in , ,

10 Συνηθισμένα Λάθη Φροντίδας Μαλλιών

λάθη φροντίδας μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
10 Συνηθισμένα Λάθη Φροντίδας Μαλλιών

Υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη που κάνετε είτε καθημερινά είτε περιστασιακά που καταστρέφουν τα μαλλιά σας. Οπότε θα πρέπει να τα αποφύγετε πάση θυσία για να αποκτήσετε τα τέλεια υγιή μαλλιά που όλοι προσπαθούν. Τι θα Συμβει στα Μαλλιά σας αν τα Λούζετε Καθημερινά

Δεν τριμάρετε τακτικά τα μαλλιά σας.

10 Συνηθισμένα Λάθη Φροντίδας Μαλλιών

Ακόμα κι αν προσπαθείτε τόσο σκληρά να μεγαλώσετε τα μαλλιά σας, εξακολουθείτε να χρειάζεστε ένα σωστό πρόγραμμα κουρέματος. Το θέμα είναι ότι το να κόβετε τα μαλλιά σας τακτικά τους δίνει μια υγιή όψη, τα κάνει να φαίνονται πιο πυκνά και είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη επειδή απαλλάσσεστε από τα κατεστραμμένα μέρη. Δεν χρειάζεται να κουρεύεστε πολύ συχνά, σύμφωνα με τους ειδικούς το να τριμάρετε ένα 1 εκατοστό των μαλλιών σας κάθε 12 εβδομάδες είναι αρκετό.

Παραλείπετε το κοντίσιονερ.

Η χρήση κοντίσιονερ είναι απαραίτητη γιατί μαλακώνει τα μαλλιά, βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας της λιπαρότητας που μπορεί να αφαιρεθεί υπερβολικά από τα σαμπουάν και άλλους. Ενώ χρησιμοποιείται συνήθως αμέσως μετά το σαμπουάν, η εφαρμογή του πρώτα θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο ογκώδη.

Δεν πίνετε αρκετό νερό.

Το να πίνετε αρκετό νερό είναι ευεργετικό για τα μαλλιά σας. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα βασικό συστατικό που συμβάλλει στην ανάπτυξη τους. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό τα μαλλιά να σταματήσουν να μεγαλώνουν εντελώς εάν δεν πίνετε αρκετό νερό.

Χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι πολύ σκληρά για τα μαλλιά.

Πριν βάλετε οτιδήποτε στα μαλλιά σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τα συστατικά των προϊόντων σας. Υπάρχουν ορισμένα συστατικά που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε, όπως η σιλικόνη και τα προϊόντα με βάση το αλκοόλ, τα οποία θα μπορούσαν να είναι η πραγματική αιτία πίσω από την καταστροφή των μαλλιών σας. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με απαλότητα και χρησιμοποιήστε προϊόντα που λειτουργούν καλύτερα για αυτά.

Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά.

Είναι γνωστό ότι το βούρτσισμα των μαλλιών βοηθά στην τόνωση του τριχωτού της κεφαλής που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το πολύ βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Γι’ αυτό συνιστούν να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας μόνο 2 φορές την ημέρα — πρωί και βράδυ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 20 Συνήθειες για πιο Δυνατά,Λαμπερά και Υγιή Μαλλιά

Κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά.

Είναι πολύ πιθανό να έχετε βγει από το ντους τόσο κουρασμένοι που κοιμηθήκατε με βρεγμένα μαλλιά. Αλλά δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι μια επιβλαβής συνήθεια, επειδή τα μαλλιά είναι πιο αδύναμα όταν είναι βρεγμένα, γι’ αυτό και γίνονται επιρρεπή σε φθορά. Επίσης, η ζεστασιά του κεφαλιού και η παρατεταμένη υγρασία των μαλλιών θα δημιουργήσουν βακτήρια που θα προκαλέσουν πιτυρίδα.

Χρησιμοποιείτε εξοπλισμό θερμού styling πολύ συχνά.

Το να αλλάξετε το χτένισμά σας είναι δελεαστικό, γι’ αυτό είναι δύσκολο να μην χρησιμοποιείτε εξοπλισμό styling. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των φορών που χρησιμοποιείτε θερμότητα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή. Αλλά αν παρατηρήσετε κάποια σημάδια φθοράς από τη θερμότητα, όπως μαλλιά που μπλέκονται εύκολα και ξηραίνονται υπερβολικά, ήρθε η ώρα να τα περιποιηθείτε με βάση τον τύπο των μαλλιών σας και να αποφύγετε τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιείτε λάθος θερμοκρασία νερού.

Η λάθος θερμοκρασία νερού μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για τα μαλλιά σας, επειδή υπάρχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία που πρέπει να χρησιμοποιείται. Δεδομένου ότι το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και καθαρίζει καλά, είναι καλύτερο να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και να πλένετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό. Από την άλλη, ξεπλύνετε το κοντίσιονερ σας με κρύο νερό γιατί διατηρεί την υγρασία στα μαλλιά.

Δεν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη.

Επειδή τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνη, επομένως οποιαδήποτε τροφή με βάση την πρωτεΐνη όπως τα αυγά θα τα κάνει ακόμα πιο δυνατά και υγιή.

Δεν κάνετε περιποίηση μαλλιών με ζεστα έλαια.

Μερικές συμβουλές που παίρναμε από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας είναι να χρησιμοποιούμε λάδια μαλλιών. Είναι πολύ ευεργετικά για τα μαλλιά, απλά πρέπει να επιλέξετε τα έλαια που είναι φτιαγμένα για τον τύπο/υφή των μαλλιών σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε και να θρέψετε τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά. Μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι ή να επιλέξετε να κάνετε θεραπεία με έλαιο στο κομμωτήριο, απλά φροντίστε να το κάνετε με τον σωστό τρόπο και τα μαλλιά σας θα σας ευχαριστήσουν.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

υπερσιελόρροια,σάλια στον ύπνο,αντιμετώπιση υπερβολικού σάλιου,συμβουλές υγείας,υγεία

Γιατί Βγάζετε Σάλια Οταν Κοιμάστε και πώς Μπορείτε να το Σταματήσετε

διάσημες,θεραπείες ομορφιάς,lifestyle,news,ομορφιά,περίεργα

Πώς θα Έμοιαζαν 10 Διάσημες αν Δεν Χρησιμοποιούσαν Ποτέ Μοντέρνες Θεραπείες Ομορφιάς