in , , , ,

9 Λάθη Φροντίδας Μαλλιών που Αχρηστεύουν τα Σαμπουάν, τα Balm και τις Μάσκες

9 Λάθη Φροντίδας Μαλλιών που Αχρηστεύουν τα Σαμπουάν, τα Balm και τις Μάσκες
9 Λάθη Φροντίδας Μαλλιών που Αχρηστεύουν τα Σαμπουάν, τα Balm και τις Μάσκες

Το λούσιμο των μαλλιών είναι φαινομενικά μια πολύ απλή διαδικασία που κάνετε καθημερινά, επομένως δεν πρέπει να είναι δύσκολο ή να απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μικρά αλλά πολύ σημαντικά λάθη που ακόμη και τα πιο ακριβά προϊόντα δεν μπορούν να εγγυηθούν τη σωστή φροντίδα των μαλλιών. 10 Συνηθισμένα Λάθη Φροντίδας Μαλλιών

Επιλέγετε λάθος σαμπουάν.

© depositphotos.com

Το σαμπουάν πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με τον τύπο δέρματος, τον τύπο και τη δομή της τρίχας. Εάν έχετε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, μην αγοράζετε βαριά σαμπουάν που περιέχουν επιθετικές ουσίες. Ξηραίνουν το τριχωτό της κεφαλής και αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος. Τα σαμπουάν θρέψης και ενυδάτωσης ξεπλένουν πιο γρήγορα το χρώμα από τα βαμμένα μαλλιά. Αν, λοιπόν, θέλετε να διατηρήσετε το χρώμα σας για περισσότερο χρόνο, επιλέξτε ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά.

Αλλάζετε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Πολλοί πιστεύουν ότι ένα balm μαλλιών μπορεί να αντικατασταθεί με μια μάσκα μαλλιών. Θεωρούν ότι αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει τα θαμπά και αδύναμα μαλλιά να ανακάμψουν. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο σκοπός ενός balm είναι να καλύπτει την επιδερμίδα της τρίχας και μιας μάσκας να θρέφει τα μαλλιά. Η χρήση μάσκας αντί για balm μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση των μαλλιών με προϊόν και μπορεί να γίνουν ακόμη πιο θαμπά και πιο βρώμικα.

Έχετε πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τα σαμπουάν.

© depositphotos.com

Ο κύριος σκοπός ενός σαμπουάν είναι το λούσιμο. Δεν ενυδατώνει, δεν θρέφει, δεν αυξάνει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά ξεπλένει τα έλαια των μαλλιών. Η μόνη εξαίρεση είναι τα φαρμακευτικά σαμπουάν αλλά μπορούν να συνταγογραφηθούν μόνο από γιατρό.

Δεν χρησιμοποιείτε θερμική προστασία.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών και ισιωτική, μην ξεχνάτε τη θερμική προστασία. Θα κρατήσει τα μαλλιά σας ασφαλή και θα διευκολύνει τη διαδικασία του styling. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να θυμάστε ότι η προστασία κρέμας είναι καλή για ισωτική, πιστολάκι και σίδερο για μπούκλες. Και η προστασία με σπρέι είναι καλή μόνο για το στέγνωμα των μαλλιών.

Δείτε ακόμη 15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βάζετε μάσκα ή balm σε πολύ βρεγμένα μαλλιά

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Πριν βάλετε μια μάσκα ή ένα balm στα μαλλιά σας, θα πρέπει να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του νερού καθώς είναι εμπόδιο ανάμεσα στα μαλλιά και τη μάσκα. Φυσικά, τα μαλλιά θα είναι απαλά και λαμπερά αλλά δεν θα πάρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά από τη μάσκα. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας, απλώς στεγνώστε τα απαλά και τυλίξτε τα σε μια πετσέτα για λίγα λεπτά.

Φοβάστε τη σιλικόνη.

© depositphotos.com

Η σιλικόνη δεν είναι τόσο τρομακτική όσο νομίζετε. Μπορεί να είναι χρήσιμη. Εάν έχετε σγουρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, τα προϊόντα με βάση τη σιλικόνη μπορεί να είναι πολύ καλά για εσάς. Απλοποιούν το χτένισμα, προστατεύουν από τη φθορά και αποτρέπουν το στέγνωμα των μαλλιών. Μην ξεχνάτε να πλένετε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας με ένα ειδικό σαμπουάν.

Δεν χρησιμοποιείτε σαμπουάν βαθύ καθαρισμού.

© depositphotos.com

Αυτός είναι ακριβώς ο τύπος σαμπουάν με τον οποίο πρέπει να λουζετε τα μαλλιά σας εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση τη σιλικόνη. Το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό περιέχει χημικές ουσίες που διασπούν τη βρωμιά και το λάδι.

Το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό είναι καλό για όσους έχουν λιπαρό τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποιούν συχνά σιλικόνη και τζελ. Μετά θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα balm ή μια μάσκα μαλλιών. Μην ξεχνάτε ότι τέτοια σαμπουάν ξεπλένουν τη βαφή μαλλιών και στεγνώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο από μία φορά το μήνα.

Πιστεύετε ότι μια καλή μάσκα μπορεί να σώσει τα μαλλιά σας.

© depositphotos.com, © pixabay.com

Φυσικά, οι καλές μάσκες μπορούν να κάνουν καταπληκτικά πράγματα. Αλλά μην έχετε μεγάλες προσδοκίες. Η ψαλίδα ή τα ταλαιπωρημένα μαλλιά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κανένα προϊόν. Μπορείτε μόνο να τα κόψετε και να περιμένετε να μεγαλώσουν. Οι μάσκες παρέχουν μόνο οπτικό αποτέλεσμα.

Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία.

© depositphotos.com

Τα μαλλιά όπως και το δέρμα χρειάζονται προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία το καλοκαίρι, καθώς τα κάνει ξηρά, εύθραυστα, θαμπά και τα καθιστά ανίκανα να ανακάμψουν με φυσικό τρόπο. Δυστυχώς, τα καπέλα δεν μπορούν να προστατεύσουν τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε λοιπόν σπρέι και μάσκες με SPF.

Δείτε επίσης 10 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε για ένα Υγιές Τριχωτό Κεφαλής και Μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

vintage διακόσμηση οροφής,ιδέες διακόσμησης οροφής,διακόσμηση σπιτιού,

51 Vintage Ιδέες Διακόσμησης Οροφής

10 Συνήθειες που Δεν Συνειδητοποιειτε ότι Μπορούν να σας Εθίσουν