in ,

7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα

επικίνδυνα φυτά εσωτερικού χώρου,χρήσιμα,συμβουλές
7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα

Εκτιμάται ότι πάνω από 450.000 είδη φυτών υπάρχουν στον κόσμο, και μερικά από αυτά έχουν γίνει ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσουμε λίγο χρώμα και ζωή στα σπίτια μας. Ωστόσο, ορισμένα από αυτά τα φυτά μπορεί να ενέχουν κινδύνους τους οποίους μπορεί να μην γνωρίζετε. Με μια πιο προσεκτική ματιά σε 7 κοινά φυτά ανακαλύψαμε κάποια απροσδόκητα γεγονότα. 10 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Δηλητηριάζουν Αργά την Υγεία μας

Δέντρο μπονσάι από άρκευθο

© Depositphotos.com, © Pixabay.com

Αν σας αρέσουν τα δέντρα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε ένα μπονσάι. Αλλά πριν το κάνετε, είναι καλό να προσέξετε το είδος. Τα δέντρα μπονσάι από άρκευθο μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας όπως ρινική συμφόρηση και υγρά μάτια.

Παχύφυτα

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Αυτά τα φυτά έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή πρόσφατα καθώς είναι μικρά, φθηνά και εύκολα στη χρήση. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να μολυνθούν από αυτά τα μικροσκοπικά έντομα που ονομάζονται ψευδοκοκκίδες. Εάν τα υποτιμήσετε θα καταλήξουν να γίνουν ένα τεράστιο πρόβλημα επειδή εξαπλώνονται εύκολα σε άλλα φυτά και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε.

Πικροδάφνη

© Depositphotos.com

Αυτό το αθώο φυτό με όμορφα λουλούδια είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά δηλητηριώδες. Σίγουρα δεν συνιστάται να το κρατάτε μέσα στο σπίτι και είναι επίσης καλύτερο να μην το αγγίζετε.

Δείτε ακόμη 10 Φυτά που Δημιουργούν το Τέλειο Μικροκλίμα στο Σπίτι

Βουβόχορτο

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Αυτά τα φυτά είναι εύκολα στη φροντίδα, καθιστώντας τα αρκετά δημοφιλή φυτά για αρχάριους. Αλλά αν έχετε κατοικίδια ζώα, αυτό δυστυχώς δεν είναι το φυτό για εσάς καθώς περιέχει οξαλικό ασβέστιο το οποίο είναι δηλητηριώδες για γάτες και σκύλους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καλάδιο

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Πιο γνωστά ως φτερά αγγέλου ή αυτιά ελέφαντα, αυτά τα φυτά δεν είναι κατάλληλα για το σπίτι καθώς θεωρούνται τοξικά για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους.

Μπενζαμίνη

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Η μπενζαμίνη είναι ένα άλλο κοινό φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα, ειδικά εάν έχετε άσθμα ή είστε αλλεργικοί στο λατέξ. Τα κηρώδη φύλλα τους μπορούν να συλλέξουν πολλή σκόνη και επειδή υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις λατέξ σε αυτό το φυτό, μπορεί να προκαλέσει αλλεργία στο λατέξ.

Φοίνικας αρέκα

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Ο φοίνικας αρέκα δίνει στους εσωτερικούς χώρους μια κάπως τροπική ατμόσφαιρα. Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το φυτό, ιδιαίτερα, είναι αρκετά επιρρεπές σε ανεπιθύμητα παράσιτα όπως τα ακάρεα αράχνης και οι ψευδοκοκκίδες.

Δείτε επίσης 7 Επικίνδυνα Φυτά που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αγγίξετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σωστή στάση του σώματος,καθημερινές συνήθειες,βλάβη,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

8 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τη Σωστή Στάση του Σώματος

μετατροπή τζιν,ιδέες μετατροπής τζιν,επαναχρησιμοποίηση τζιν,DIY κατασκευές με τζιν

4 Απλές DIY Ιδέες Μετατροπής Τζιν για να κάνετε Σήμερα! Φώτος και Βίντεο