in , , , ,

5 Σημάδια ότι Έχετε Κοριούς στο Σπίτι σας

5 Σημάδια ότι Έχετε Κοριούς στο Σπίτι σας
5 Σημάδια ότι Έχετε Κοριούς στο Σπίτι σας

Παρόλο που οι κοριοί δεν μεταδίδουν ουσιαστικά καμία μολυσματική ασθένεια, μπορούν να ενοχλήσουν ακόμα και να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Από σωματικές αντιδράσεις, όπως εξάνθημα ή αλλεργία, έως ψυχολογικές επιδράσεις, όπως άγχος, στρες και αϋπνία. Αυτοί οι λόγοι είναι περισσότερο από αρκετοί ώστε οι κοριοί να είναι ανεπιθύμητοι στο σπίτι σας. Υπάρχουν 5 σημάδια που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τους κοριούς πριν εξαπλωθούν ώστε να είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν. 9 Τρόποι να Κρατήσετε τις Αράχνες και τα Έντομα Μακριά από το Σπίτι σας

Κνησμώδεις κόκκινες κηλίδες

5 Σημάδια ότι Έχετε Κοριούς στο Σπίτι σας

Εάν έχετε ερεθισμό στο δέρμα ή αν παρατηρήσετε μικρές κνησμώδεις κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια, το στήθος ή την πλάτη σας, αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχετε κοριούς. Αυτά είναι τα τσιμπήματα που μπορεί αργότερα να φλεγμονώσουν και το ξύσιμο τους μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία και μόλυνση.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κοριούς και όχι οποιοδήποτε άλλο είδος εντόμων, κοιτάξτε το μοτίβο των τσιμπημάτων. Συχνά εμφανίζονται σε ομάδες, ευθείες σειρές και ζιγκ-ζαγκ γραμμές. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν καμία σωματική αντίδραση στους κοριούς, οπότε δεν θα έχουν κόκκινες κηλίδες ή φαγούρα.

Κηλίδες στο χρώμα του αίματος ή της σκουριάς

Ελέγξτε για κόκκινες κηλίδες στο κρεβάτι ή στα ρούχα σας. Εάν λιώσετε έναν κοριό όσο τρέφετε ή μετά, θα αφήσει μια κηλίδα αίματος. Μπορεί επίσης να βρείτε κηλίδες στο χρώμα της σκουριάς. Αυτά είναι τα κόπρανα των κοριών.

Μπορείτε να τα βρείτε στα σεντόνια καθώς και σε μέρη που είναι πιο δύσκολο να φτάσετε, όπως ραφές στρωμάτων, ελατήρια και ξύλινο πλαίσιο. Ελέγξτε επίσης τους τοίχους και κάτω από την ταπετσαρία, καθώς οι κοριοί μπορούν επίσης να αφήσουν περιττώματα.

Δείτε ακόμα Φυτά που Αποτρέπουν τους Τερμίτες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μυρωδιά μούχλας

Οι κοριοί έχουν αρωματικούς αδένες που απελευθερώνουν φερομόνες και αν υπάρχουν πολλοί, η οσμή μπορεί να είναι αρκετά δυνατή και δυσάρεστη. Αν λοιπόν το δωμάτιό σας μυρίζει σας μουχλιασμένα ρούχα ή χαλασμένα τρόφιμα, σίγουρα υπάρχει λόγο ανησυχίας.

Φλοιοί κοριού

Οι κοριοί αποβάλλουν το δέρμα τους όταν μεγαλώνουν, οπότε αναζητήστε ανοιχτόχρωμους φλοιούς σε σχήμα κοριού. Ελέγξτε τα μαξιλάρια του κρεβατιού, τις ραφές του στρώματος, τις καρέκλες, τους καναπέδες και ανάμεσα στα μαξιλάρια. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε τα συρτάρια και τα ρούχα.

Λευκές κηλίδες στα έπιπλα

Αν δείτε λευκές κηλίδες στα έπιπλα αυτά μπορεί να είναι τα αυγά των κοριών. Έχουν σχήμα κόκκων ρυζιού και ημιδιαφανές ή λευκό χρώμα που μερικές φορές είναι λαμπερό.

Είναι δυνατόν να τα δείτε με γυμνό μάτι. Αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερο να επιθεωρήσετε το δωμάτιο με φακό και μεγεθυντικό φακό, καθώς τα αυγά τοποθετούνται συχνά στις αρθρώσεις και τις ραφές του στρώματος και των επίπλων.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Εξολοθρεύσετε Κατσαρίδες με Ζάχαρη και Μαγειρική Σόδα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αφαίρεση μυρωδιάς μούχλας από παπούτσια,καθαρισμός παπουτσιών,συμβουλές καθαρισμού παπουτσιών,χρήσιμα

Πώς να Αφαιρέσετε Μυρωδιά Μούχλας από Παπούτσια

αναρριχόμενα φυτά εσωτερικού χώρου,ιδέες αναρριχόμενων φυτών εσωτερικού χώρου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

20 Ιδέες Αναρριχόμενων Φυτών Εσωτερικού Χώρου