in , ,

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Νηστέψετε για 3 Ημέρες

οφέλη νηστείας 3 ημερών,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Νηστέψετε για 3 Ημέρες

Μερικοί επιστήμονες συνιστούν να τρώτε 3 γεύματα και 3 σνακ την ημέρα και άλλοι συνιστούν να νηστεύετε.

Στην πραγματικότητα, η νηστεία είναι μια από τις αρχαιότερες πρακτικές στην ανθρώπινη ιστορία. Για παράδειγμα, η θεραπευτική χρήση της νηστείας χρονολογείται τουλάχιστον από τον πέμπτο αιώνα π.Χ., όταν ο Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης τη συνιστούσε σε ασθενείς που εμφανίζουν ορισμένα συμπτώματα ασθενειών.

Υπάρχουν πολλές δίαιτες που προωθούν την αποχή από το φαγητό και το ποτό οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας μετά από μια νηστεία 3 ημερών. Τι Μπορεί να Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Νηστεύετε

Τα κύτταρα μπορεί να αναγεννιόνται πιο γρήγορα.

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Νηστέψετε για 3 Ημέρες

Το δέρμα ενός ενήλικα καλύπτει περίπου 2 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας και αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του συνολικού σωματικού βάρους. Η νηστεία με νερό ενεργοποιεί την αυτοανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Οι ερευνητές προτείνουν ότι η διαδικασία ξεκινά μετά από 18-20 ώρες νηστείας και κορυφώνεται μετά από 48-72 ώρες. Επιπλέον, η διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης μπορεί επίσης να προστατεύσει από το Αλτσχάιμερ και τις καρδιακές παθήσεις.

Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Η νηστεία μόνο με νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, η οποία είναι μια από τις πιο σοβαρές ασθένειες που υποφέρει ο σύγχρονος κόσμος. Η νηστεία δείχνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, ακόμη και με άτομα με οριακή υψηλή αρτηριακή πίεση όταν νήστευαν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό.

Οι ορμόνες ινσουλίνη και λεπτίνη παίζουν κρίσιμους ρόλους στο μεταβολισμό του σώματος. Η ινσουλίνη βοηθά στην αποθήκευση θρεπτικών συστατικών από την κυκλοφορία του αίματος, ενώ η λεπτίνη χρησιμεύει ως ορμόνη πληρότητας. Έρευνες δείχνουν ότι η νηστεία με νερό θα μπορούσε να κάνει το σώμα πιο ευαίσθητο σε αυτές τις ορμόνες. Ένα υψηλότερο επίπεδο ευαισθησίας αυξάνει την αποτελεσματικότητα αυτών των ορμονών, που σημαίνει ότι το σώμα θα είναι σε θέση να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα και να αποτρέψει την παχυσαρκία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Νηστεύετε

Μπορεί να αποτρέψει ορισμένες χρόνιες ασθένειες.

Η νηστεία με νερό θεωρείται ότι μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, η έρευνα σε ζώα δείχνει ότι μπορεί να καταστέλλει τα γονίδια που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων

Μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η νηστεία συνταγογραφήθηκε για πρώτη φορά ως θεραπεία για την επιληψία πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι η νηστεία βοηθά να καθαρίσει το μυαλό και να επαναφορτίσει τις αισθήσεις ενώ διεγείρει επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, να σταματήσει τη γνωστική μείωση που σχετίζεται με την ηλικία, να μειώσει τον νευροεκφυλισμό και την εγκεφαλική φθορά και να βελτιώσει τη λειτουργική αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό.

Μπορεί να χάσετε μερικά κιλά.

Το όφελος που συνήθως συνδέεται με τη νηστεία είναι η απώλεια βάρους που συμβαίνει μόλις το σώμα μεταβεί από κατάσταση σίτισης σε κατάσταση νηστείας. Χωρίς να καίει τροφή για ενέργεια, το σώμα αρχίζει να καίει σωματικό λίπος (αποθηκευμένο καύσιμο) για να συνεχίσει να λειτουργεί. Σε μια 24ωρη ημέρα νηστείας, θα χάσετε περίπου ένα τρίτο ή μισό κιλό λίπους, όχι βάρος νερού.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Διαλειμματική νηστεία: Με αυτή την δίαιτα ο Ηλίας Μαμαλάκης κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συνέπειες καθημερινού λουσίματος,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Τι θα Συμβει στα Μαλλιά σας αν τα Λούζετε Καθημερινά

μυστικά κουζίνας,συμβουλές μαγειρικής,κόλπα κουζίνας,χρήσιμα

16 Μυστικά της Κουζίνας που Δεν Γνωρίζατε Μέχρι Τώρα