in , , ,

10 Καθημερινές Συνήθειες που Αδυνατίζουν τα Μαλλιά σας

αδύναμα μαλλιά,υγεία μαλλιών,μαλλιά,
10 Καθημερινές Συνήθειες που Αδυνατίζουν τα Μαλλιά σας

Σε καθημερινή βάση χάνουμε μια κανονική ποσότητα μαλλιών που αντιστοιχεί σε περίπου 50 έως 100 τρίχες. Είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν είναι τόσο αισθητό αφού έχουμε περισσότερα από 100.000 θυλάκια τριχών στο κεφάλι μας. Αλλά μερικές φορές συνειδητοποιείτε ότι χάνετε περισσότερες τρίχες από το κανονικό. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας απαλά, λαμπερά και υγιή δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε στην καθημερινότητά σας.

50 εύκολα χτενίσματα για κάθε μήκος και τύπο μαλλιών. Μαλλιά 2020-2021

Παραλείπετε γεύματα.

10 Καθημερινές Συνήθειες που Αδυνατίζουν τα Μαλλιά σας / © shutterstock.com

Όταν δεν έχετε αρκετές θερμίδες, το σώμα σας ανακατευθύνει όλη την ενέργεια προς βασικές λειτουργίες – όπως την καρδιά και τον εγκέφαλο, αφήνοντας πίσω τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Η δίαιτα μπορεί να είναι ένα σοκ για τις ορμόνες και συχνά οδηγεί σε αραίωση και τριχόπτωση, ενώ νέες τρίχες δεν μεγαλώνουν για να τις αντικαταστήσουν. Ένα από τα κορυφαία συμπτώματα ανορεξίας, καθώς και πολλές άλλες διατροφικές διαταραχές, είναι η σοβαρή τριχόπτωση.

Γιατί τα Μαλλιά Γκριζάρουν σε Νεαρή Ηλικία

Επιλέξτε μια υγιεινή διατροφή με άφθονη πρωτεΐνη και λιπαρά. Οι τρίχες είναι κυρίως κατασκευασμένες από πρωτεΐνη (κερατίνη) και έχουν την τάση να σπάνε εάν δεν τρέφονται αρκετά. Στόχος είναι τα 46 γραμμάρια την ημέρα – ή περίπου 10% έως 35% των συνολικών θερμίδων σας.

Παίρνετε πολύ ήλιο.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Όταν βγαίνετε έξω, οι ακτίνες UV του ήλιου αρχίζουν να καταστρέφουν την ελαστικότητα και τη δύναμη των μαλλιών σας. Η παρατεταμένη έκθεση σε θερμότητα και ηλιακό φως μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής και να βλάψει την επιδερμίδα και τις ίνες των μαλλιών, με αποτέλεσμα εύθραυστα μαλλιά που μπορούν να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Τα ανοιχτόχρωμα και λεπτά μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στον ήλιο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χρησιμοποιήστε ένα καπέλο όποτε είναι δυνατόν. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με ενσωματωμένο αντηλιακό. Κρατήστε το τριχωτό της κεφαλής σας υγρό προσθέτοντας μια μάσκα μαλλιών στη καθημερινότητά σας.

Κάνετε σφιχτά χτενίσματα.

© pexels.com, © depositphotos.com, © pixabay.com

Οι αθλητικές πλεξούδες, κότσοι ή αλογοουρές προκαλούν τεράστια και συνεχή ένταση στα θυλάκια των τριχών κοντά στη ρίζα. Βγάζουν τις τρίχες από τα θυλάκια πρόωρα, γεγονός που οδηγεί σε αραίωση και ουλές. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία έλξης, μια κατάσταση που εξασθενεί για πάντα το θυλάκιο και καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη των τριχών.

Αφήστε λυτά τα μαλλιά σας όταν είναι δυνατόν, ειδικά όταν κοιμάστε, καθώς το να στριφογυρνάτε στο μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη θραύση. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα φιλικό προς τα μαλλιά λαστιχάκι ή μια απαλή κορδέλα. Εάν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά τραβούν το δέρμα σας, είναι πολύ σφιχτά.

Δεν λούζετε τα μαλλιά σας αρκετά συχνά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μην συνηθίζετε να παραλείπετε το λούσιμο. Μια συσσώρευση ρύπων, υπολειμμάτων προϊόντων και συγκέντρωσης λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να φράξει τα θυλάκια των τριχών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανάπτυξη τους. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, συχνά οδηγεί σε αραίωση και απώλεια μαλλιών.

Λούστε τακτικά τα μαλλιά σας. Κάθε δύο ημέρες έως μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Επιλέξτε σαμπουάν χωρίς θειικά για να αποφύγετε την ξηρότητα.

