in , , ,

Τα Οφέλη από τον Ύπνο στο Πλάι

Τα Οφέλη από τον Ύπνο στο Πλάι
Τα Οφέλη από τον Ύπνο στο Πλάι

Ο ύπνος στο πλάι είναι η πιο κοινή θέση ύπνου καθώς το 74% των ανθρώπων τον επιλέγουν. Οι ειδικοί εξακολουθούν να διαφωνούν για την καλύτερη θέση ύπνου καθώς όλες έχουν τα οφέλη και τα μειονεκτήματά τους και επειδή περνάτε το ένα τρίτο της ζωής σας στο κρεβάτι, είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζετε πώς μπορείτε να ξεκουραστείτε καλύτερα χωρίς να επηρεάσετε αρνητικά τη ζωή σας. Δείτε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του πλευρικού ύπνου και μερικές συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και την υγεία σας. Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Τα οφέλη του ύπνου στο πλάι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com
  • Αποτρέπει τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη καθώς διατηρεί το σώμα στην πιο φυσική του θέση διατηρώντας τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι.
  • Μειώνει το ροχαλητό. Ο ύπνος ανάσκελα κάνει τη γλώσσα και τον μαλακό ουρανίσκο να καταρρέουν στο πίσω μέρος του λαιμού, προκαλώντας το ροχαλητό. Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να σας βοηθήσει να το αποτρέψετε.
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς το σώμα βρίσκεται σε τέλεια ευθυγράμμιση.

Μειονεκτήματα του ύπνου στο πλάι

© Depositphotos.com
  • Μπορεί να προκαλέσει πόνο στους ώμους και στο ισχίο εάν έχετε κακό στρώμα ή εάν έχετε τραυματισμούς στους μύες ή τις αρθρώσεις σας.
  • Επιδεινώνει τις ρυτίδες και μπορεί να προκαλέσει ένα πρησμένο πρόσωπο μόλις ξυπνήσετε. Πιέζοντας το πρόσωπό σας πάνω στο μαξιλάρι κάνει το υγρό να συσσωρεύεται σε αυτήν την περιοχή προκαλώντας πρήξιμο και επίσης τσαλακώνει το δέρμα που οδηγεί σε ρυτίδες.
  • Επιδεινώνει τη χαλάρωση του μαστού καθώς οι σύνδεσμοι τεντώνονται χωρίς υποστήριξη με την πάροδο του χρόνου όταν κοιμάστε στη μία πλευρά.

Τι μπορείτε να αλλάξετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας

brightside
  • Το μαξιλάρι πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό ώστε να διατηρεί τη σπονδυλική στήλη ευθεία.
  • Πρέπει να γεμίσετε το χώρο μεταξύ του λαιμού και του στρώματος για να κρατήσετε το κεφάλι και το λαιμό σε ουδέτερη θέση.
  • Εάν έχετε πόνο στον ώμο, βάλτε ένα μαξιλάρι μπροστά από το σώμα και τοποθετήστε το χέρι σας πάνω σε αυτό. Αυτή η υποστήριξη θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο.

Δείτε ακόμη 7 Μύθοι για τον Ύπνο που Όλοι Θεωρούν Αληθινοί

© Depositphotos.com
  • Για να αποτρέψετε ή να απαλλαγείτε από πόνο στο ισχίο, προσπαθήστε να βάλετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας για να διατηρήσετε τους γοφούς σας ευθυγραμμισμένους.
  • Για να μην χαλαρώσει το στήθος σας, πρέπει να βάλετε ένα μικρό μαξιλάρι από κάτω για να μην τεντώνονται οι σύνδεσμοι τους. Ή απλά γυρίστε ανάσκελα.
© Depositphotos.com
  • Εάν ξυπνάτε το πρωί με πρησμένο πρόσωπο, πρήξιμο κάτω από τα μάτια και βαθύτερες ρυτίδες από ό,τι είχατε το προηγούμενο βράδυ, θα πρέπει να αλλάξετε θέση ύπνου. Μόνο ο ύπνος ανάσκελα μπορεί να αποτρέψει το πρόσωπό σας από την ανεπιθύμητη επαφή με το μαξιλάρι.
  • Ένα καλό στρώμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν πρόκειται για υγιή ύπνο. Εάν κοιμάστε στο πλάι, θα πρέπει να επιλέξετε ένα στρώμα με καλή στήριξη στους ώμους και τους γοφούς. Ο αφρός και ο αφρός μνήμης είναι οι καλύτερες επιλογές, καθώς είναι πολύ αποτελεσματικοί στην ανακούφιση των σημείων πίεσης.

Δείτε επίσης 7 Συνήθειες που Εμποδίζουν να Κοιμηθείτε Καλά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

απροσδόκητα σημάδια εγκυμοσύνης,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα

8 Απροσδόκητα Σημάδια Εγκυμοσύνης που Ίσως Δεν Γνωρίζετε Καν

καθαρισμός σκουριάς σε κλειδιά,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε τη Σκουριά σε Κλειδιά