in , , ,

Πόσο Συχνά Πρέπει να Λούζετε τα Μαλλιά σας Σύμφωνα με την Επιστήμη

συχνότητα λουσίματος μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Πόσο Συχνά Πρέπει να Λούζετε τα Μαλλιά σας Σύμφωνα με την Επιστήμη

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να λούζουν τα μαλλιά τους καθημερινά για να έχουν φρέσκια και καθαρή εμφάνισή. Το να λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Σύμφωνα με την επιστήμη δεν χρειάζεται να λούζεστε καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα. Γιατί οι Ινδές Κοιμούνται με Πλεξούδες και πώς Μπορούν να Μεταμορφώσουν τα Μαλλιά σας

Εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών.

© Unsplash.com, © Westend61 / Getty Images

Αν και πολλοί λούζουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα, άλλοι μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από το να το κάνουν όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Εάν έχετε λεπτά και ευαίσθητα μαλλιά, ίσως να θέλετε να τα λούζετε σε καθημερινή βάση γιατί καλύπτονται εύκολα από το σμήγμα και δείχνουν λιπαρά πολύ πιο γρήγορα. Τα άτομα με ξηρά ή σγουρά μαλλιά πρέπει να τα λούζουν πολύ λιγότερο συχνά και κάθε δεύτερη μέρα θα ήταν αρκετό. Εάν τα μαλλιά σας είναι άγρια πρέπει να τα λούζετε λιγότερο και η χρήση ενός ήπιου σαμπουάν όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα και κάθε δεύτερη εβδομάδα θα ήταν αρκετή για να τα διατηρήσετε καθαρά.

Αισθάνεστε λιπαρά τα μαλλιά σας.

© Shutterstock.com

Μόλις τα μαλλιά σας γίνουν ελαφρώς λιπαρά, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τα λούσετε αμέσως, αλλά το σμήγμα που παράγει το τριχωτό της κεφαλής είναι πραγματικά απαραίτητο για την υγεία και την ομορφιά των τρίχων σας.

Παρά τα όσα προσπαθούν να σας πείσουν οι διαφημίσεις σαμπουάν, το να λούζετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό. Στα μαλλιά που έχει αφαιρεθεί τελείως η φυσική τους λιπαρότητα μπορεί να είναι τραχιά και πολύ πιο δύσκολα στο styling. Όταν το τριχωτό της κεφαλής ξεραθεί υπερβολικά, μπορεί να αρχίσει να παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα και συνιστάται να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε 2 έως 3 ημέρες για να αποφύγετε τα λιπαρά μαλλιά και τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Δείτε ακόμη 20 Συνήθειες για πιο Δυνατά,Λαμπερά και Υγιή Μαλλιά

Ασκείστε πολύ.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αν σας αρέσει να γυμνάζεστε και να περνάτε τακτικά ώρες στο γυμναστήριο, το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να προστατεύσει το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής σας από μυκητιασικές λοιμώξεις και φραγμένους πόρους, που με τη σειρά τους μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών και ακόμη και να κάνουν τα μαλλιά να πέσουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε συχνά προϊόντα styling.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αν νιώθετε ότι τα μαλλιά σας έχουν γίνει πιο αδύναμα και πιο λεπτά μετά από χρόνια θέρμανσης και χρήσης σπρέι μαλλιών, δεν κάνετε λάθος. Τα κεριά και τα τζελ μαλλιών μπορούν σίγουρα να σας βοηθήσουν να τα συγκρατήσετε αλλά εάν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, μπορεί να συσσωρευτούν στο τριχωτό της κεφαλής και να προκαλέσουν φαγούρα. Για να διατηρήσετε το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σας υγιές, λούστε καλά τα μαλλιά σας όταν τελειώσετε με το styling σας.

Βαμμένα μαλλιά.

© Shutterstock.com, © Westend61 / Getty Images

Το βάψιμο των μαλλιών είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για να ανανεώσετε την εμφάνισή σας, αλλά αν θέλετε το νέο σας χρώμα να παραμείνει ζωντανό για περισσότερο, λούστε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά. 2 ή 3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας καθαρά και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της νέας σας απόχρωσης.

Δείτε επίσης 15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κήπος παχύφυτων στο μπαλκόνι,διακόσμηση μπαλκονιού με παχύφυτα,ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού με παχύφυτα,διακόσμηση μπαλκονιού,ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού

Πώς να Δημιουργήσετε έναν Κήπο Παχύφυτων στο Μπαλκόνι

φυτά και απώλεια βάρους,χάσιμο βάρους με φύτα,χάσιμο βάρους,διατροφή,συμβουλές διατροφή,χρήσιμα

18 Φυτά που Βοηθούν στην Απώλεια Βάρους