in , , ,

Μύθοι και Αλήθειες για τα κουνούπια! BONUS Παγίδα!

Συνήθως τα κουνούπια εμφανίζονται την άνοιξη αν και τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές υπάρχει πρόβλημα ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. Κατά κύριο λόγο όμως κάνουν την μεγάλη τους εμφάνιση το καλοκαίρι.

Υπάρχουν χιλιάδες είδη κουνουπιών και κάποια από αυτά μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες όπως η ελονοσία.

Είναι λανθασμένη η άποψη ότι τα κουνούπια τρέφονται μόνο με το αίμα μας. Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ λουλουδιών και φρούτα. Μας τσιμπάνε περισσότερο τα θηλυκά γιατί χρειάζονται το αίμα για την πρωτεΐνη για την παραγωγή των αυγών τους.

Τα 10 Κορυφαία Φυτά για να Απωθήσετε τα Κουνούπια

Έλκονται από το αέρα που εκπνέουμε και τη μυρωδιά του σώματος μας. Επίσης αν φοράμε καλλυντικά. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι προτιμούν συγκεκριμένες ομάδες αίματος όπως είναι η ομάδα αίματος 0.

Μύθος ότι τα κουνούπια προτιμούν τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα τσιμπούν περισσότερο τους άντρες λόγω πιο έντονης μυρωδιάς αλλά οι γυναίκες έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα και το αισθάνονται περισσότερο.

Διώξτε τα κουνούπια με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα – Βίντεο

Ο καπνός του τσιγάρου δεν απωθεί τα κουνούπια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα κουνούπια δεν έχουν πρόβλημα να τσιμπήσουν στο σκοτάδι και δεν προσελκύονται από το φως. Ακολουθούν τη θερμότητα και τις μυρωδιές γι’αυτό καλό είναι να αποφεύγετε αρώματα και καλλυντικά.

Τα κουνούπια προτιμούν τα σκούρα ρούχα και τα στάσιμα νερά. Βότανα όπως η λεβάντα η καλεντούλα, το δεντρολίβανο μπορούν να κρατήσουν μακριά τα κουνούπια όταν βρίσκεστε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

BONUS: Παγίδα για σφήκες, κουνούπια, σκνίπες που υπόσχεται τέλεια αποτελέσματα!

cover photo by Wolfgang Hasselmann on Unsplash

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 25 Ιδέες να Προσθέσεις το Μαύρο στο σπίτι σου!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 25 Ιδέες να Προσθέσεις το Μαύρο στο σπίτι σου!

Οι Δερματολόγοι Συμβουλεύουν Πως να Μειώσετε την Κυτταρίτιδα