Δεν κόβετε τα μαλλιά σας τακτικά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε τόσο μπορεί να βοηθήσει σε μια υγιή διαδικασία ανάπτυξης και να αποτρέψετε την αραίωση. Το τακτικό κούρεμα αφαιρεί ξηρές και , εύθραυστες τρίχες. Μπορεί να ακούγεται αντίθετο, αλλά αν θέλετε μακριά πλούσια μαλλιά να τα κόβετε τακτικά περίπου κάθε 12 εβδομάδες.

Κάνετε καυτά ντους.

© depositphotos.com, © unsplash.com, © depositphotos.com

Το καυτό νερό στρεσάρει και αφυδατώνει τις τρίχες, αφήνοντάς τις ξηρές, εύθραυστες και επιρρεπείς σε θραύση και πτώση. Σε συνδυασμό με ένα σαμπουάν που ξεπλένει τα μαλλιά σας από το προστατευτικό του έλαιο τους, αναγκάζει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής σας να εργάζονται υπερβολικά για να εξισορροπεί την παραγωγή λαδιού, κάτι που μπορεί να βλάψει τις ρίζες και να οδηγήσει σε επιπλέον τριχόπτωση. Το καυτό νερό μπορεί επίσης να αυξήσει τον πληθυσμό των μικροβίων και των βακτηρίων στο κεφάλι σας.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, κάντε ένα ζεστό ντους και προσπαθήστε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

Ξύνετε το κεφάλι σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι αποτέλεσμα μυκητιασικής λοίμωξης, αλλεργιών ή φλεγμονής. Όλα αυτά είναι επιβλαβή για τα μαλλιά και δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν σε αραίωση. Αλλά όταν ξεκινάτε να ξύνεστε, καταστρέφετε τα θυλάκια των μαλλιών σας και αυτό μπορεί να καταλήξει σε τριχόπτωση.

Κάντε μια πιο υγιεινή διατροφή, γεμάτη με πρωτεΐνες και βιταμίνες Α, D και Ε. Ανακουφίστε τον κνησμό με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αντί για ξύσιμο. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που περιέχει σελήνιο, ψευδάργυρο και άλλες αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείτε εργαλεία styling.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα ζεστά ρόλει, τα πιστολάκια, οι ισιωτικές και τα σίδερα για μπουκάλες μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για τα μαλλιά σας. Η υψηλή θερμοκρασία απομακρύνει τη λιπαρότητα και τις πρωτεΐνες από τα μαλλιά, διαταράσσοντας την ισορροπία υγρασίας και προκαλώντας θραύση και αραίωση. Στη συνέχεια, τα μαλλιά αφυδατώνονται και αδυνατίζουν με αποτέλεσμα οι τρίχες να σπάνε.

Περιορίστε τη χρήση των εργαλείων styling σε 2-3 φορές την εβδομάδα και ξεκινήστε με τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Εφαρμόστε προϊόντα θερμικής προστασίας που δημιουργούν θερμικό φράγμα για τη μείωση της τριβής.

Παίζετε με τα μαλλιά σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Tραβατε, στριφογυρνάτε, τρίβετε, τα κάνετε όλα με τα μαλλιά σας. Δυστυχώς, μπορεί να συμβάλει στη θραύση και την τριχόπτωση με την πάροδο του χρόνου. Τραβώντας συνεχώς τα μαλλιά σας αποδυναμώνετε τα θυλάκια. Και τα χέρια σας, όσο καθαρά νομίζετε ότι είναι, εξακολουθούν να έχουν ιδρώτα και βρωμιά συσσωρεύονται στα μαλλιά σας.

Κρατήστε τα χέρια σας απασχολημένα με πιο υγιείς περισπασμούς: παίξτε με ένα παιχνίδι ή σφίξτε τις γροθιές σας. Στο σπίτι, μπορείτε να καλύψετε τα μαλλιά σας, ώστε να μην μπορείτε να το αγγίξετε.

Βουρτσίζετε βρεγμένα μαλλιά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα μαλλιά σας είναι πιο αδύναμα και πιο επιρρεπή σε τριβή όταν είναι βρεγμένα. Το βούρτσισμα στο ντους, ακολουθούμενο από έντονο στέγνωμα με πετσέτα, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για σπάσιμο των τρίχων. Δεν είναι περίεργο που αφήνουμε τόσα μαλλιά στο ντους.

Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν τα βρέξετε με πλήρεις κινήσεις από το τριχωτό της κεφαλής έως τις άκρες. Πιέστε το νερό και ταμπονάρετε (μην τρίβετε) με μια μαλακή πετσέτα μικροϊνών μετά το ντους.

30 υπέροχες προτάσεις για ανταύγειες σε μαύρα μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Τροφές για Σπιτικές Μάσκες Ομορφιάς

8 Τροφές για Σπιτικές Μάσκες Ομορφιάς

DIY Σπιτάκια για Αρωματικά Στικ από ένα άδειο κουτί Γάλα!

DIY Σπιτάκια για Αρωματικά Στικ από ένα άδειο κουτί Γάλα!