in , ,

Τι θα Συμβει στα Μαλλιά σας αν τα Λούζετε Καθημερινά

συνέπειες καθημερινού λουσίματος,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
Τι θα Συμβει στα Μαλλιά σας αν τα Λούζετε Καθημερινά

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βγαίνετε από το ντους και να μυρίζετε το άρωμα του σαμπουάν σας. Νιώθετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια και είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Ωστόσο, το να λούζετε τα μαλλιά σας καθημημερινά μπορεί να μην είναι το καλύτερο. Πόσο Συχνά Πρέπει να Λούζετε τα Μαλλιά σας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Η βαφή μπορεί να ξεθωριάσει πολύ γρήγορα.

Τι θα Συμβει στα Μαλλιά σας αν τα Λούζετε Καθημερινά

Για όσες τους αρέσει τα έντονα χρώματα μαλλιών ή να τα τονίζουν, ίσως πρέπει να αναθεωρήσουν τη συχνότητα με την οποία λούζουν τα μαλλιά τους. Οι χημικές ουσίες της βαφής είναι ευάλωτες στο νερό και το πολύ συχνά λούσιμο μπορεί να ξεθωριάσει τη βαφή πολύ γρήγορα.

Δοκιμάστε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε 3 μέρες και χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που είναι κατάλληλο για βαμμένα μαλλιά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο.

Τα μαλλιά σας μπορεί να ξηραθούν.

Τα ξηρά ή φριζαρισμένα μαλλιά είναι ένα άλλο σημάδι ότι τα λούζετε υπερβολικά. Τα περισσότερα σαμπουάν περιέχουν χημικές ουσίες (θειικά), τα οποία αφαιρούν το λάδι και τα υπολείμματα από τα μαλλιά. Κατά συνέπεια, τα μαλλιά σας θα φαίνονται αμέσως πιο όμορφα, αλλά θα τα καταστρέψετε μακροπρόθεσμα. Εάν αφαιρέσετε τα μαλλιά σας από τα φυσικά τους έλαια, το τριχωτό της κεφαλής θα ξηραθεί και το ίδιο τα μαλλιά σας.

Εκτός από την αλλαγή της συχνότητας του λουσίματος, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικά προϊόντα για να αποκαταστήσετε τα θυλάκια των τριχών και επιλέξτε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα.

Δείτε ακόμη 6 Λόγοι να Κάνετε Ντους Λιγότερο Συχνά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να παρατηρήσετε περισσότερη πιτυρίδα.

Η πιτυρίδα είναι μια κατάσταση κατά την οποία το τριχωτό της κεφαλής αρχίζει να φαγουρίζει και να ξεφλουδίζει, αφήνοντας κάποιες λευκές κηλίδες στα μαλλιά σας ως υπολείμματα. Όταν το παρακάνετε με το λούσιμο, αφαιρείτε άθελά σας το φυσικό σμήγμα από το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο είναι απαραίτητο για να το διατηρείτε θρεμμένο και υγιές. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να κάνει το τριχωτό της κεφαλής σας να είναι πιο ξηρό και να παράγει ακόμα περισσότερη πιτυρίδα.

Μερικές φορές ένα απλό ξέβγαλμα θα είναι αρκετό για να αφαιρέσετε την υπερβολικη λιπαρότητα και τη βρωμιά. Εάν υποφέρετε από πιτυρίδα, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε απολέπιση μαζί με ένα σαμπουάν με λάδι δέντρου τσαγιού μέχρι να φύγει η πιτυρίδα.

Μπορείτε να έχετε περισσότερη ψαλίδα.

Η ψαλίδα είναι αποτέλεσμα του ξεφτίσματος της ίνας της τρίχας, συνήθως στο άκρο της. Εάν έχετε, τότε ίσως πρεπει να περιορίσετε τη ρουτίνα λουσίματός σας. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι ακόμη πιο επιρρεπή σε φθορά. Γι’ αυτό όσο πιο συχνά τα λούζετε, τόσο πιο πιθανό είναι να σπάσουν οι ίνες των μαλλιών.

Εάν έχετε ήδη ψαλίδα στα μαλλιά, τότε δεν υπάρχει λύση από το να τα κόψετε. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν εκείνες τις μέρες που δεν λούζετε τα μαλλιά σας για να μειώσετε τη λιπαρότητα.

Τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνονται πιο θαμπά και λιπαρά.

Όταν λούζετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση, οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα για να αντισταθμίσουν την απώλεια των ελαίων που αφαιρεί το σαμπουάν. Επιπλέον, ακόμα κι αν ο τύπος των μαλλιών σας είναι πιο λιπαρός, ξηραίνονται επίσης οι τρίχες. Αλλάζοντας τη συχνότητα, τελικά θα εκπαιδεύσετε τους αδένες να μην υπερπαράγουν λιπαρότητα.

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα για το ποιες ημέρες είναι πιο κατάλληλες για να λούσετε τα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε ένα ωραίο χαλαρωτικό ντους εκείνες τις μέρες που γυμνάζεστε ή τα Σαββατοκύριακα που βγαίνετε έξω και έχετε μια πιο ενεργή κοινωνική ζωή.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 9 Κόλπα για να Δώσετε Όγκο στα Μαλλιά σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φροντίδα δοντιών,συμβουλές για λευκά δόντια,συμβουλές για υγιή δόντια,συμβουλές υγείας,υγεία,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

7 Συμβουλές για Λευκά και Υγιή Δόντια

οφέλη νηστείας 3 ημερών,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Νηστέψετε για 3 Ημέρες