in , , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Νηστεύετε

Τι Μπορεί να Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Νηστεύετε
Τι Μπορεί να Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Νηστεύετε

Εκτός από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η έκθεση στο ηλιακό φως και η ρύπανση, οι διατροφικές συνήθειες έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο δέρμα. Η νηστεία είναι μια αυξανόμενη τάση τον τελευταίο καιρό, κυρίως επειδή μερικοί εναλλακτικοί ιατροί ισχυρίζονται ότι οι αλλαγές στη διατροφή θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ακμή, τον καρκίνο του δέρματος ή ακόμη και τη γήρανση του δέρματος.

Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κόψετε τον Καφέ

Έτσι, κάναμε μια έρευνα για το πώς λειτουργεί η νηστεία και τι λένε οι επαγγελματίες και οι επαγγελματίες για αυτήν τη νέα αναπτυσσόμενη τάση. Έχετε πάντα υπόψη σας ότι πριν αλλάξετε τη διατροφή σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό που μπορεί να σας καθοδηγήσει και να αξιολογήσει εάν είναι σωστό για εσάς.

Η νηστεία μειώνει την πρόσληψη θερμίδων και αποτοξινώνει το σώμα.

© AfroBrazilian / Wikimedia, © (CC BY-SA 3.0)

Η ιδέα πίσω από την πρακτική της νηστείας υποδηλώνει ότι το σώμα αποτοξινώνεται επειδή υπάρχει μείωση στην καθημερινή κατανάλωση θερμίδων. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο σώμα. Πρόσφατες μελέτες διερευνούν τα οφέλη αυτής της μεθόδου σε ασθενείς με φλεγμονώδεις ασθένειες (όπως η ατοπική δερματίτιδα) με πολύ θετικά αποτελέσματα και σημαντική βελτίωση μετά την πραγματοποίηση διαφόρων τύπων διατροφής, συμπεριλαμβανομένης της νηστείας.

Θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

© imagepointfr / Depositphotos

Άλλες μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα της νηστείας φαίνεται να δείχνουν ότι θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του δέρματος ή άλλων τύπων καρκίνου. Προφανώς, η νηστεία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, αυτή η έρευνα έχει διεξήχθη μόνο σε αρουραίους προς το παρον. Αλλά παρείχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα επειδή οι επιστήμονες είδαν τον αριθμό των αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων (HSC) να αυξάνεται.

Αυτά τα κύτταρα είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία νέων αιμοσφαιρίων. Το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα HSC και ερυθρά αιμοσφαίρια γενικά σημαίνει ότι, μακροπρόθεσμα, το ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να καταπολεμήσει τον καρκίνο πιο αποτελεσματικά. Έχουν καταβληθεί προσπάθειες για την αναγωγή των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας στους ανθρώπους, αλλά μέχρι στιγμής καμία δεν έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα που υποστηρίζεται από την επιστημονική κοινότητα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Σπιτική κρέμα για να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας και να διώξετε τις ρυτίδες

Η νηστεία του δέρματος δεν είναι η ίδια με τη νηστεία, αλλά γίνεται επίσης δημοφιλής.

© DUANGJAN J / Shutterstock

Η νηστεία του δέρματος είναι μια νέα τάση που έχει κερδίσει όλο και περισσότερους οπαδούς τους τελευταίους μήνες. Αυτή η πρακτική δεν έχει καμία σχέση με τη διατροφή, εκτός από την κοινή χρήση του ονόματος. Αντ’ αυτού, η ιδέα είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τόσα πολλά προϊόντα με χημικές ουσίες στην καθημερινή φροντίδα του δέρματος και να το αφήσετε να ξεκουραστεί για μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Είναι ένα είδος αποτοξίνωσης για το δέρμα.

Η θεωρία που υποστηρίζει αυτή τη μέθοδο καθαρισμού είναι ότι το δέρμα παράγει τη δική του λιπαρότητα που αποτρέπει την απώλεια της φυσικής υγρασίας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτήν την πρακτική, πολλοί άνθρωποι την έχουν ενστερνιστεί. Ωστόσο, το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αποτοξίνωσης ή ποτέ, εν προκειμένω είναι το αντηλιακό.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί αν Τρίβετε Πάγο στο Πρόσωπο Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σπιτικό Στοματικό Διάλυμα για Φρέσκια Αναπνοή

Σπιτικό Στοματικό Διάλυμα για Φρέσκια Αναπνοή

Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί Παίρνετε Βάρος το Χειμώνα και Πως να το Αποφύγετε

Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί Παίρνετε Βάρος το Χειμώνα και Πως να το Αποφύγετε