Μερικά πράγματα που κάνουμε φαίνονται σωστά επειδή έχουμε συνηθίσει να τα κάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Αλλά μια τέτοια τυπική συμπεριφορά στην κουζίνα μας αποτρέπει από το να ανακαλύψουμε το μαγειρικό μας ταλέντο ή ακόμα και αναβάλλει την επιθυμία να μαγειρέψουμε εντελώς. Υπάρχουν μερικά μυστικά για την κουζίνα που θα κάνουν το μαγείρεμα ευχάριστο και εύκολο. 15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές
Ποια λαχανικά δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.
Πολλοί εξακολουθούν να αποθηκεύουν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά τους στο ψυγείο για να διατηρηθούν υποτίθεται φρέσκα για περισσότερο. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος: οι πατάτες, οι ντομάτες, οι μπανάνες και τα μήλα αποθηκεύονται καλύτερα εκτός ψυγείου.
Οι πατάτες γίνονται πολύ γλυκές λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ τα υπόλοιπα από τα παραπάνω εκκρίνουν αιθυλένιο, το οποίο οδηγεί σε ταχύτερη ωρίμανση και σήψη.
Ξεπαγώστε το κρέας στο ψυγείο.
Βάλτε το κρέας σε κατάλληλο μπολ και αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να ξεπαγώσει. Μην αφήνετε το κρέας σε νερό ή, ειδικά, μην το περνάτε κάτω από ζεστό νερό γιατί αλλοιώνει την εμφάνιση και τη γεύση.
Μη χρησιμοποιείτε μπλέντερ για να φτιάξετε πουρέ πατάτας.
Ένα μπλέντερ κάνει τον πουρέ παχύρρευστο και κολλώδη και όχι ελαφρύ και αφρώδη. Χρησιμοποιήστε καλύτερα μια πρέσα πουρέ ώστε ο πουρές να είναι ελκυστικός στην όψη και νόστιμος για κατανάλωση.
Μην αφήνετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου.
Η πόρτα του ψυγείου φαίνεται να είναι ένα τέλειο μέρος για την αποθήκευση γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά, στην πραγματικότητα, έχει ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία. Επιπλέον, το άνοιγμα της πόρτας οδηγεί σε αύξηση θερμοκρασίας, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του γάλακτος.
Ανακατεύετε τα ζυμαρικά όταν τα βράζετε.
Δεν είναι μυστικό ότι κάθε ζυμαρικό πρέπει να μπαίνει σε βραστό νερό. Αλλά δεν ξέρουν όλοι ότι πρέπει να ανακατεύετε τα πρώτα λεπτά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους ή στον πάτο της κατσαρόλας.
Μην ανοίγετε το φούρνο κατά το ψήσιμο.
Ανοίγοντας το φούρνο, μειώνετε τη θερμοκρασία του και η πίτα ή το ψωμί σας σπάει. Αν θέλετε να ελέγξετε τη ζύμη σας, ανάψτε το φως στο εσωτερικό του φούρνου. Ανοίξτε το μόνο λίγα λεπτά πριν όλα ψηθούν, όταν η ζύμη έχει ήδη φουσκώσει.
Δείτε ακόμη Συμβουλές από Σεφ που Θα Ανεβάσουν την Μαγειρική σας σε Άλλο Επίπεδο
Αποθηκεύστε το ψωμί στο ψυγείο.
Το ψωμί πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος – δηλαδή στο ψυγείο. Φροντίστε μόνο να είναι καλά συσκευασμένο για να μην αποκτήσει ξένες μυρωδιές.
Χρησιμοποιήστε ξύδι αντί να προσθέσετε περισσότερο αλάτι.
Μια πλούσια και αλμυρή γεύση επιτυγχάνεται με χυμό λεμονιού και βαλσάμικο, μηλόξυδο ή ξύδι, όχι με πολύ αλάτι. Φροντίστε να εξατμίσετε το ξύδι κατά το μαγείρεμα.
Μαγειρέψτε τηγανητά αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων.
