in , , , ,

8 Απροσδόκητα Σημάδια Εγκυμοσύνης που Ίσως Δεν Γνωρίζετε Καν

απροσδόκητα σημάδια εγκυμοσύνης,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα
8 Απροσδόκητα Σημάδια Εγκυμοσύνης που Ίσως Δεν Γνωρίζετε Καν

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να υποστεί πολλές σωματικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές αλλαγές. Αυτές μπορεί να συμβούν ξαφνικά και με απροσδόκητους τρόπους. Υπάρχουν 8 ασυνήθιστα σημάδια εγκυμοσύνης που μπορεί να αγνοηθούν, αλλά μπορεί να σημαίνουν ότι ένα νέο μωρό είναι στο δρόμο! Αυτό το Σπιτικό Τεστ Εγκυμοσύνης Θα σας Δώσει Απαντήσεις στη Στιγμή!

Εμφανίζονται θηλώματα στο σώμα.

© Depositphotos.com

Τα θηλώματα μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω αλλαγών στα επίπεδα ορμονών ή αύξησης βάρους. Ευτυχώς, συχνά εξαφανίζονται μετά τον τοκετό.

Έχετε υπερβολική σιελόρροια.

© David Trood / DigitalVision / Getty Images

Το υπερβολικό σάλιο, γνωστό και ως ptyalism gravidarum, συνδυάζεται με ναυτία και έμετο. Είναι άγνωστο γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά μερικές έγκυες χρειάζονται χάρτινα ποτήρια ή χαρτομάντιλα για τον έλεγχο της περίσσειας σάλιου.

Το φαγητό έχει μεταλλική γεύση.

© Pixabay.com

Νωρίς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το φαγητό μπορεί να έχει ξινή και μεταλλική γεύση, ένα φαινόμενο που ονομάζεται δυσγευσία. Η κατανάλωση όξινων τροφών ή το πλύσιμο των δοντιών με αλάτι ή μαγειρική σόδα μετά το βούρτσισμα μπορεί να ανακουφίσει τη μεταλλική, ξινή γεύση.

Τα ούλα πονάνε.

© Pixabay.com

Αλλαγές στη διατροφή και τα επίπεδα ορμονών μπορεί να προκαλέσουν επώδυνα, αιμορραγικά ούλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γνωστή ως ουλίτιδα εγκυμοσύνης. Αυτή η ασθένεια των ούλων θα εξαφανιστεί, αλλά για να διευκολύνετε τον πόνο, εφαρμόστε καλή στοματική υγιεινή με απαλό βούρτσισμα.

Δείτε ακόμη 7 Καθημερινές Συνήθειες που Μπορεί να Βλάψουν τις Φλέβες σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η μύτη τρέχει.

© Pixabay.com

Η ρινίτιδα της εγκυμοσύνης επηρεάζει το 20% των εγκύων που εμφανίζουν φτέρνισμα και καταρροή. Αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα είναι προσωρινά και μπορούν να αντιμετωπιστούν με τακτική άσκηση, υγραντήρες, ρινικά σπρέι και αποσυμφορητικά.

Λαχανιάζετε.

© Shutterstock.com

Κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών μπορεί να προκαλέσουν λαχάνιασμά. Για να βελτιώσετε την αναπνοή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χρειάζεται καλή στάση σώματος και τεχνικές αναπνοής.

Ξαφνικά αναπτύσσετε έντονη όσφρηση.

© Pexels.com

Οι έγκυες μπορεί να έχουν αυξημένη αίσθηση της όσφρησης ή υπερόσμια, ειδικά για αρώματα, καφέ, βενζίνη ή χαλασμένα τρόφιμα. Ευτυχώς, η υπεροσμία είναι μόνο προσωρινή και τελειώνει μετά το πρώτο τρίμηνο.

Λαχταράτε πραγματα που δεν είναι βρώσιμα, όπως βράχια ή σαπούνι.

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Ορισμένες έγκυες έχουν αναφέρει λαχτάρα για κορν φλάουρ, ομω ρύζι, κιμωλία, σαπούνι και μέταλλο. Αυτή η λαχτάρα είναι γνωστή ως σύνδρομο πίκα, η οποία είναι η επιθυμία να καταναλώνουμε είδη μη βρώσιμα. Εάν έχετε ξαφνική παρόρμηση να δοκιμάσετε ένα κομμάτι βράχου, επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

Δείτε επίσης 14 γεγονότα για το ανθρώπινο σώμα που θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη υγεία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φρούτα για υγιές δέρμα,φρούτα για λαμπερό δέρμα,οφέλη φρούτων στο δέρμα,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

ΟΜΟΡΦΙΑ: 10 Φρούτα Για Υγιές και Λαμπερό Δέρμα

Τα Οφέλη από τον Ύπνο στο Πλάι

Τα Οφέλη από τον Ύπνο στο Πλάι