in , ,

7 Πράγματα που Μπορούν να Συμβούν στο Σώμα σας το Φθινόπωρο

φθινόπωρο και υγεία,φθινόπωρο και αλλαγές στο σώμα,συμβουλές υγείας,υγεία
φθινόπωρο και υγεία,φθινόπωρο και αλλαγές στο σώμα,συμβουλές υγείας,υγεία

Η άφιξη του φθινοπώρου σημαίνει μικρότερες μέρες, αλλαγές στα φύλλα και το σήμα αλλαγής στο ανθρώπινο σώμα και στον τρόπο ζωής. Είτε πρόκειται για ξηρότητα δέρματος είτε για τριχόπτωση, το σώμα σίγουρα βιώνει κάποιες φυσιολογικές αλλαγές που μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά αυτή την εποχή του χρόνου. Περιττό να πούμε ότι αυτές οι αλλαγές διαφέρουν από άτομο σε άτομο. 25 δουλειές καθαριότητας που πρέπει να γίνουν τώρα το φθινόπωρο για να έχετε καθαρό σπίτι όλο τον χειμώνα

Το δέρμα μπορεί να αρχίσει να ξηραίνεται.

© depositphotos.com

Μία από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις του φθινοπώρου στο σώμα είναι η ξηρότητα του δέρματος. Έχει αποδειχθεί από δερματολόγους ότι κάθε εποχιακή αλλαγή της θερμοκρασίας δρα ως σοκ στο σώμα, διαταράσσοντας την τυπική χημική ισορροπία του δέρματος και προκαλώντας ξηρότητα. Το φθινόπωρο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο πίνοντας νερό και καταναλώνοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και ενυδατικές κρέμες.

Τα μαλλιά μπορούν να χάσουν την ποιότητά τους και να πέσουν.

© depositphotos.com

Αυτό είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και ενώ μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να τρέμουν, νομίζοντας ότι μπορεί να φαλακρώσουν εντελώς, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι εξαιρετικά φυσιολογικό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Ο λόγος πίσω από την τριχόπτωση είναι το «εξελικτικό υπόλοιπο». Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε επιπλέον τρίχες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να προστατεύσουμε το τριχωτό της κεφαλής μας από τις ακτίνες UV, αλλά μόλις η προστασία δεν χρειάζεται πλέον, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν.

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά υγιή το φθινόπωρο, πρέπει να ενυδατώνονται, να αποφεύγετε το ζεστό νερό και να κάνετε τακτικά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Μπορεί να κοιμάστε περισσότερο από το συνηθισμένο.

© depositphotos.com

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μπορεί να παρατηρήσετε ότι έχετε την τάση να κοιμάστε περισσότερο από πριν, και υπάρχει μια εξήγηση για αυτό. Στην πραγματικότητα, η μείωση της ποσότητας του φωτός της ημέρας το φθινόπωρο επηρεάζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης του σώματος. Όσο λιγότερη έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο πιο κουρασμένοι και κοιμισμένοι μπορεί να αισθάνεστε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτό. Αντίθετα, προσπαθήστε να απολαμβάνετε τον ήλιο όποτε μπορείτε και ξεκουραστείτε όσο περισσότερο γίνεται.

Δείτε ακόμα 6 Νόστιμα Smoothies που Ενισχύουν το Ανοσοποιητικό

Καταναλώνετε πιο ενεργειακές τροφές.

© QuixoticCaviarSpork / reddit

Το φθινόπωρο σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και τον ερχομό του χειμώνα, έτσι ο εγκέφαλος στέλνει σήματα στο σώμα για να αυξήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Το σώμα ενισχύει την παραγωγή λίπους και αρχίζει να το αποθηκεύει έτσι ώστε να προετοιμαστεί για τον χειμώνα και να επιβιώσει στις ψυχρότερες θερμοκρασίες. Έτσι, τη στιγμή που ο καιρός αρχίζει να γίνεται λίγο πιο κρύος, αρχίζουμε να τρώμε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λίπη.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να παραμείνετε δραστήριοι όσο περισσότερο μπορείτε και να ελέγχετε τι καταναλώνετε τακτικά για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα υγείας.

Εάν υποφέρετε από άγχος, μπορεί να εμφανίσετε αύξηση των συμπτωμάτων.

© depositphotos.com

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και την ευεξία μας – ονομάζεται εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD). Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, το άγχος μπορεί να συσσωρευτεί λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, του διαφαινόμενου άγχους της περιόδου των διακοπών ή πιθανής λύπης που δεν πετύχαμε τους επιθυμητούς στόχους το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αν αρχίσετε να αισθάνεστε πεσμένοι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, προσπαθήστε να συμμετέχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες και να απολαύσετε το φως του ήλιου όσο το δυνατόν περισσότερο. Η βιταμίνη D παίζει τεράστιο ρόλο στη ρύθμιση της διάθεσης και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Ο ήλιος του φθινοπώρου μπορεί να βλάψει τα μάτια σας.

© depositphotos.com

Η απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου θα μπορούσε να ενέχει πραγματικό κίνδυνο στα μάτια, με βάση έρευνες. Η άφιξη αυτής της εποχής φέρνει λίγο ήλιο και φως, που αυξάνει τη συνολική ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας στην οποία εκτίθενται τα μάτια. Και η έκθεση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις, όπως φωτοκερατίτιδα.

Προστατέψτε τα μάτια σας φορώντας γυαλιά ηλίου πριν βγείτε έξω. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προστασία φορώντας καπέλο.

Το σώμα γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο στη γρίπη.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το φθινόπωρο είναι η αλλαγή των εποχών μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα, άρα ο καιρός αλλάζει και η θερμοκρασία. Αυτή η αλλαγή δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη γρίπη και άλλους ιούς, γι’ αυτό οι άνθρωποι τείνουν να αρρωσταίνουν περισσότερο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, σύμφωνα με τους ιατρούς.

Για να αποφύγετε ασθένειες που μπορεί να εμφανιστούν αυτή την εποχή, θα πρέπει να ακολουθείτε μια καλή ρουτίνα υγιεινής και να ενσωματώνετε καθημερινές υγιεινές συνήθειες. Μην ξεχνάτε να κάνετε τα εμβόλιά σας για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας.

Δείτε επίσης 10 Παραδείγματα για το Πώς η Ηλικία Αλλάζει τον Τρόπο που Νιώθουμε για το Φθινόπωρο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός υφασμάτινων αμπαζούρ,καθαρισμός αμπαζούρ,καθαρισμός,συμβουλές καθαριότητας

Πως να Καθαρίσετε Υφασμάτινα Αμπαζούρ

20 IKEA Hacks για την Ραφιέρα KALLAX