in , ,

16 Μυστικά της Κουζίνας που Δεν Γνωρίζατε Μέχρι Τώρα

μυστικά κουζίνας,συμβουλές μαγειρικής,κόλπα κουζίνας,χρήσιμα
16 Μυστικά της Κουζίνας που Δεν Γνωρίζατε Μέχρι Τώρα

Μερικά πράγματα που κάνουμε φαίνονται σωστά επειδή έχουμε συνηθίσει να τα κάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Αλλά μια τέτοια τυπική συμπεριφορά στην κουζίνα μας αποτρέπει από το να ανακαλύψουμε το μαγειρικό μας ταλέντο ή ακόμα και αναβάλλει την επιθυμία να μαγειρέψουμε εντελώς. Υπάρχουν μερικά μυστικά για την κουζίνα που θα κάνουν το μαγείρεμα ευχάριστο και εύκολο. 15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές

Ποια λαχανικά δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.

© depositphotos

Πολλοί εξακολουθούν να αποθηκεύουν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά τους στο ψυγείο για να διατηρηθούν υποτίθεται φρέσκα για περισσότερο. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος: οι πατάτες, οι ντομάτες, οι μπανάνες και τα μήλα αποθηκεύονται καλύτερα εκτός ψυγείου.

Οι πατάτες γίνονται πολύ γλυκές λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ τα υπόλοιπα από τα παραπάνω εκκρίνουν αιθυλένιο, το οποίο οδηγεί σε ταχύτερη ωρίμανση και σήψη.

Ξεπαγώστε το κρέας στο ψυγείο.

© stockfood, © stockfood

Βάλτε το κρέας σε κατάλληλο μπολ και αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να ξεπαγώσει. Μην αφήνετε το κρέας σε νερό ή, ειδικά, μην το περνάτε κάτω από ζεστό νερό γιατί αλλοιώνει την εμφάνιση και τη γεύση.

Μη χρησιμοποιείτε μπλέντερ για να φτιάξετε πουρέ πατάτας.

© stockfood, © stockfood

Ένα μπλέντερ κάνει τον πουρέ παχύρρευστο και κολλώδη και όχι ελαφρύ και αφρώδη. Χρησιμοποιήστε καλύτερα μια πρέσα πουρέ ώστε ο πουρές να είναι ελκυστικός στην όψη και νόστιμος για κατανάλωση.

Μην αφήνετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου.

© depositphotos, © depositphotos

Η πόρτα του ψυγείου φαίνεται να είναι ένα τέλειο μέρος για την αποθήκευση γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά, στην πραγματικότητα, έχει ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία. Επιπλέον, το άνοιγμα της πόρτας οδηγεί σε αύξηση θερμοκρασίας, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του γάλακτος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ανακατεύετε τα ζυμαρικά όταν τα βράζετε.

© stockfood, © stockfood

Δεν είναι μυστικό ότι κάθε ζυμαρικό πρέπει να μπαίνει σε βραστό νερό. Αλλά δεν ξέρουν όλοι ότι πρέπει να ανακατεύετε τα πρώτα λεπτά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους ή στον πάτο της κατσαρόλας.

Μην ανοίγετε το φούρνο κατά το ψήσιμο.

© depositphotos

Ανοίγοντας το φούρνο, μειώνετε τη θερμοκρασία του και η πίτα ή το ψωμί σας σπάει. Αν θέλετε να ελέγξετε τη ζύμη σας, ανάψτε το φως στο εσωτερικό του φούρνου. Ανοίξτε το μόνο λίγα λεπτά πριν όλα ψηθούν, όταν η ζύμη έχει ήδη φουσκώσει.

Δείτε ακόμη Συμβουλές από Σεφ που Θα Ανεβάσουν την Μαγειρική σας σε Άλλο Επίπεδο

Αποθηκεύστε το ψωμί στο ψυγείο.

© depositphotos, © depositphotos

Το ψωμί πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος – δηλαδή στο ψυγείο. Φροντίστε μόνο να είναι καλά συσκευασμένο για να μην αποκτήσει ξένες μυρωδιές.

Χρησιμοποιήστε ξύδι αντί να προσθέσετε περισσότερο αλάτι.

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Μια πλούσια και αλμυρή γεύση επιτυγχάνεται με χυμό λεμονιού και βαλσάμικο, μηλόξυδο ή ξύδι, όχι με πολύ αλάτι. Φροντίστε να εξατμίσετε το ξύδι κατά το μαγείρεμα.

