in , , ,

7 Συμβουλές για να Κατανοήσετε Περισσότερο το Σώμα σας

σημάδια προβλημάτων υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία,
σημάδια προβλημάτων υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία,

Το σώμα είναι ένα πολύ περίπλοκο σύστημα, όπου όλα συνδέονται κατά κάποιο τρόπο. Και γι’ αυτό όταν κάτι δεν πάει όπως θα έπρεπε, στέλνει μηνύματα σε άλλα μέρη του σώματος ως προειδοποιητικό σημάδι. Υπάρχουν 7 συμβουλές για να μπορείτε να αναγνωρίζετε πιθανά υποκείμενα ζητήματα υγείας μέσω αυτών των πολύ απλών τρόπων. 7 Πράγματα που Μπορούν να Συμβούν στο Σώμα σας το Φθινόπωρο

Χαμηλό πορώδες τρίχας

brightside

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε χαμηλό πορώδες στα μαλλιά είναι ρίχνοντας μια μόνο τρίχα από λουσμένα και στεγνά μαλλιά σε ένα ποτήρι νερό. Εάν η τρίχα βυθιστεί στο κάτω μέρος του ποτηριού, το πορώδες είναι πολύ υψηλό. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σας απορροφούν κάθε προϊόν που χρησιμοποιείτε πολύ γρήγορα και στεγνώνουν στον αέρα πολύ γρήγορα. Ωστόσο, συνήθως τείνουν να ξηραίνονται και να φριζάρουν.

Για να αντιμετωπίσετε το υψηλό πορώδες, πρέπει να επιλέξετε προϊόντα που έχουν πιο «βαριά» συστατικά, όπως λάδια και βούτυρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας.

Οριζόντιες γραμμές στο λαιμό

© Depositphotos.com

Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες παράγουν λιγότερα οιστρογόνα από όσα χρειάζεται το σώμα τους για να διατηρήσουν την ανθεκτικότητα των οστών. Και οι βαθιές γραμμές του λαιμού είναι ένα ανησυχητικό σημάδι ότι τα οστά γίνονται πιο εύθραυστα και λιγότερο πυκνά. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος κατάγματος των οστών είναι πολύ μεγαλύτερος. Τα συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D μπορεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα για την αποφυγή της οστεοπόρωσης.

Αυτές οι γραμμές μπορεί επίσης να σας δείχνουν ότι πρέπει να ελέγξετε το θυρεοειδή σας. Εάν η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται και αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται εκτός του λαιμού και σε άλλα σημεία. Δεν είναι μόνο οι γραμμές που πρέπει να προσέχετε αλλά και το δέρμα που ξεφλουδίζει.

Δείτε ακόμη 8 Απροσδόκητα Σημάδια Εγκυμοσύνης που Ίσως Δεν Γνωρίζετε Καν

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Άφθες στο στόμα και τη γλώσσα

© Shutterstock.com

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για την εμφάνιση άφθων είναι το κάπνισμα, οι αλλεργίες, το κατά λάθος δάγκωμα της γλώσσας και η φλεγμονή. Ωστόσο, εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, μπορεί να έχετε έλλειψη σε βιταμίνη Β12, σίδηρο ή φυλλικό οξύ. Αυτές οι ελλείψεις δεν αναπτύσσονται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά προοδευτικά αναπτύσσονται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Κάποια άλλα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να είναι κόπωση, ζάλη, ακανόνιστος καρδιακός παλμός και μυϊκή αδυναμία. Αν τα βιώσετε όλα αυτά, θα πρέπει να κάνετε κάποιες δραστικές αλλαγές στη διατροφή σας και να αρχίσετε να παίρνετε τα απαραίτητα συμπληρώματα.

Ξεφλούδισμα νυχιών και παρανυχίδων και λευκές κηλίδες στα νύχια

© Depositphotos.com, © Sae0213 / reddit

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για το ξεφλούδισμα των νυχιών και των παρανυχίδων είναι η έλλειψη σιδήρου και η αφυδάτωση. Εάν η έλλειψη σιδήρου δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πολλαπλά προβλήματα υγείας, όπως πόνο στο στήθος. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι η υπολειτουργία του θυρεοειδούς, πνευμονική ή ακόμα και νεφρική νόσος. Ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείτε τα νύχια σας στο σπίτι είναι να τρώτε μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο και να τα διατηρείτε τα νύχια ενυδατωμένα.