Το να φτιάξετε τηγανητά αυγά είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο απλό αν τα μαγειρέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Απλά κάντε ένα μικρό τρύπημα με ένα μαχαίρι ή μια βελόνα στον κρόκο του αυγού για να ψηθεί τόσο από μέσα όσο και από έξω. Στη συνέχεια, βάλτε τα αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα. Το τέλειο τηγανητό αυγό είναι έτοιμο.
Χτυπήστε τα ασπράδια όσο είναι ζεστά.
Για τέλεια υφή της βάσης για κρέμα ή μαρέγκες, χρησιμοποιήστε ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου: θα χτυπηθούν καλύτερα με αυτόν τον τρόπο. Είναι επίσης σημαντικό να τα ξεχωρίζετε σωστά από τους κρόκους.
Φτιάξτε πίτσα με τραγανή βάση.
Εάν φτιάχνετε πίτσα στο σπίτι και θέλετε μια χρυσαφένια τραγανή κρούστα, θα πρέπει να κάνετε κάποια βήματα εκ των προτέρων.
Η πρώτη επιλογή: βάλτε τη ζύμη στο φούρνο για 2-3 λεπτά πριν βάλετε πάνω της τα υπόλοιπα υλικά. Αυτό θα προστατεύσει τη βάση από την υγρασία – για παράδειγμα, αυτή της ντομάτας.
Η δεύτερη επιλογή: βάλτε τη ζύμη σε μια ζεσταμένη λαμαρίνα και μετά ξεκινήστε να βάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
Χρησιμοποιήστε πολλές σανίδες κοπής.
Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον δύο σανίδες κοπής στην κουζίνα σας: μία για κρέας, ψάρι και κυνήγι και η άλλη για φαγητά που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η μόλυνση, επειδή το ωμό κρέας μπορεί να περιέχει επικίνδυνα βακτήρια που σκοτώνονται μόνο κατά το μαγείρεμα.
Για να μην τις μπερδεύετε, αγοράστε σανιδες κοπης διαφορετικού χρώματος ή με χρωματιστές άκρες.
Πάρτε πολλά μαχαίρια για διαφορετικές χρήσεις.
Πολλά μαχαίρια είναι απαραίτητα για κάθε κουζίνα. Ο τέλειος αριθμός τους είναι τέσσερις: ένα μαχαίρι του σεφ, ένα κανονικό, ένα για λαχανικά και ένα για ψωμί.
Τηγανίστε διάφορα φαγητά στα δικά τους τηγάνια.
Κάθε φαγητό αξίζει το δικό του τηγάνι. Για παράδειγμα, οι τηγανίτες φτιάχνονται καλύτερα σε ένα μικρό τηγάνι με χαμηλό χείλος και λεπτό πάτο ή απλώς σε ένα κλασικό από χυτοσίδηρο, ενώ το κρέας πρέπει να μαγειρεύεται σε τηγάνι με ψηλές άκρες και χοντρό πάτο.
Αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο σε βάζα.
Η συντήρηση είναι μια δύσκολη εργασία που μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες. Ωστόσο, μερικές φορές παραμελείτε τον ελεύθερο χώρο στα βάζα.
Δηλαδή το διάστημα μεταξύ του πάνω μέρους του φαγητού και της άκρης του βάζου. Το βάζο, όπως και τα φαγητά μέσα, θα μείνουν αναλλοίωτα αν αφήσετε αυτόν τον χώρο.
Ακολουθήστε τη συνταγή κατά το ψήσιμο.
Το ψήσιμο πρέπει να γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τη συνταγή, διαφορετικά τα κέικ, τα μάφιν ή τα μπισκότα μπορεί να καταλήξουν στα σκουπίδια. Πάρα πολύ αλεύρι, υπερβολικά ζεστό βούτυρο, λάθος θερμοκρασία φούρνου – όλα αυτά θα επηρεάσουν την εμφάνιση και τη γεύση του γλυκού σας.
Δείτε επίσης 8 Γρήγορα και Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής