in , , ,

10 Κόλπα Μαγειρικής που Μόνο οι Επαγγελματίες Γνωρίζουν για να σώσετε το φαγητό σας!

επαγγελματικά κόλπα μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα

Λένε ότι οι αρχιτέκτονες καλύπτουν τα λάθη τους με κισσό, οι σεφ με μαγιονέζα. Δυστυχώς, δεν μπορούν να διορθωθούν όλες οι μαγειρικές ατυχίες με τη βοήθεια ενός παχύ στρώματος σάλτσας. Μερικές φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ πιο δύσκολα κόλπα. Αλλά μην ανησυχείτε! Από το υπερβολικό μαγείρεμα έως το υπερβολικό αλάτισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά επαγγελματικά κόλπα για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις και να καλύψετε τα λάθη. 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουμε Συχνά Χωρίς να το Παρατηρήσουμε

Σκληρό κρέας

athensmagazine

Έχετε αγοράσει ποτέ κρέας που φαινόταν πραγματικά καλό αλλά μετά το μαγείρεμα έγινε σκληρό; Εάν η απάντησή σας είναι «ναι», μην ανησυχείτε. Ακολουθούν μερικά κόλπα για να έχετε τρυφερό κρέας με υπέροχη γεύση κάθε φορά.

  • Χρησιμοποιήστε φρούτα. Το μήλο, ο ανανάς, το μάνγκο και το αχλάδι είναι ιδανικά. Καθαρίστε τα φρούτα αν χρειάζεται και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Μαγειρέψτε το κρέας καλυμμένο με φέτες φρούτων. Οι χυμοί φρούτων είναι υπέροχοι στο να μαλακώνουν τα σκληρά κομμάτια κρέατος. Γι’ αυτό το χοιρινό μαγειρεύεται πολύ συχνά με ανανά.
  • Χρησιμοποιήστε σάκε. Ετοιμάστε μια μαρινάδα σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύοντας τριμμένο κρεμμύδι και μήλο. Όταν τελειώσετε, προσθέστε ελαιόλαδο και λίγο σάκε. Μαρινάρετε το κρέας όλη τη νύχτα στο ψυγείο για να προσθέσετε γεύση και τρυφερότητα.
  • Χρησιμοποιήστε κόκα κόλα. Η κόκα κόλα λειτουργεί ως τέλειο μαλακτικό κρέατος. Πριν τηγανίσετε, μουλιάστε το κρέας σε κόκα κόλα για μόλις 10 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το κρέας από τη μαρινάδα, αφήστε το να στεγνώσει λίγο και stir fry με μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο για να δώσετε στο κρέας μια νόστιμη γεύση. Η κόκα κόλα είναι κατάλληλη για αρκετά χοντρές φέτες κρέατος.
  • Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι. Το μαρινάρισμα του κρέατος σε χυμό λεμονιού για 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα είναι αρκετό για να γίνει πολύ πιο μαλακό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, το κρέας θα πρέπει να μουλιάσει στη μαρινάδα όλη τη νύχτα.

Υπερβολικά αλμυρή σούπα

Αν έχετε προσθέσει πολύ αλάτι στη σούπα εδώ είναι μερικά μυστικά των σεφ που θα σας βοηθήσουν να τη σώσετε:

  • Η πιο εύκολη λύση είναι, φυσικά, να προσθέσετε περισσότερο νερό και να μαγειρέψετε τη σούπα για μερικά επιπλέον λεπτά. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι πολύ κατάλληλη καθώς μπορεί να επηρεάσει τη γεύση της.
  • Αν σας περισσεύει ανάλατος ζωμός, απλά προσθέστε λίγο από αυτόν στην κατσαρόλα. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σούπα λιγότερο αλμυρή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.
  • Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε μια μικρή σακούλα γεμάτη με ρύζι στην κατσαρόλα. Το ρύζι είναι ένα εξαιρετικό απορροφητικό για το επιπλέον αλάτι.
  • Μερικοί σεφ χρησιμοποιούν ζάχαρη για να φτιάξουν τη γεύση. Απλώς τοποθετήστε ένα κύβο ζάχαρης σε ένα κουτάλι και βάλτε το στη σούπα. Περιμένετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέστε άλλο ένα κομμάτι. Επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρι να γίνει ανεκτό το επίπεδο αλατιού.
  • Τρόφιμα όπως οι πατάτες ή τα ζυμαρικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απορρόφηση του αλατιού. Εάν η συνταγή το επιτρέπει, απλά προσθέστε περισσότερα από αυτά τα συστατικά. Εάν κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν συμπεριλαμβάνεται στη συνταγή, ρίξτε μέσα μερικές καθαρισμένες πατάτες και αφήστε τις να μαγειρευτούν για περίπου 10-15 λεπτά πριν τις βγάλετε. Οι πατάτες θα απορροφήσουν το περιττό αλάτι και δεν θα χαλάσουν τη γεύση του φαγητού.

