in , ,

10 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε για ένα Υγιές Τριχωτό Κεφαλής και Μαλλιά

10 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε για ένα Υγιές Τριχωτό Κεφαλής και Μαλλιά
10 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε για ένα Υγιές Τριχωτό Κεφαλής και Μαλλιά

Περίπου το 50% ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως αντιμετωπίζει πιτυρίδα και φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να προκαλούνται όχι μόνο από ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και από ακατάλληλη φροντίδα. Για να σας βοηθήσουμε, βρήκαμε μερικές επαγγελματικές συμβουλές που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινή φροντίδα των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Τι Προκαλεί Πόνο στο Τριχωτό της Κεφαλής και πως να Απαλλαγείτε με Φυσικό Τρόπο

Εφαρμόστε μαλακτική πριν στεγνώσετε τα μαλλιά με πετσέτα

© Depositphotos.com

Συνιστάται να στεγνώνετε με πετσέτα τα μαλλιά πριν εφαρμόσετε τη μαλακτική αμέσως μετά το λούσιμο. Αν τα μαλλιά είναι πολύ βρεγμένα δεν μπορούν την απορροφήσουν.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λάδι στη μαλακτική. Η βαθιά απορρόφηση είναι καλή για όλους τους τύπους μαλλιών και το τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να συμβάλει στην αντιστροφή της ξηρότητας μετά από έκθεση σε χημικές ουσίες ή θερμικό styling.

Εναλλαγή σαμπουάν κατά της πιτυρίδας με άλλους τύπους

© Depositphotos.com

Η εναλλαγή μεταξύ ενός σαμπουάν κατά της πιτυρίδας και ενός συνηθισμένου σαμπουάν μπορεί να είναι κακή ιδέα. Ξεπλένει τα συστατικά που προλαμβάνουν την πιτυρίδα από το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να παραμένει λιγότερο προστατευμένο. Παραμείνετε σε ένα σαμπουάν ενώ αντιμετωπίζετε την πιτυρίδα.

Κρατάτε το πιστολάκι μαλλιών πιο κοντά από 20 εκατοστά από το κεφάλι σας

© Depositphotos.com

Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να βλάψει κάθε τύπο μαλλιών, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένες οδηγίες. Πρώτα απ’ όλα, χρησιμοποιήστε μέτρια θερμοκρασία όταν τα στεγνώνετε. Δεύτερον, το ακροφύσιο πρέπει να απέχει τουλάχιστον 20 εκατοστά από το κεφάλι σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να φυσάτε τον ζεστό αέρα γύρω από το κεφάλι σας από τη ρίζα έως την άκρη.

Δεν χωρίζετε τα μαλλιά σε τμήματα ενώ τα στεγνώνετε

© Depositphotos.com

Εάν θέλετε να φτιάξτε τα μαλλιά σας σωστά, τότε το τυχαίο τους στέγνωμα δεν είναι η καλύτερη στρατηγική. Οι ειδικοί προτείνουν να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τμήματα. Μετά στεγνώστε τα ένα προς ένα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα χώρισμα στη κορυφή και μετά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και των πλευρών. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν υπερθερμαίνετε τα ίδια μαλλιά αρκετές φορές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε ένα φθηνό πιστολάκι μαλλιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το πιστολάκι μαλλιών είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή. Αλλά η χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε φριζάρισμα, εύθραυστα μαλλιά και βλάβη στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πιστολάκι που έχει διαφορετικές λειτουργίες για να ελαχιστοποιήσετε όλους τους κινδύνους. Ορισμένα διαθέτουν τεχνολογία ιονισμού.

Επίσης, επιλέξτε το σωστό προστατευτικό θερμότητας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει σχεδιαστεί για χρήση σε βρεγμένα μαλλιά.

Δείτε ακόμη 10 Καθημερινές Συνήθειες που Αδυνατίζουν τα Μαλλιά σας

Δεν αφήνετε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν μεταξύ εφαρμογών extension

© Depositphotos.com

Οι επαγγελματίες προτείνουν να αφήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας να αναπνεύσει για τουλάχιστον μία ή δυο εβδομάδες μεταξύ των εφαρμογών extension. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα σας και να ενυδατώνετε ενώ έχετε πλεξούδες. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προϊόντα που μπορούν να φροντίσουν το τριχωτό της κεφαλής σας ενώ βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.

Δεν χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν όταν εφαρμόζετε προϊόντα styling

© thepixierawr / reddit

Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκληθεί από τη συσσώρευση προϊόντων styling στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Προκαλεί ερεθισμό και ξηρότητα. Για να το αποφύγετε, πρέπει να καθαρίσει βαθιά κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας. Διαλέξτε σαμπουάν «βαθύ καθαρισμού». Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει επίσης να έχει μια απαλή, ισορροπημένη pH φόρμουλα.

Ξύσιμο του τριχωτού της κεφαλής με τα νύχια σας

© Depositphotos.com

Μην χρησιμοποιείτε νύχια, στυλό, μολύβια ή οτιδήποτε άλλο αιχμηρό στο τριχωτό της κεφαλής σας. Προκαλεί εκδορές στο δέρμα. Όταν έχετε φαγούρα απλώς χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε απαλό μασάζ στην ερεθισμένη περιοχή.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης την εφαρμογή ελαίου καρύδας αναμεμιγμένου με γλυκάνισο. Διαπίστωσαν ότι αυτός ο συνδυασμός είναι πιο επιτυχής στην εξάλειψη της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής από την περμεθρίνη, η οποία είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται στη αντιμετώπιση ψειρών.

Χρήση προϊόντων μαλλιών την πρώτη ημέρα μετά το λούσιμο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι επαγγελματίες δεν συνιστούν το λούσιμο των μαλλιών σας συχνά και προτείνουν να το κάνετέ κάθε 5 ημέρες. Αλλά είναι περισσότερο για το πώς να φαίνονται πιο φρέσκα τα μαλλιά σας. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών την πρώτη ημέρα μετά το λούσιμο γιατί προσελκύουν βρωμιά.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ mist μαλλιών εάν θέλετε να διορθώσετε τις μπούκλες σας, αλλά μην χρησιμοποιήσετε τίποτα άλλο. Απλώστε ξηρό λάδι στις άκρες των μαλλιών ξεκινώντας τη δεύτερη ημέρα μετά το πλύσιμο.

Χρήση προϊόντων που δεν ενυδατώνουν πραγματικά

© Sakura291 / reddit

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν έχουν ενυδατικό αποτέλεσμα και μην τα τρίβετε στο τριχωτό της κεφαλής. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε βιολογικά προϊόντα φροντίδας του τριχωτού της κεφαλής που περιλαμβάνουν αλόη βέρα, λεβάντα, jojoba και λάδι μέντας. Χρησιμοποιήστε τa κάθε εβδομάδα κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Δείτε επίσης 9 Φυσικοί Τρόποι για να ξαναμεγαλώσετε πάλι τα Μαλλιά σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Έξυπνες Ιδέες Οργάνωσης Ψυγείου

Έξυπνες Ιδέες Οργάνωσης Ψυγείου

10 Λάθη Διακόσμησης Υπνοδωματίου

10 Λάθη Διακόσμησης Υπνοδωματίου