Μαγειρέψτε τηγανητά αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων.

brightside

Το να φτιάξετε τηγανητά αυγά είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει ακόμα πιο απλό αν τα μαγειρέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Απλά κάντε ένα μικρό τρύπημα με ένα μαχαίρι ή μια βελόνα στον κρόκο του αυγού για να ψηθεί τόσο από μέσα όσο και από έξω. Στη συνέχεια, βάλτε τα αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα. Το τέλειο τηγανητό αυγό είναι έτοιμο.

Χτυπήστε τα ασπράδια όσο είναι ζεστά.

© stockfood

Για τέλεια υφή της βάσης για κρέμα ή μαρέγκες, χρησιμοποιήστε ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου: θα χτυπηθούν καλύτερα με αυτόν τον τρόπο. Είναι επίσης σημαντικό να τα ξεχωρίζετε σωστά από τους κρόκους.

Φτιάξτε πίτσα με τραγανή βάση.

© stockfood, © depositphotos

Εάν φτιάχνετε πίτσα στο σπίτι και θέλετε μια χρυσαφένια τραγανή κρούστα, θα πρέπει να κάνετε κάποια βήματα εκ των προτέρων.

Η πρώτη επιλογή: βάλτε τη ζύμη στο φούρνο για 2-3 λεπτά πριν βάλετε πάνω της τα υπόλοιπα υλικά. Αυτό θα προστατεύσει τη βάση από την υγρασία – για παράδειγμα, αυτή της ντομάτας.

Η δεύτερη επιλογή: βάλτε τη ζύμη σε μια ζεσταμένη λαμαρίνα και μετά ξεκινήστε να βάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Χρησιμοποιήστε πολλές σανίδες κοπής.

© flickr.com

Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον δύο σανίδες κοπής στην κουζίνα σας: μία για κρέας, ψάρι και κυνήγι και η άλλη για φαγητά που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η μόλυνση, επειδή το ωμό κρέας μπορεί να περιέχει επικίνδυνα βακτήρια που σκοτώνονται μόνο κατά το μαγείρεμα.

Για να μην τις μπερδεύετε, αγοράστε σανιδες κοπης διαφορετικού χρώματος ή με χρωματιστές άκρες.

Πάρτε πολλά μαχαίρια για διαφορετικές χρήσεις.

© depositphotos

Πολλά μαχαίρια είναι απαραίτητα για κάθε κουζίνα. Ο τέλειος αριθμός τους είναι τέσσερις: ένα μαχαίρι του σεφ, ένα κανονικό, ένα για λαχανικά και ένα για ψωμί.

Τηγανίστε διάφορα φαγητά στα δικά τους τηγάνια.

© depositphotos

Κάθε φαγητό αξίζει το δικό του τηγάνι. Για παράδειγμα, οι τηγανίτες φτιάχνονται καλύτερα σε ένα μικρό τηγάνι με χαμηλό χείλος και λεπτό πάτο ή απλώς σε ένα κλασικό από χυτοσίδηρο, ενώ το κρέας πρέπει να μαγειρεύεται σε τηγάνι με ψηλές άκρες και χοντρό πάτο.

Αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο σε βάζα.

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Η συντήρηση είναι μια δύσκολη εργασία που μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες. Ωστόσο, μερικές φορές παραμελείτε τον ελεύθερο χώρο στα βάζα.

Δηλαδή το διάστημα μεταξύ του πάνω μέρους του φαγητού και της άκρης του βάζου. Το βάζο, όπως και τα φαγητά μέσα, θα μείνουν αναλλοίωτα αν αφήσετε αυτόν τον χώρο.

Ακολουθήστε τη συνταγή κατά το ψήσιμο.

brightside

Το ψήσιμο πρέπει να γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τη συνταγή, διαφορετικά τα κέικ, τα μάφιν ή τα μπισκότα μπορεί να καταλήξουν στα σκουπίδια. Πάρα πολύ αλεύρι, υπερβολικά ζεστό βούτυρο, λάθος θερμοκρασία φούρνου – όλα αυτά θα επηρεάσουν την εμφάνιση και τη γεύση του γλυκού σας.

Δείτε επίσης 8 Γρήγορα και Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη νηστείας 3 ημερών,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Νηστέψετε για 3 Ημέρες

καθαρισμός οσμών σε μαξιλάρια καναπέ,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Μαξιλάρια Καναπέ που Μυρίζουν Άσχημα