in , , , , ,

8 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τη Σωστή Στάση του Σώματος

σωστή στάση του σώματος,καθημερινές συνήθειες,βλάβη,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
8 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τη Σωστή Στάση του Σώματος

Η σωστή στάση του σώματος είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την υγεία αλλά και για τη συναισθηματική ευεξία. Η καλή στάση του σώματος μπορεί να μειώσει την κόπωση, να αυξήσει τη διάθεση ακόμη και να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Αλλά μερικά μικρά πράγματα που κάνουμε σε καθημερινή βάση μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη στάση του σώματος. H σωστή στάση ύπνου ανάλογα με τον πόνο που νιώθετε στην πλάτη σας

Φοράτε τσάντα crossbody.

© Edward Berthelot / Getty Images Entertainment / Getty Images, © Shutterstock.com

Το να φοράτε μια τσάντα που δεν είναι ισορροπημένη στο σώμα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε για τη στάση σας. Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε τη μεγαλύτερη τσάντα, ώστε να κουβαλάτε τα πάντα , όσο βαρύτερη γίνεται τόσο μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στη σπονδυλική σας στήλη. Όταν κουβαλάτε την τσάντα στον έναν ώμο και το βάρος δεν κατανέμεται ομοιόμορφα, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς στον αυχένα και τον ώμο, κακή στάση του σώματος ακόμη και πονοκεφάλους. Εάν δεν θέλετε να εγκαταλείψετε την αγαπημένη σας τσάντα crossbody, αδειάστε την κατά καιρούς.

Βάζετε το τηλέφωνό σας ανάμεσα στο αυτί και το λαιμό σας.

© Shutterstock.com

Το να κάθεστε στο γραφείο για πολλές ώρες κάθε φορά δεν βοηθάει τη στάση σας, αλλά ο τρόπος που κάθεστε δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να βλάψει τη σπονδυλική σας στήλη. Κρατώντας το τηλέφωνό σας μεταξύ του ώμου και του αυτιού σας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα χέρια σας ελεύθερα να πληκτρολογείτε, αλλά τελικά, μπορεί να βλάψει την πλάτη σας. Ο λαιμός και οι ώμοι δεν προορίζονται να παραμένουν σε αυτή τη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτή η συνήθεια μπορεί να τεντώσει τους μυς στην άνω πλάτη σας, επηρεάζοντας τη στάση σας.

Εργάζεστε σε φορητό υπολογιστή.

© Julian Lozano / Unsplash.com

Αν και ο φορητός υπολογιστής σας επιτρέπει να εργάζεστε από οπουδήποτε, το καμπούριασμα και το κοίταγμα προς τα κάτω στην οθόνη μπορεί να κουράσει τους μυς και τελικά να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος. Στην πραγματικότητα, το να κοιτάτε συνεχώς την οθόνη μπορεί να πιέσει τους μυς σας σαν να βάζετε βάρος 27 κιλών στο λαιμό σας, σύμφωνα με μια μελέτη.

Προσθέτετε γάλα στον καφέ σας.

© engin akyurt / Unsplash.com, © Shutterstock.com

Ενώ το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρούνται μέρος μιας υγιεινής διατροφής, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και να επιδεινώσουν τον υπάρχοντα πόνο στην πλάτη, ο οποίος, με τη σειρά του, θα επηρεάσει τη στάση του σώματος σας. Η καφεΐνη μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα τέλειο περιβάλλον για πόνο στην πλάτη και ακόμη να οδηγήσει σε χρόνιο πόνο.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Φοράτε Σουτιέν Καθημερινά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σιδερώνετε συχνά.

© Shutterstock.com

Το σιδέρωμα σάς κάνει να καμπουριάζετε στη σιδερώστρα, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να επιδεινώσει τη στάση του σώματός σας. Εάν σιδερώνετε συχνά, χρησιμοποιήστε μια καρέκλα με ψηλή πλάτη και τοποθετήστε μια πετσέτα τυλιγμένη σε ρολό πίσω από την πλάτη σας για να αποφύγετε το σκύψιμο.

Κοιμάστε με μια βαριά κουβέρτα.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Το να κοιμάστε κάτω από μια μεγάλη αφράτη βαριά κουβέρτα μπορεί να αισθάνεστε άνετα, το να την σηκώνετε και να την τακτοποιείτε όταν φτιάχνετε το κρεβάτι, απαιτείται να σκύψετε και να χρησιμοποιήσετε τους μυς σας. Για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη, επιλέξτε περισσότερες ελαφριές κουβέρτες.

Παίζετε τένις.

© Mo Saeed / Pexels.com

Το να παίζετε τένις τακτικά μπορεί να κάνει τους μυς σας να πονάνε. Όταν κινείτε συνεχώς το χέρι σας εμπρός-πίσω, μπορεί να ασκήσει πίεση στις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, προκαλώντας πόνο στην πλάτη. Για να αποφύγετε τραυματισμούς στο τένις, φορέστε παπούτσια με καλή απορρόφηση κραδασμών και φροντίστε να τεντώνεστε πριν και μετά από έναν αγώνα.

Φοράτε γυαλιά.

© Nina Mercado / Unsplash.com, © Depositphotos.com

Η χρήση λάθος γυαλιών μπορεί να προκαλέσει πόνο στο λαιμό σας, κάτι που με τη σειρά του θα επηρεάσει τη στάση του σώματός σας. Όταν γυρίζετε το κεφάλι σας πίσω για να κοιτάξετε από το κάτω μέρος των φακών σας, τεντώνονται οι μυς στο λαιμό σας, προκαλώντας πόνο. Για να τον αποφύγετε, κάντε τακτικά διαλείμματα για να τεντώνεστε ή να περπατάτε.

Δείτε επίσης 9 Επιβλαβείς Στάσεις Σώματος και πώς να Αποφύγετε τις Συνέπειές τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

υπερτροφές,υπερβολική κατανάλωση,επιπτώσεις,διατροφή,συμβουλές διατροφής

8 Υπερτροφές που Δεν Πρέπει να Καταναλώνετε Υπερβολικά

επικίνδυνα φυτά εσωτερικού χώρου,χρήσιμα,συμβουλές

7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα