in ,

9 Μύθοι για το Σώμα που Έχουν Ήδη Καταρριφθεί

μύθοι για το σώμα,μύθοι για το σώμα που καταρρίφθηκαν,περίεργα,χρήσιμα
9 Μύθοι για το Σώμα που Έχουν Ήδη Καταρριφθεί

Ένας πολύ διάσημος μύθος που έχει καταρριφθεί είναι ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους ». Όμως υπάρχουν άλλοι μύθοι που σχετίζονται με το σώμα και πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν μέχρι σήμερα. 9 Μύθοι για τα Καλλυντικά από τους Ειδικούς!

Το ξύρισμα των ποδιών μεγαλώνει τις τρίχες πιο γρήγορα και τις κάνει πιο χοντρές.

brightside

Η πραγματικότητα: Όταν οι τρίχες αρχίζουν να μεγαλώνουν, μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι πιο τραχιές και πιο σκούρες από το συνηθισμένο. Και αυτό γιατί οι νέες τρίχες δεν έχουν ακόμη εκτεθεί σε φυσικά στοιχεία, όπως το φως του ήλιου και τις χημικές ουσίες που ανοίγουν το χρώμα τους. Οπότε το ξύρισμα δεν κάνει τις τρίχες πιο σκούρες, πιο παχιές και να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. ικανοποιημένους.

Όλοι οι άνθρωποι καταπίνουν 8 αράχνες στον ύπνο τους κάθε χρόνο.

brightside

Η πραγματικότητα: Οι αράχνες δεν ενδιαφέρονται να σκαρφαλώσουν και να φτάσουν στο στόμα μας όταν κοιμόμαστε. Και αυτό γιατί η βαριά αναπνοή και το ροχαλητό είναι πολύ έντονα για να πλησιάσουν. Είμαστε επίσης πολύ μεγάλοι για αυτές και μας βλέπουν πραγματικά ως μέρος του χώρου και τίποτα περισσότερο. Επιπλέον, θα ήταν πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να μην ξυπνήσουν αν μια αράχνη περπατούσε στο πρόσωπό τους και έμπαινε στο στόμα τους.

Μπορείτε να πάθετε αρθρίτιδα από το κρακάρισμα των δαχτύλων σας.

© Shutterstock.com

Η πραγματικότητα: Ο λόγος που τα δάχτυλα μας κάνουν κρακ όταν τα τεντώνουμε ή τα λυγίζουμε είναι επειδή το αρθρικό υγρό (μέσα τους) εκρήγνυται. Αυτό είναι το υγρό που λιπαίνει τις αρθρώσεις μας και δέχεται όλη την πίεση που προέρχεται από το κρακάρισμα. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η συνήθεια δεν προκαλεί αρθρίτιδα, αλλά ίσως χρειαστεί να τη σταματήσετε για διαφορετικό λόγο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το χρόνιο κρακάρισμα των δαχτύλων μπορεί να κάνει το χέρι σας πιο αδύναμο στο κράτημα.

Τα καρότα μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την όρασή σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η πραγματικότητα: Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι γνωστη ότι βελτιώνει τη νυχτερινή όραση. Ωστόσο, ένα άτομο δεν χρειάζεται να τρώει τεράστιες ποσότητες καρότων για να πάρει βιταμίνη Α, καθώς μπορεί να τη λάβει από διάφορες άλλες τροφές. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να συνδυάσετε τα καρότα με κάποιο είδος λίπους για να απορροφήσετε όλη τη βιταμίνη Α που μπορείτε. Τα καρότα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την όρασή σας σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να τη βελτιώσουν ή να την επαναφέρουν.

Δείτε ακόμη Οι Δερματολόγοι Μοιράζονται τους Χειρότερους Μύθους στην Περιποίηση της Επιδερμίδας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Η γλώσσα μας έχει 6 ζώνες γεύσης.

