in , , , ,

7 Συμβουλές για Λευκά και Υγιή Δόντια

φροντίδα δοντιών,συμβουλές για λευκά δόντια,συμβουλές για υγιή δόντια,συμβουλές υγείας,υγεία,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
7 Συμβουλές για Λευκά και Υγιή Δόντια

Το 92% των ενηλίκων ηλικίας 20 έως 64 ετών έχουν τερηδόνα στα μόνιμα δόντια τους. Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Ωστόσο, αν ακολουθούμε τη σωστή οδοντιατρική υγιεινή, μπορούμε να σώσουμε τα δόντια μας ή τουλάχιστον να παρατείνουμε την υγιή ζωή τους. Υπάρχουν 7 συμβουλές για να χαμογελάτε πιο συχνά με υγιή και λευκά δόντια. 10 Συμβουλές Οδοντιατρικής Φροντίδας και Δεν θα Χρειαστείτε Οδοντίατρο Συχνά

Πίνετε καφέ και τσάι με γάλα.

© Depositphotos.com

Ο καφές μπορεί να είναι ένα πολύ όξινο ρόφημα, ειδικά όταν είναι μαύρος. Εάν το πίνετε κάθε μέρα, μπορεί να κάνει τα δόντια σας να γίνουν πιο λεπτά. Επιπλέον, ο μαύρος καφές θα λερώσει τα δόντια επειδή περιέχει τανίνες. Ως λύση, πιείτε καφέ με γάλα. Το ίδιο ισχύει και για το μαύρο τσάι.

Μην βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση τσαγιού ή καφέ.

© Depositphotos.com

Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να μην ανακατεύετε οδοντόκρεμα και καφέ. Είναι καλύτερα να βουρτσίζετε τα δόντια 30 λεπτά πριν τα πιείτε. Σε περίπτωση που σας αρέσει να το κάνετε μετά, περιμένετε τουλάχιστον 1 ώρα και μετά κάντε το. Ο καφές και το τσάι διασπούν το σμάλτο των δοντιών λόγω της όξινης σύστασής τους.

Είναι καλύτερο να ακολουθείτε αυτόν τον κανόνα όχι μόνο μετά το ρόφημα, αλλά μετά από ένα γεύμα.

Πίνετε νερό μετά το γεύμα.

© Depositphotos.com

Το σάλιο παίζει σημαντικό ρόλο και προστατεύει τα δόντια. Ο καφές και οι τροφές μειώνουν την παραγωγή σάλιου. Απλώς πιείτε περισσότερο νερό μετά το γεύμα σας καθώς περιέχει φθόριο. Σταματά τη δημιουργία τερηδόνας και δυναμώνει τα δόντια.

Δείτε ακόμη Ποιες Τροφές Διατηρούν τα Δόντια Υγιή και Λευκά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τοποθετήστε σφραγιστικά δοντιών (sealants).

© Depositphotos.com

Τα στεγανωτικά είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της τερηδόνας ακριβώς στις δαγκωτικές επιφάνειες των δοντιών μάσησης. Αυτές οι περιοχές μπορεί να γεμίσουν με σωματίδια τροφής και μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με μια οδοντόβουρτσα. Σε αυτή την περίπτωση, τα στεγανωτικά μπορούν να σας σώσουν. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας εάν τα χρειάζεστε.

Καθαρίστε τα δόντια με οδοντικό νήμα πριν τα βουρτσίσετε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η τακτική χρήση οδοντικού νήματος μπορεί επίσης να μειώσει την κακοσμία του στόματος και ορισμένες ασθένειες αφαιρώντας την πλάκα. Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα λίγο πριν το βούρτσισμα, αλλά όχι μετά. Θα βοηθήσει την οδοντόβουρτσα να φθάσει σε δύσκολα σημεία.

Καθαρίζετε τα δόντια σας με οδοντικό νήμα με τον ίδιο τρόπο, κάθε μέρα.

brightside

Κρατήστε ένα κανονικό μοτίβο για το νήμα. Ξεκινήστε με τα πάνω δόντια και δουλέψτε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Αφού τελειώσετε τα πάνω δόντια, επαναλάβετε το ίδιο στο κάτω μέρος από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Μασήστε τσίχλα έως και 20 λεπτά.

© Depositphotos.com

Είναι πάντα καλύτερο να μασάτε μια τσίχλα αμέσως μετά το φαγητό, αλλά θα πρέπει να είναι χωρίς ζάχαρη. Μασήστε την για έως και 20 λεπτά για να αυξήσετε τη ροή του σάλιου και να καθαρίσετε το οξύ μετά από ένα γεύμα.

Δείτε επίσης Πότε Πρέπει να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας το Πρωί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλληση γυαλιού σε μέταλλο,κατασκευές σπιτιού,χρήσιμα

Πώς να Κολλήσετε Γυαλί σε Μέταλλο

συνέπειες καθημερινού λουσίματος,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Τι θα Συμβει στα Μαλλιά σας αν τα Λούζετε Καθημερινά