Σε πολλούς αρέσει να μαγειρεύουν. Αναζητούν ασυνήθιστες συνταγές και προσπαθούν να τις αναδημιουργήσουν. Ωστόσο, όταν πάνε σε ένα εστιατόριο και συγκρίνουν τα σπιτικά πιάτα με αυτά που φτιάχνουν οι επαγγελματίες, συνειδητοποιούν ότι σίγουρα κάτι λείπει από τα πιάτα τους. Οι επαγγελματίες σεφ μοιράζονταν τα μυστικά τους, χάρη στα οποία τα σπιτικά πιάτα σας μπορούν να συγκριθούν με αυτά σε ένα εστιατόριο. 8 Γρήγορα και Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής
Αλάτι
- Συχνά, οι άνθρωποι προσθέτουν αλάτι σε ένα πιάτο επειδή πιστεύουν ότι είναι άγευστο, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα οξύ, όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξύδι.
- Το αλάτι είναι σημαντικό για τα γλυκά. Μια παρτίδα μπισκότων χωρίς μια πρέζα αλατιού δεν έχει πολύ καλή γεύση.
- Το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι θα νοστιμίσουν σχεδόν κάθε πιάτο. Αν το πιάτο είναι υπέροχο αλλά κάτι λείπει, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού και μετά ξαναδοκιμάστε.
- Εάν ένα γλυκό πιάτο χρειάζεται κάποια επιπλέον γεύση, δοκιμάστε μια πρέζα αλάτι.
- Να αλατίζετε πάντα το νερό των ζυμαρικών σας!
- Προσθέστε περισσότερο βούτυρο και αλάτι για να κάνετε το πιάτο σας να έχει γεύση εστιατορίου.
Κρεμμύδια και σκόρδο
- Μην προσθέτετε ποτέ σκόρδο και κρεμμύδια ταυτόχρονα. Τα κρεμμύδια χρειάζονται περίπου 8 λεπτά για να σοταριστούν και το σκόρδο περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αν τα προσθέσετε μαζί, θα έχετε καμένο, πικρό σκόρδο.
- Τα ασκαλώνια χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε κουζίνες εστιατορίων αλλά σπάνια στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε τα ως υποκατάστατο των κρεμμυδιών για πιο ήπια γεύση.
- Η ποσότητα της γεύσης του σκόρδου εξαρτάται από το πότε προσθέτετε το σκόρδο. Προσθέστε το νωρίς για ελαφριά γεύση, προσθέστε το αργά για έντονη γεύση.
- Τα κόκκινα κρεμμύδια είναι πραγματικά μοβ και είναι κατάλληλα μόνο για παρασκευές φαγητών σε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πατάτες
- Η προσθήκη ξιδιού στις πατάτες που βράζουν τις εμποδίζει να σπάσουν.
- Αν βράζετε πατάτες για να τις κάνετε πουρέ μετά, ξεφλουδίστε 2 με 3 σκελίδες σκόρδο και βάλτε τις στην κατσαρόλα. Θα γίνουν μαλακά, θα μπορείτε να τα λιώσετε μαζί με τις πατάτες. Η γεύση θα είναι υπέροχη.
- Ποτέ μην βάζετε πατάτες στο μπλέντερ, θα γίνουν πολτός γιατί οι πατάτες περιέχουν πολύ άμυλο. Κάντε πουρέ απαλά τις πατάτες με το χέρι ή με πρέσα πατάτας ώστε να μείνουν ανέπαφα τα περισσότερα μόρια αμύλου.
Βότανα και μπαχαρικά
- Τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορεί να είναι ενοχλητικά για κατανάλωση, όπως κλαδάκια δεντρολίβανου ή κόκκους πιπεριού. Βάλτε τα σε ένα τουλουπάνι και ρίξτε τα στο φαγητό για να πάρουν τη γεύση τους αλλά όχι την υφή τους.
- Τα φύλλα δάφνης είναι σαν το αλάτι, δεν θέλετε να είναι η κυρίαρχη γεύση σε τίποτα, αλλά κάνουν τη διαφορά στα μαγειρευτά και τις σάλτσες ζυμαρικών.
- Αν πρόκειται να σοτάρετε κάτι, βάλτε μυρωδικά και μπαχαρικά με το βούτυρο ή το λάδι που είναι στο τηγάνι.
- Το σουμάκ είναι λεμονάτο και αλμυρό, γλυκό και καπνιστό, γήινο και όμορφα κόκκινο. Πασπαλίστε το σε τοστ, κοτόπουλο, μπριζόλα, τάκος, αυγά, παγωτό… σχεδόν τα πάντα. Μπορείτε επίσης να το παρασκευάσετε σαν τσάι και έχει έντονη γεύση αγριόμουρου.
- Η μυρωδιά μοιάζει πολύ με τη γεύση και αν δεν είστε σίγουροι για το συνδυασμό διαφόρων μπαχαρικών, ανοίξτε τα μπουκάλια και μυρίστε τα όλα μαζί.
