in , , ,

Πότε Πρέπει να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας το Πρωί

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το κάνουν πολύ συχνά μπορεί να βλάψει το σμάλτο. Ή ότι η τοποθέτηση καπακιού στην οδοντόβουρτσα είναι στην πραγματικότητα κακή ιδέα. Υπάρχουν μικρά πράγματα που στην πραγματικότητα δεν κάνουν καλό για στην οδοντιατρική υγιεινή. Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να τα βουρτσίζετε πριν ή μετά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας: πρωινό. Μετά από μια μικρή έρευνα, τερματίστηκε αυτό το δίλημμα μια για πάντα.

Η καλύτερη στιγμή να βουρτσίζετε τα δόντια σύμφωνα με τους ειδικούς

brightside

Προκειμένου να διατηρηθεί μια ρουτίνα, πολλοί άνθρωποι ορίζουν μια συγκεκριμένη ώρα για να βουρτσίζουν τα δόντια τους κάθε μέρα. Το πιο συνηθισμένο είναι κάθε πρωί μετά το ξύπνημα και κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο. Αλλά θα πρέπει να γίνεται πριν ή μετά το πρωινό; Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια πάντα πριν.

Πλεονεκτήματα του βουρτσίσματος πριν από το πρωινό

brightside

Όταν κοιμάστε, τα βακτήρια στο στόμα πολλαπλασιάζονται. Αυτά τα ίδια βακτήρια είναι υπεύθυνα για την πλάκα και γι’ αυτό ξυπνάτε πάντα με άσχημη γεύση στο στόμα και κακή αναπνοή. Εάν βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το ξύπνημα, τα δόντια καλύπτονται με φθόριο πριν φάτε, κάτι που βοηθά να αποφύγετε την πλάκα και τα βακτήρια από το πρωινό σας.

Μειονεκτήματα του βουρτσίσματος μετά το πρωινό

brightside

Δεν συνιστάται επίσης να βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον 30 λεπτά αφού φάτε κάτι όξινο, όπως τοστ, καφές και χυμό πορτοκαλιού – κλασικά σε ένα πρωινό. Το βούρτσισμα των δοντιών μετά την κατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει το σμάλτο των δοντιών και για αυτό οι μελέτες δείχνουν ότι το βούρτσισμα πριν από το πρωινό είναι καλύτερο. Γι’ αυτό φροντίστε να το θυμάστε όταν ξυπνήσετε αύριο.

Συμβουλές για όσους προτιμούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά το πρωινό

© Unsplash.com, © Pixabay.com
  • Περιμένετε 30 λεπτά έως και μια ώρα μετά το πρωινό πριν βουρτσίσετε τα δόντια.
  • Για να καθαρίσετε τα δόντια σας και να έχετε καλύτερη γεύση στο στόμα σας, πιείτε ένα ποτήρι νερό ή μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη.
  • Προσέξτε τις όξινες τροφές και ροφήματα (ψωμί, αρτοσκευάσματα, αποξηραμένα φρούτα, εσπεριδοειδή και χυμό πορτοκαλιού) και αν τα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια του πρωινού, φροντίστε να περιμένετε λίγο περισσότερο πριν το βούρτσισμα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Λάθη που Μπορούν να Προσθέσουν Κιλά στην Εμφάνισή σας

15 Λάθη που Μπορούν να Προσθέσουν Κιλά στην Εμφάνισή σας

Πώς να Φτιάξετε Εύκολα DIY Βιτρό - Σχέδιο και Οδηγίες!

Πώς να Φτιάξετε Εύκολα DIY Βιτρό – Σχέδιο και Οδηγίες!