in , ,

6 Τρόποι για να Εχετε Ενέργεια Όλη την Ημέρα Χωρίς να Πίνετε Λίτρα Καφέ

τρόποι για να εχετε ενέργεια,συμβουλές υγείας,υγεία
6 Τρόποι για να Εχετε Ενέργεια Όλη την Ημέρα Χωρίς να Πίνετε Λίτρα Καφέ

Το να πίνετε πολύ καφέ ή να αγοράζετε συμπληρώματα για να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια δεν λειτουργεί πάντα όταν θέλετε να είστε δραστήριοι όλη την ημέρα. Είναι καλύτερο να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια με τον πιο φυσικό τρόπο που μπορείτε. Υπάρχουν πολλοί υγιεινοί τρόποι για να διατηρήσετε τον εαυτό σας τονωμένο όταν αισθάνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι.

Ακόμη και οι πιο μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στην καθημερινότητά σας. Εάν Έχετε Πονοκεφάλους, Χαμηλή Ενέργεια και Αϋπνία, Καταναλώστε Αυτά

Πάρτε έναν υπνάκο

© pexels.com

Για μερικούς ανθρώπους, ο ύπνος είναι χρήσιμος για τη βελτίωση της εγρήγορσης και της απόδοσης. Ο σύντομος υπνάκος 20-30 λεπτών το απόγευμα μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφορτιστείτε και αν θέλετε πραγματικά να είστε ακριβείς και να ρυθμίσετε σωστά το χρονόμετρο σας, ένας υπνάκος 26 λεπτών είναι ιδανικός για να έχετε τα καλύτερα οφέλη.

Όσο δελεαστικό κι αν είναι, μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να μειώσει την ποσότητα του ύπνου τη νύχτα, οδηγώντας σε λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βάλτε όριο στην καφεΐνη

© pexels.com, © Savvatexture/depositphotos.com

Παρόλο που η καφεΐνη είναι γνωστό ότι σας δίνει περισσότερη ενέργεια, είναι σημαντικό να περιορίσετε την ποσότητα που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο ενεργητικοί μόλις τελειώσει. Μπορεί να νιώθετε ότι βασίζεστε σε αυτό για να παραμείνετε ενεργοί και δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να βασίζεστε σε κάτι.

Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει το άγχος. Η βέλτιστη ποσότητα καφεΐνης που πρέπει να καταναλώνετε ημερησιως είναι έως και 400 χιλιοστόγραμμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αναπνεύστε αρώματα

© pexels.com, © pexels.com, © depositphotos.com

Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί φυσικά εκχυλίσματα φυτών για την προώθηση της υγείας και της ευεξίας. Χρησιμοποιεί τις μυρωδιές των αιθέριων ελαίων για να βελτιώσει τους 3 κρίσιμους καλύτερους φίλους σας: σώμα, μυαλό και πνεύμα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μυαλό εισπνέει μυρωδιές με εντυπωσιακούς τρόπους. Η εισπνοή του αιθέριου ελαίου λεμονιού μπορεί να καταπολεμήσει την εξάντληση και την κατάθλιψη, ενώ το έλαιο μέντας βελτιώνει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση.

Τρόπος χρήσης:

  • Ανακατέψτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού στο σαμπουάν ή το μαλακτικό μαλλιών πριν κάνετε ντους
  • Αναμείξτε 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό και μετά ψεκάστε το σε όλα τα παπούτσια ή την τσάντα του γυμναστηρίου πριν πάτε.

Το τρίτο αιθέριο έλαιο είναι ο ευκάλυπτος και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όποιο από αυτά θεωρείτε πιο χρήσιμο για εσάς.

Δείτε ακόμη Δηλητηρίαση από χλωρίνη: Μην αγνοήσετε αυτά συμπτώματα – Τι πρέπει να κάνετε άμεσα – Πως θα προστατευτείτε

Ασκηθείτε κατά προτίμηση έξω

© pexels.com, © pexels.com

Η άσκηση έξω και όχι μέσα βελτιώνει την ενέργεια, μειώνει τα επίπεδα άγχους και αυξάνει την εγρήγορση. Έχει επίσης μια γενική καλή επίδραση στα συναισθήματα, όπως ο ενθουσιασμός και ο μειωμένος θυμός. Εκτός από αυτά τα οφέλη, μπορείτε επίσης να λάβετε λίγη βιταμίνη D από τον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η οποία ενισχύει τις ενδορφίνες που ανυψώνουν τη διάθεση.

Αν και υπάρχουν πολλά οφέλη από την άσκηση έξω, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις, όπως τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή σας γιατί μπορεί να προκαλέσει άσθμα και αλλεργίες. Μην υποθέτετε ότι το τρέξιμο σε διάδρομο είναι κακό. Στην πραγματικότητα σας βοηθά να έχετε τον έλεγχο και σας δίνει κίνητρο, έτσι ώστε να αισθάνεστε πιο χαρούμενοι και καλύτερα.

Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη

© shutterstock.com, © pexels.com

Η κατανάλωση πρωτεΐνης φορτίζει τα επίπεδα ενέργειας και παίζει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου μέσω του σώματος στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα γλυκά και τους υδατάνθρακες όταν λαχταράτε να φάτε κάτι γιατί, αν και μπορούν να σας ικανοποιήσουν εκείνη τη στιγμή, μπορεί να αισθάνεστε θολωμένοι μετά.

Αντίθετα, δοκιμάστε να τρώτε τροφές που έχουν πρωτεΐνες και λίπη, όπως λαχανικά και ντιπ, γιαούρτι με φρούτα ή φυστικοβούτυρο και κράκερ για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας.

Ενυδατωθείτε

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Πίνετε 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα για να παραμένετε γεμάτοι ενέργεια γιατί το μυαλό επηρεάζεται δυναμικά από την κατάσταση ενυδάτωσης σας. Ακόμη και η ελάχιστη αφυδάτωση μπορεί να μειώσει μέρη της εγκεφαλικής λειτουργίας. Μπορεί να μειώσει τη διάθεση, τη μνήμη και τη συγκέντρωση και να αυξήσει τους πονοκεφάλους και την κούραση.

Δείτε επίσης 6 Σημάδια στις Μασχάλες που Μπορούν να Φανερώσουν Προβλήματα Υγείας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συνήθειες που προκαλούν ορμονική ανισορροπία,συνήθειες που επηρεάζουν τον θυρεοειδή,υγεία,συμβουλές υγείας

9 Συνήθειες που Μπορούν να Προκαλέσουν Ορμονικό Πρόβλημα

στυλιστικά λάθη,στυλιστικά λάθη που σας γερνούν,λάθη μόδας,συμβουλές μόδας,lifestyle,συμβουλές για ρούχα,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Μόδα: Τα 12 πιο Κοινά Στυλιστικά Λάθη που σας Γερνούν