουροι γι’ αυτό; Υπάρχουν 9 σημάδια που δείχνουν ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου σας χρειάζονται περισσότερο ηλιακό φως. 15 Συμβουλές Φροντίδας Φυτών Εσωτερικού Χώρου με Οικονομικό Τρόπο

Μακριά βλαστάρια

reddit

Προσέξτε για νέα βλαστάρια που μεγαλώνουν πιο μακριά σε αναζήτηση περισσότερου φωτός και κοτσανιού με λεπτή ανάπτυξη.

Στρέφονται προς την πηγή του φωτός

balconygardenweb

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το συγκεκριμένο μέρος του φυτού δεν δέχεται αρκετό ηλιακό φως και αρχίζει να τεντώνεται προς το φως, κάνοντας το φυτό να φαίνεται ανισόρροπο στην ανάπτυξη και το σχήμα του. Περιστρέψτε το φυτό από καιρό σε καιρό για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κατανομή του ηλιακού φωτός σε ολόκληρο το φυτό

Καφέ κηλίδες και φύλλα

Αν παρατηρήσετε ότι οι άκρες πολλών φύλλων γίνονται καφέ, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη φωτός. Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους τα μέρη του φυτού γίνονται κίτρινα και καφέ, όπως έλλειψη νερού ή υπερβολικό πότισμα. Για να το διορθώσετε, βελτιώστε την ένταση του φωτός και ποτίστε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Μικρότερα φύλλα

savvygardening

Μια άλλη ένδειξη ότι τα φυτά σας απαιτούν περισσότερο ηλιακό φως είναι ότι η ανάπτυξη νέων μικρότερων φύλλων. Το φως είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για να βοηθήσει το φυτό να αναπτυχθεί σωστά και τις περισσότερες φορές υποτιμάται. Οποιοδήποτε φυτό έχει μικρότερα φύλλα από ότι θα έπρεπε και θαμπό φύλλωμα από το συνηθισμένο μπορεί να αντιμετωπίζει έλλειψη ήλιου.

Δείτε ακόμη Τα 7 πιο Συνηθισμένα Προβλήματα Φυτών Εσωτερικού Χώρου που Πρέπει να Αποφύγετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σταμάτημα της ανάπτυξης

pottedpixie

Το φυτό εσωτερικού χώρου σας προσπαθεί απλώς να επιβιώσει και δεν ευδοκιμεί; Εάν έχουν περάσει μερικοί μήνες και το φυτό δεν έχει οποιαδήποτε ανάπτυξη, τότε αυτό είναι ένδειξη ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό ήλιο. Είναι καλύτερο να το διατηρείτε σε σημείο όπου μπορεί να δέχεται τουλάχιστον 2-3 ώρες λαμπερού ήλιου κάθε μέρα.

Θαμπό φύλλωμα

houzz

Τα ποικιλόμορφα φυτά έχουν συνήθως μια λάμψη χρωμάτων σε όλα τα φύλλα τους όταν έχουν τη σωστή έκθεση στο ηλιακό φως. Για τα μη ποικιλόμορφα, το φύλλωμα είναι πάντα φωτεινό και πλούσιο όταν το φως είναι αρκετό. Αν παρατηρήσετε θαμπό φύλλωμα με έλλειψη λάμψης και χρωμάτων, τότε είναι ένδειξη ότι το φυτό δεν παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός.

Το χώμα παραμένει υγρό για πολύ

plantswap

Εάν το χώμα δεν στεγνώσει για 3-5 ημέρες, τότε υποδηλώνει ότι το φυτό δεν βρίσκεται σε καλά φωτισμένη και ευάερη θέση.

Το ηλιακό φως είναι ένα κρίσιμο συστατικό για τη φωτοσύνθεση και όποτε υπάρχει έλλειψη επαρκούς ηλιακού φωτός, το φυτό αποτυγχάνει να τραβήξει όσο νερό χρειάζεται. Επίσης, έχει έλλειψη κυκλοφορίας αέρα και ελαφριά εξάτμισης και διαπνοής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χώμα να παραμένει υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που οδηγεί σε σήψη των ριζών.

Ξεθωριασμένα χρώματα

balconygardenweb

Τα ξεθωριασμένα χρώματα του φυλλώματος δείχνουν ότι το φυτό δεν παίρνει τη σωστή ποσότητα ήλιου. Τα ποικιλόμορφα φυτά υποφέρουν περισσότερο από αυτό και τείνουν να χάνουν τη ζωντάνια τους με την πάροδο του χρόνου. Βεβαιωθείτε ότι το φυτό εκτίθεται σε τουλάχιστον έμμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πολτοειδές φύλλωμα

balconygardenweb

Το πολτοειδές φύλλωμα είναι ένδειξη ότι το φυτό παίρνει νερό αλλά όχι αρκετό ηλιακό φως. Ελέγξτε τα φύλλα και αν είναι πολύ μαλακά στο άγγιγμα, τοποθετήστε το φυτό σε φωτεινή τοποθεσία.

Δείτε επίσης 7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ανθυγιεινές συνήθειες ντους,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,φροντίδα δέρματος

10 Ανθυγιεινές Συνήθειες Ντους που Πρέπει να Σταματήσετε

Τα μυστικά των γυναικών που μυρίζουν πάντα υπέροχα

Τα μυστικά των γυναικών που μυρίζουν πάντα υπέροχα