Η γεύση του κρεμμυδιού

brightside

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε πιο νόστιμα τα ωμά κρεμμύδια. Απλώς κόψτε τα σε φέτες ή όπως θέλετε και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πικρή γεύση τους.

Υπερβολικά αλμυρό κρέας

Η ξινή κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της υπερβολικής αλατότητας σε ένα πιάτο με κρέας. Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ με την κρέμα και αφήστε το να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέστε σάλτσα αλευριού (αλεύρι, νερό και ξινή κρέμα) στο φαγητό σας. Μια ανάλατη γαρνιτούρα είναι ένας ακόμη τρόπος για να σώσετε το φαγητό. Εάν έχετε υπεραλατίσει τον κιμά, προσθέστε σε αυτόν ψιλοκομμένο λάχανο, κολοκυθάκια ή τριμμένες ωμές πατάτες. Αυτά τα υλικά θα κάνουν το φαγητό σας ακόμα πιο τρυφερό και ζουμερό.

Υπερβολικά αλμυρά λαχανικά

edimdoma

Το ραγού λαχανικών θα γίνει λιγότερο αλμυρό αν του προσθέσετε μερικές ντομάτες. Απλά ψιλοκόψτε τις και μαγειρέψτε τις μαζί με το υπεραλατισμένο φαγητό σας. Για να αφαιρέσετε το περιττό αλάτι από τα μαγειρεμένα λαχανικά, μπορείτε να τα περιχύσετε με ανάλατο βραστό νερό και να τα μαγειρέψετε για λίγα λεπτά. Τα φαγητά με μανιτάρια μπορούν επίσης να διασωθούν χρησιμοποιώντας ανάλατες σάλτσες, γαρνιτούρες ή ξινή κρέμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 8 Κινεζικά Κόλπα Μαγειρικής

Καμμένο κρέας

queen

Εάν, ενώ μαγειρεύετε το κρέας, καταλήξετε με ένα καμένο κομμάτι πρωτεΐνης που είναι ουσιαστικά ωμό μέσα, κόψτε το καμένο στρώμα και συνεχίστε να το σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καμένου από το φαγητό, μεταφέρετέ το σε άλλη κατσαρόλα και σκεπάστε την με ένα υγρό πανί. Θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της δυσάρεστης μυρωδιάς. Ένας ακόμη τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και οσμή είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο φαγητό.

Ζωμός με πολύ λίπος

Αν ο ζωμός έχει πολύ λίπος, βάλτε τον στο ψυγείο να κρυώσει. Περιμένετε μέχρι να σφίξει το λίπος στην κορυφή και αφαιρέστε το.

Τηγανίτες που κολλάνε στο τηγάνι

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι τηγανίτες κολλάνε στο τηγάνι. Εάν ο χυλός είναι πολύ υγρός, προσθέστε λίγο αλεύρι. Εάν το αλεύρι είναι χαμηλής ποιότητας, προσθέστε λίγο αλεύρι σιμιγδαλιού. Είναι επίσης σημαντικό να προθερμάνετε το τηγάνι με λάδι πριν ρίξετε το χυλό σε αυτό.

Κρέμα κάσταρντ που είναι πολύ αραιή

Η κρέμα κάσταρντ πρέπει να έχει πυκνότερη υφή από κρέμα ή σαντιγί. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ αραιή. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα για να πήξει. Ρίξτε λίγο αλεύρι και ανακατεψτε καλά. Αν πάλι δεν πήζει προσθέστε λίγο ακόμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε την κρέμα για μερικά επιπλέον λεπτά ή απλά να τη βάλετε στο ψυγείο.

Κατεψυγμένα λαχανικά

Αν αφήσετε τις κατεψυγμένες πατάτες να ξεπαγώσουν σταδιακά για 5-7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου 18-20°C μπορεί να μειώσει τη γλυκιά τους γεύση. Ένα κατεψυγμένο κρεμμύδι δεν θα χαλάσει αν το αφήσετε να ξεπαγώσει στους 3-5°C .

Δείτε επίσης 8 Συμβουλές Μαγειρικής από Επαγγελματίες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιστημονικές συμβουλές για χάσιμο βάρους,χάσιμο βάρους χωρίς αυστηρή δίαιτα,διατροφή για χάσιμο βάρους,συμβουλές διατροφής

9 Επιστημονικές Συμβουλές για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Εξαντλητικές Δίαιτες

διακόσμηση υπνοδωματίου για τον χειμώνα,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου για τον χειμώνα,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου

30 Ιδέες Διακόσμησης Υπνοδωματίου για τον Χειμώνα