in , ,

Γιατί οι Ινδές Κοιμούνται με Πλεξούδες και πώς Μπορούν να Μεταμορφώσουν τα Μαλλιά σας

οφέλη πλέξιμου μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
Γιατί οι Ινδές Κοιμούνται με Πλεξούδες και πώς Μπορούν να Μεταμορφώσουν τα Μαλλιά σας

Οι Ινδές έχουν μακριά, λαμπερά και ακαταμάχητα όμορφα μαλλιά και η φροντίδα τους είναι βαθιά ενσωματωμένη στην ινδική κουλτούρα. Υπάρχουν πολλά μυστικά ομορφιάς που περνούν οι Ινδές από γενιά σε γενιά, και ένα από αυτά είναι να πλέξετε τα μαλλιά κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

20 Συνήθειες για πιο Δυνατά,Λαμπερά και Υγιή Μαλλιά


Στην ινδική κουλτούρα πιστεύεται ότι όταν οι γυναίκες κοιμούνται με λυτά μαλλιά, εκτίθενται περισσότερο σε αρνητική ενέργεια. Στην πραγματικότητα, το πλέξιμο των μαλλιών πριν από τον ύπνο μπορεί να τα βοηθήσει να φαίνονται πιο λαμπερά και ογκώδη.

Βοηθά στην αποφυγή ψαλίδας.

© Shutterstock.com

Το να κόψετε μερικά εκατοστά τα μαλλιά σας θα σας βοηθήσει προσωρινά με την ψαλίδα, αλλά αν δεν κάνετε καμία αλλαγή στην περιποίησης των μαλλιών σας, θα εμφανιστεί ξανά. Η ψαλίδα συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα ή στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι πολύ συχνά. Ακόμη και ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών σας.

Καθώς στριφογυρίζετε στον ύπνο, τα μαλλιά δημιουργούν τριβή στη μαξιλαροθήκη, η οποία τελικά προκαλεί ψαλίδα. Το να κάνετε τα μαλλιά σας πλεξούδες μειώνει την τριβή, προστατεύοντας τα από τη φθορά.

Τα μαλλιά θα φαίνονται πιο λαμπερά.

© Shutterstock.com, © Pexels.com

Τα μαλλιά χρειάζονται υγρασία για να φαίνονται καλύτερα και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά προϊόντα μαλλιών υπόσχονται να τα ενυδατώσουν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά δεν μπορούν να συγκρατήσουν την υγρασία. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αφυδατωθούν ελαφρώς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πλέξιμο των μαλλιών πριν πάτε για ύπνο βοηθάει να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία καθώς η επικαλυπτόμενη δομή των πλεξούδων διατηρεί την ενυδάτωση στα μαλλιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διευκολύνει το ξεμπέρδεμα των μαλλιών.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όταν πλέκετε τακτικά τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε, βοηθά να αποφύγετε το ενοχλητικό μπλέξιμο το πρωί. Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου που ξοδεύετε για να ξεμπερδεύετε τους κόμπους από τα μαλλιά, το πλέξιμο διασφαλίζει ότι χάνετε λιγότερες τρίχες όταν τα βουρτσίζετε.

Δείτε ακόμη 15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας

Είναι ένας φυσικός τρόπος για να ξεφριζάρετε τα μαλλιά.

© Unsplash.com, © Depositphotos.com

Τα προϊόντα κατά του φριζαρίσματος μπορούν να σας βοηθήσουν αλλά είναι γεμάτα με χημικές ουσίες και μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής. Το πλέξιμο των μαλλιών πριν κοιμηθείτε είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να αποφύγετε το φριζάρισμα. Επειδή τα φριζαρισμένα μαλλιά εμφανίζονται όταν τους λείπει η υγρασία, οι πλεξούδες βοηθούν στην αποφυγή της αφυδάτωσης και κάνει τα μαλλιά λαμπερά.

Μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

© Shutterstock.com, © Pexels.com

Όταν οι τρίχες είναι κατεστραμμένες μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και την ανάπτυξη των μαλλιών. Όταν το μήκος των μαλλιών γίνεται αδύναμο και εύθραυστο, μπορεί να σπάσει, εμποδίζοντάς σας να αποκτήσετε τα μαλλιά των ονείρων σας. Εκτός από το ξεφριζάρισμα των μαλλιών σας, το πλέξιμο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε το θερμικό styling και τη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους.

Σας εξοικονομεί χρόνο το πρωί.

© Shutterstock.com, © Pexels.com

Εάν δεν είστε πρωινοί τύποι, το πλέξιμο των μαλλιών το βράδυ μπορεί να σας δώσει επιπλέον χρόνο για τον πολύ αναγκαίο ύπνο το πρωί. Το να αφιερώσετε μόνο λίγα λεπτά στο πλέξιμο των μαλλιών σας το βράδυ είναι μια εύκολη λύση για υγιή και σπαστά μαλλιά το επόμενο πρωί.

Δείτε επίσης 8 λάθη στα μαλλιά που κάνουν τις γυναίκες μετά τα 40 να φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός τριχών κατοικιδίων,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Τρίχες Κατοικίδιων από Σχεδόν Παντού

αιτίες αϋπνίας,αντιμετώπιση αϋπνίας,συνέπειες αϋπνίας,οφέλη ύπνου,συμβουλές υγείας,υγεία

Γιατί Δεν Κοιμάστε τη Νύχτα και πώς να Απαλλαγείτε από την Αϋπνία