in , ,

Γιατί Βγάζετε Σάλια Οταν Κοιμάστε και πώς Μπορείτε να το Σταματήσετε

υπερσιελόρροια,σάλια στον ύπνο,αντιμετώπιση υπερβολικού σάλιου,συμβουλές υγείας,υγεία
Γιατί Βγάζετε Σάλια Οταν Κοιμάστε και πώς Μπορείτε να το Σταματήσετε

Γνωρίζατε ότι όταν σας τρέχουν τα σάλια τακτικά και υπερβολικά, μπορεί να είναι σημάδι μιας αναπτυσσόμενης ασθένειας ή κάποιας δυσλειτουργίας που συμβαίνει στο σώμα; Δείτε ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από το σάλιο και πώς μπορείτε να το μειώσετε ή να το εμποδίσετε να συμβεί. 6 Τρόποι για να Εχετε Ενέργεια Όλη την Ημέρα Χωρίς να Πίνετε Λίτρα Καφέ

Γιατί τρέχουν τα σάλια

© depositphotos.com

Όταν κοιμόμαστε, οι μύες του προσώπου μας καθώς και τα αντανακλαστικά της κατάποσης, είναι εντελώς χαλαρά. Δεδομένου ότι το σάλιο συσσωρεύεται στο στόμα ενώ κοιμόμαστε, μπορεί να αρχίσει σιγά-σιγά να στάζει επειδή οι χαλαροί μύες του προσώπου μπορεί να οδηγήσουν σε ελαφρώς ανοιχτό στόμα. Επομένως, καταλήγουμε να έχουμε ένα βρεγμένο μαξιλάρι που δεν είναι πολύ άνετο για ύπνο.

Το υπερβολικό σάλιο ή η υπερσιελόρροια μπορεί να είναι σημάδι νευρολογικής νόσου ή αποτέλεσμα ρινικής συμφόρησης. Επίσης, άτομα που είχαν ήδη προβλήματα με την υγεία τους, όπως ένα εγκεφαλικό, τείνουν να βγάζουν τα σάλια πιο συχνά και πιο υπερβολικά.

Πώς να μειώσετε ή να σταματήσετε το σάλιο

Καθαρίστε τα ιγμόρειά σας.

© depositphotos.com

Ένας από τους κύριους λόγους για τα σάλια είναι η βουλωμένη μύτη, η οποία κάνει ένα άτομο να αναπνέει από το στόμα του και μπορεί να οδηγήσει σε υπερσιελόρροια. Ο καθαρισμός και το ξεμπλοκάρισμα των ρινικών κόλπων θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση για να μην έχετε ένα βρεγμένο μαξιλάρι κάθε βράδυ. Ακολουθούν μερικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφράξετε τα ιγμόρειά σας:

ένα ζεστό ντους θα καθαρίσει τη μύτη και θα επιτρέψει την κανονική αναπνοή τη νύχτα.
τα αιθέρια έλαια, ειδικά αυτά που περιέχουν ευκάλυπτο, θα σας βοηθήσουν να αναπνέετε πιο ελεύθερα και επίσης θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα.
η χρήση προϊόντων που βοηθούν στον καθαρισμό των ρινικών κόλπων, θα ξεβουλώσουν τη μύτη και θα επιτρέψουν καλύτερη ροή αέρα.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε ρινική λοίμωξη μόλις εμφανιστεί. Διαφορετικά, μπορεί να καταλήξετε να έχετε διάφορες επιπλοκές, όπως μια χρόνια βουλωμένη μύτη, για παράδειγμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αλλάξτε τη στάση ύπνου σας.

brightside

Αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά προφανές, αλλά ο ύπνος ανάσκελα είναι μια στάση όπου όλο το σάλιο που παράγεται από το σώμα μένει στο στόμα και δεν βγαίνει. Αντίθετα, εάν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα, το συσσωρευμένο σάλιο πιθανότατα θα στάζει έξω από το στόμα σας και πάνω στο μαξιλάρι.

Εάν αισθάνεστε ότι είναι πολύ δύσκολο να μείνετε σε μια στάση για όλη τη νύχτα, δοκιμάστε να σταθεροποιήσετε το σώμα σας.

Ελέγξτε για υπνική άπνοια.

© depositphotos.com

Η άπνοια ύπνου είναι μια σημαντική διαταραχή όπου η αναπνοή ενός ατόμου δεν λειτουργεί τόσο ομαλά όσο θα έπρεπε. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε έναν συνεχώς διακοπτόμενο ύπνο, σε ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε αίσθημα κούρασης το πρωί και σε αίσθημα υπνηλίας όλη την ημέρα.

Τα σάλια και το ροχαλητό είναι οι κύριοι δείκτες της υπνικής άπνοιας. Εάν έχετε οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να έχετε αυτή τη διαταραχή, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Να θυμάστε ότι παράγοντες όπως το κάπνισμα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής και γενικά των προβλημάτων με την αναπνοή.

Χάστε επιπλέον βάρος.

© depositphotos.com

Το επιπλέον βάρος παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία του ύπνου σας. Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού στις ΗΠΑ που υποφέρει από υπνική άπνοια είναι υπέρβαροι.

Δείτε ακόμα 7 Συμβουλές για να Μειώσετε το Πρήξιμο Διαφορετικών Μερών του Σώματος

Χρησιμοποιήστε ειδικές συσκευές.

© depositphotos.com

Η συμβουλή ενός γιατρού μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή συσκευή για το στόμα σας για να μειώσετε τα σάλια. Αυτές μπορεί να είναι διαφορετικές οδοντιατρικές συσκευές που παρέχουν καλύτερο κλείσιμο του στόματος ή βοηθούν στην κατάποση και, επομένως, σας βοηθούν να κοιμηθείτε καλύτερα.

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε το σωστό φάρμακο.

© depositphotos.com

Εάν παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο, βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί παραγωγή υπερβολικού σάλιου. Ορισμένα αντιβιοτικά, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπερσιελόρροια.

Κρατάτε το κεφάλι σας ψηλά.

brightside

Το να κρατάτε το κεφάλι σας σε ένα ψηλότερο μαξιλάρι ενώ κοιμάστε μπορεί να μειώσει τα σάλια. Θυμηθείτε λοιπόν να αφρατεύετε το μαξιλάρι σας πριν πάτε για ύπνο και βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα να ξαπλώνετε πάνω του.

Δείτε επίσης Γιατί Είναι Καλύτερα να Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Χαρτί Υγείας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για λιγότερο λούσιμο,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

9 Έξυπνες Συμβουλές για να Λούζετε τα Μαλλιά σας Λιγότερο

λάθη φροντίδας μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

10 Συνηθισμένα Λάθη Φροντίδας Μαλλιών