in , ,

7 Καθημερινές Συνήθειες που Μπορεί να Βλάψουν τις Φλέβες σας

πρησμένες φλέβες,καθημερινές συνήθειες και πρησμένες φλέβες,συμβουλές υγείας,υγεία
7 Καθημερινές Συνήθειες που Μπορεί να Βλάψουν τις Φλέβες σας

Οι πρησμένες φλέβες μπορεί να εμφανιστούν σε σχεδόν οποιονδήποτε και ενώ δεν είναι συνήθως επικίνδυνες, η ύπαρξή τους είναι αρκετά δυσάρεστη. Αν και δεν μπορούν πάντα να προληφθούν, υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν διόγκωση των φλεβών σας. 8 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τη Σωστή Στάση του Σώματος

Ξυρίζετε τα πόδια σας.

© Sora Shimazaki / Pexels.com, © Depositphotos.com

Εάν έχετε συνηθίσει να ξυρίζετε τα πόδια σας βιαστικά, δεν βοηθάτε τις φλέβες σας. Κόψιμο κατά λάθος των ποδιών σας μπορεί να οδηγήσει σε ενοχλητικό κάψιμο του ξυραφιού και μπορεί επίσης να επηρεάσει τις φλέβες που είναι επιρρεπείς σε αιμορραγία. Οι περισσότερες γυναίκες ξυρίζονται κατά τη διάρκεια ενός ζεστού ντους και ένα τυχαίο κόψιμο μπορεί να κάνει την αιμορραγία πιο έντονη λόγω της θερμότητας. Για να το αποφύγετε αυτό, επιλέξτε ξυραφάκια ειδικά σχεδιασμένα για ξηρό δέρμα.

Δεν απολεπίζετε τα πόδια σας.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Αν και η απολέπιση δεν θα αποτρέψει τις κιρσούς, ο τρόπος με τον οποίο κάνετε μασάζ στα πόδια σας κατά την εφαρμογή του προϊόντος σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Διεγείρει τη ροή του αίματος στις φλέβες με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της παραγωγής κολλαγόνου και τη διατήρηση απαλών ποδιών για περισσότερο.

Χρησιμοποιείτε στεγνή βούρτσα.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Έχετε δει πιθανώς bloggers ομορφιάς να προωθούν μασάζ με στεγνές βούρτσες και παρόλο που προσφέρει κάποια καλλυντικά οφέλη, μπορεί να κάνει στις φλέβες σας περισσότερο κακό παρά καλό. Εάν χρησιμοποιείτε στεγνή βούρτσα πολύ συχνά ή πολύ έντονα, μπορεί να πάθετε μικρο-κοψίματα από τις τρίχες της. Αυτό, με τη σειρά του, κάνει τις φλέβες σας πιο ευάλωτες σε αιμορραγία και λοίμωξη.

Τρέχετε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το να ασκείστε μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης κιρσών, αλλά μερικές ασκήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αυτήν την κατάσταση με την πάροδο του χρόνου. Ενώ το τρέξιμο δεν προκαλεί κιρσούς, όπως η εγκυμοσύνη ή η σημαντική αύξηση βάρους, δημιουργεί ένα περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτής της ενοχλητικής κατάστασης. Καθώς τρέχετε, ο αυξημένος όγκος αίματος μπορεί να βλάψει τις φλέβες σας και τελικά να δυσκολέψει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας.

Δείτε ακόμη 13 Καθημερινές Συνήθειες που σας Προσθέτουν Βάρος

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καταναλώνετε πάρα πολύ ζάχαρη.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Η ζάχαρη προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία μπορεί να βλάψει και να αποδυναμώσει τις φλέβες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία, καθιστώντας πιο δύσκολη την κυκλοφορία του αίματος , προκαλώντας διάταση και διόγκωση των φλεβών. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τροφές που μοιάζουν πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για τα γλυκά, όπως τα αποξηραμένα φρούτα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρη, που τα καθιστά τον χειρότερο εχθρό των φλεβών σας.

Φοράτε ζώνες.

© Etty Fidele / Unsplash.com, © Dziana Hasanbekava / Pexels.com

Εάν είστε επιρρεπείς σε κιρσούς, ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε μερικές από τις επιλογές της μόδας σας. Τα στενά ρούχα μπορεί να σας φαίνονται όμορφα , αλλά περιορίζουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος και δυσκολεύουν τη ροή του από τα πόδια στο υπόλοιπο σώμα σας. Αντί να φοράτε ζώνες ή skinny τζιν, επιλέξτε πιο χαλαρά ρούχα. Οι φλέβες σας θα σας ευχαριστήσουν.

Κοιμάστε ανάσκελα.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Ενώ ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων του προσώπου, δεν είναι η καλύτερη θέση ύπνου εάν πάσχετε από κιρσούς. Είναι καλύτερα να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά, επειδή αφαιρεί την πίεση από τη μεγαλύτερη φλέβα του σώματος, η οποία βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Επίσης, θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στην αποτροπή της συσσώρευσης του αίματος στις φλέβες.

Δείτε επίσης 12 Καθημερινές Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Φτιάξετε μια Υδροπονική Γλάστρα για Παχύφυτα

Υδροπονική Καλλιέργεια – Πώς να Φτιάξετε μια Υδροπονική Γλάστρα για Παχύφυτα

μύθοι για το σώμα,μύθοι για το σώμα που καταρρίφθηκαν,περίεργα,χρήσιμα

9 Μύθοι για το Σώμα που Έχουν Ήδη Καταρριφθεί