Τώρα, αν αρχίσετε να παρατηρείτε λευκές κηλίδες στα νύχια σας, υπάρχουν 4 πιθανοί λόγοι: αλλεργίες, μυκητιασική λοίμωξη, τραυματισμός ή ανεπάρκεια μετάλλων. Θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο τελευταίο γιατί θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή. Ο ψευδάργυρος και το ασβέστιο είναι οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι αυτής της ανεπάρκειας και μια εξέταση αίματος θα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε.

Σκασμένες φτέρνες

© Depositphotos.com

Οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να προκληθούν από ξηροδερμία, κρύο καιρό ή αν στέκεστε πολλές ώρες κάθε μέρα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δείκτες πιο σοβαρών προβλημάτων όπως το έκζεμα, ο υποθυρεοειδισμός και ο διαβήτης. Μπορείτε να περιποιηθείτε τις φτέρνες μουλιάζοντάς τις σε σαπουνόνερο για 20 λεπτά και να τις τρίψετε με ελαφρόπετρα. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε μια βαριά ενυδατική κρέμα που περιλαμβάνει γαλακτικό οξύ, λάδι τζοτζόμπα ή βούτυρο καριτέ.

Θα χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό εάν η φροντίδα στο σπίτι δεν βελτιώνει καθόλου τις φτέρνες σας. Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορεί να κάνει ή να συνταγογραφήσει ο ποδίατρος, όπως μια πολύ πιο ισχυρή ενυδατική κρέμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση είναι να ελέγχετε τις φτέρνες σας, να τις πλένετε καλά και να φοράτε υποστηρικτικά παπούτσια.

Ερυθρότητα γύρω από τη μύτη, τα μάγουλα και το μέτωπο

© Depositphotos.com

Η ροδόχρους ακμή είναι η βασική αιτία ερυθρότητας γύρω από αυτές τις περιοχές και επηρεάζει περίπου 14 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στις ΗΠΑ. Άτομα άνω των 30 ετών και με ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι πιο πιθανό να την εμφανίσουν καθώς η ροδόχρου ακμή σπάνια επηρεάζει τα παιδιά. Μερικά από τα πιο κοινά σημάδια είναι η επίμονη ερυθρότητα, εξογκώματα και σπυράκια και ορατά αιμοφόρα αγγεία. Άλλα λιγότερο κοινά σημάδια περιλαμβάνουν ερεθισμό των ματιών, πάχυνση του δέρματος και πρήξιμο.

Ο τρόπος που συνήθως αντιμετωπίζεται η ροδόχρου ακμή είναι με τοπικά και από του στόματος φάρμακα που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιήσουν θεραπείες με λέιζερ για να αφαιρέσουν τυχόν ορατά αιμοφόρα αγγεία.

Πρησμένα μάτια

© Depositphotos.com

Εάν δεν έχετε μόλυνση και δεν είστε αλλεργικοί σε τίποτα και εξακολουθείτε να έχετε πρησμένα μάτια, τότε η πιο κοινή αιτία είναι προφανής. Η υπερκατανάλωση αλατιού οδηγεί σε κατακράτηση περισσότερου νερού στο σώμα και το πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής κάτω από τα μάτια σας. Θα χρειαστεί να μειώσετε το αλάτι που καταναλώνετε και ίσως να αυξήσετε την πρόσληψη καλίου. Κάποιες άλλες αιτίες μπορεί να είναι η νόσος του Grave, ένας φραγμένος δακρυϊκός πόρος, το κάπνισμα και η έλλειψη ύπνου.

Μόλις μάθετε την πηγή του προβλήματός σας, θα πρέπει να αρχίσετε να το αντιμετωπίζετε. Οι κρύες κομπρέσες, τα φακελάκια τσαγιού και το μασάζ προσώπου είναι μερικά από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Εάν, ωστόσο, το πρήξιμο δεν υποχωρήσει ό,τι κι αν κάνετε, θα χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό.

Δείτε επίσης 5 Σημάδια ότι Έχετε Κοριούς στο Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φυτά και απώλεια βάρους,χάσιμο βάρους με φύτα,χάσιμο βάρους,διατροφή,συμβουλές διατροφή,χρήσιμα

18 Φυτά που Βοηθούν στην Απώλεια Βάρους

ανθυγιεινές συνήθειες ντους,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,φροντίδα δέρματος

10 Ανθυγιεινές Συνήθειες Ντους που Πρέπει να Σταματήσετε