© Depositphotos.com

Η πραγματικότητα: Όλες οι περιοχές της γλώσσας μας μπορούν να ανιχνεύσουν όλες τις διαφορετικές γεύσεις που υπάρχουν στις τροφές. Ο μύθος των γευστικών ζωνών χρονολογείται από το 1901, αλλά πρόσφατα οι επιστήμονες τον καταρρίψανε. Η γλώσσα μας έχει 5.000-10.000 γευστικούς κάλυκες διάσπαρτους σε όλα τα σημεία τους και στέλνουν στον εγκέφαλό μας σήματα όταν δοκιμάζουν κάτι. Έτσι, αφορά περισσότερο την αντίληψη του εγκεφάλου με βάση τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις μας και όχι τις ζώνες γεύσης της γλώσσας μας.

Λευκά δόντια σημαίνει υγιή δόντια.

© Depositphotos.com

Η πραγματικότητα: Τα δόντια όλων είναι διαφορετικά και το υπόλευκο χρώμα τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι υγιή. Μπορεί απλά να σημαίνει ότι το πάχος του σμάλτου τους είναι λεπτότερο, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Επίσης, άλλοι παράγοντες όπως η γήρανση και το κάπνισμα μπορούν να μειώσουν το σμάλτο ή να το λεκιάσουν, ελαττώνοντας τη λευκότητα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τη γενετική, η οποία μπορεί να κάνει τα δόντια κάποιου να σχηματιστούν με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Η καρδιά σταματά να χτυπά όταν φτερνίζεστε.

© Shutterstock.com

Η πραγματικότητα: Όταν εισπνέετε πριν φτερνιστείτε, η πίεση στην καρδιά αυξάνεται και μετά το φτέρνισμα μειώνεται. Έτσι φυσικά, ο καρδιακός σας ρυθμός αλλάζει κατά τη διάρκεια του φτερνίσματος, δίνοντάς σας την ιδέα ότι η καρδιά σας σταματά στιγμιαία. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η καρδιά σας λειτουργεί κανονικά και δεν σταματά κάθε φορά που η μύτη σας ερεθίζεται.

Το αίμα μας είναι μπλε πριν έρθει σε επαφή με οξυγόνο.

© Depositphotos.com

Η πραγματικότητα: Μερικοί άνθρωποι μπερδεύονται όταν βλέπουν από το δέρμα τους ότι οι φλέβες τους έχουν μπλε χρώμα. Αυτή είναι απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση και όχι απόδειξη ότι μέρος του αίματος μέσα στο σώμα μας δεν περιέχει οξυγόνο. Στην πραγματικότητα, το αίμα παραμένει σκούρο κόκκινο μέσα στις φλέβες και γίνεται κόκκινο του κερασιού όταν συναντά οξυγόνο. Και αυτό οφείλεται σε μια ένωση που ονομάζεται αίμη και είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά αίματος σε όλο το σώμα μας.

Εάν καταπιείτε τσίχλα, παραμένει στο στομάχι σας για 7 χρόνια.

brightside

Η πραγματικότητα: είναι αλήθεια ότι η τσίχλα δεν χωνεύεται στο στομάχι σας, αλλά βγαίνει από το σώμα σας όπως κάθε άλλη τροφή. Σίγουρα δεν μένει στο στομάχι μας για 7 χρόνια, αλλά αντ’ αυτού, φεύγει εντός 7 ημερών. Ωστόσο, η υπερβολική κατάποσή τους δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να μπλοκάρει τα έντερα και να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτήν τη συνήθεια – ειδικά με τα παιδιά.

Δείτε επίσης Μύθοι και Αλήθειες για τα κουνούπια! BONUS Παγίδα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πρησμένες φλέβες,καθημερινές συνήθειες και πρησμένες φλέβες,συμβουλές υγείας,υγεία

7 Καθημερινές Συνήθειες που Μπορεί να Βλάψουν τις Φλέβες σας

μοντέρνα διακόσμηση μπαλκονιού,μοντέρνες ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού,διακόσμηση μπαλκονιού,ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού

27 Μοντέρνες Ιδέες Διακόσμησης Μπαλκονιού