Δείτε ακόμη 11 Κόλπα που θα Αλλάξουν την Μαγειρική σας
Τηγάνισμα
- Σταματήστε το τηγάνισμα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Δεν είναι κάποια καλύτερη εκδοχή του ελαιολάδου. Το εξαιρετικό παρθένο λάδι έχει εξαιρετικά χαμηλό σημείο καπνού, επομένως το μαγείρεμα με αυτό συχνά οδηγεί σε καμένο φαγητό. Προορίζεται για σαλάτες και γαρνίρισμα. Το κανονικό ελαιόλαδο έχει πολύ υψηλότερο σημείο καπνού και προορίζεται για μαγείρεμα.
- Πολλές φορές, οι άπειροι μάγειρες δεν αφήνουν το τηγάνι τους να ζεσταθεί αρκετά. Προφανώς, πρέπει να ξέρετε πώς λειτουργούν τα τηγάνια σας στη δική σας εστία, αλλά τόσα πολλά πιάτα έχουν καταστραφεί από την αρχή επειδή οι άνθρωποι απλά ανάβουν μια κουζίνα, περιμένουν 5 δευτερόλεπτα και ρίχνουν τα υλικά τους μέσα. Δεν θα φάτε ποτέ καλά όταν τα υλικά σας βράζουν στην υγρασία τους.
- Το σησαμέλαιο προσθέτει μια ελαφριά γεύση ξηρών καρπών και αλμύρας στο πιάτο κατά το ψήσιμο.
- Μην γεμίζετε το τηγάνι! Χρησιμοποιήστε ένα μεγαλύτερο τηγάνι ή τηγανίστε σε παρτίδες.
- Αν κάτι που τηγανίζετε κολλάει, δεν είναι ακόμα έτοιμο να το γυρίσετε.
- Πώς να ροδισετε τα μανιτάρια: μαντέμι, υψηλή θερμοκρασία, μανιτάρια μέσα και χωρίς κίνηση για 6 λεπτά.
Κρέας και πουλερικά
- Όταν βγάζετε μια μπριζόλα, χοιρινό ή αρνί από την εστία ή το φούρνο, να του δίνετε πάντα χρόνο να ξεκουραστεί, συνήθως το μισό χρόνο που τα μαγειρέψατε, και σκεπάστε τα χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
- Αλατίστε το κοτόπουλο σας. Αφήστε το ρύζι να στεγνώσει πριν φτιάξετε τηγανητό ρύζι. Μαγειρέψτε αργά τα κρέατά σας. Μην περιμένετε απλώς να βγάλετε ένα στήθος κοτόπουλου από την κατάψυξη και να είστε σε θέση να φτιάξετε ένα νόστιμο γεύμα σε 20 λεπτά. Πολλά από τα καλύτερα πιάτα χρειάζονται λίγο χρόνο για να αφήσουν τις γεύσεις να κάνουν τη δουλειά τους.
- Σκεφτείτε από πού προήλθε το κρέας. Αν είναι μυς από τα πόδια, τον πισινό κ.λπ., μάλλον χρειάζεται χαμηλό και αργό μαγείρεμα, αν είναι άλλος μυς (πλάτη, φιλέτο κ.λπ.), μάλλον χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία και ταχύτερο χρόνο μαγειρέματος. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, αλλά αυτό λειτουργεί πιο συχνά.
- Το να τυλίξετε πράγματα σε μπέικον είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταστρέψετε οποιοδήποτε φαγητό. Θα έχετε υγρό κρέας που έχει άσχημη γεύση. Το μπέικον έχει εξέχουσα γεύση οπότε αφήστε το να είναι τραγανό και νόστιμο.
Αυγά
- Για να έχει ωραία γεύση η ομελέτα τηγανίστε την με βούτυρο.
- Για τα καλύτερα τηγανητά αυγά, προσθέστε αλάτι στο καυτό λάδι και στην κορυφή του αυγού. Επίσης, ξεκινήστε τα σε ένα ζεστό τηγάνι για ένα λεπτό και, στη συνέχεια, χαμηλώστε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσουν στο 90% και μετά τελειώστε τα ξανά σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτό που παίρνετε είναι ένα ομοιόμορφα καρυκευμένο, ρευστό αυγό που έχει μια λεπτή τραγανή βάση και άκρες.
Σάλτσες
- Για ωραίες, πυκνές σάλτσες, χρησιμοποιήστε το νερό με το οποίο μαγειρέψατε τα ζυμαρικά σας.
- Η σάλτσα σόγιας δεν είναι μόνο για ασιατικά πιάτα. Δοκιμάστε μια δόση από αυτό σε ομελέτα ή προς το τέλος των καραμελωμένων κρεμμυδιών σας. Είναι μια αλμυρή γεύση αλατιού που συμπληρώνει πολλά πιάτα.
- Ποτέ μην προσθέτετε ξηρό άμυλο καλαμποκιού σε ζεστό υγρό.
Αρτοποιήματα
- Το αλεύρωμα της φόρμας για κέικ είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε, αλλά όταν πρόκειται για κέικ σοκολάτας, φαίνεται απαίσιο. Καλυτέρα χρησιμοποιήστε σκόνη κακάο.
- Αν το cheesecake σας έχει ρωγμές, απλώς διακοσμήστε το με φρούτα.
Δείτε επίσης 10 Κόλπα Μαγειρικής που Μόνο οι Επαγγελματίες Γνωρίζουν για να σώσετε το φαγητό σας!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!