in , , , , , ,

Τι Προκαλεί Πόνο στο Τριχωτό της Κεφαλής και πως να Απαλλαγείτε με Φυσικό Τρόπο

Πόνο στο Τριχωτό της Κεφαλής
Πόνο στο Τριχωτό της Κεφαλής

Σας έχει πονέσει ποτέ το τριχωτό της κεφαλής σας που να φτάσει να σας προκαλέσει ημικρανία; Εάν σας έχει συμβεί, είναι πολύ πιθανό να έχετε ένα ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί να προκαλέσει πολλή δυσφορία, όπως κάψιμο, κνησμός και ερεθισμό του δέρματος, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει πόνο, ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές όπως το πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής.

Μπορείτε να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο δοκιμάζοντας 10 σπιτικές θεραπείες.

Όμως είναι πάντα σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για τυχόν ασυνήθιστα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε.

Καλέντουλα

Καλέντουλα στις ρίζες

Μία από τις πιο γνωστές θεραπείες για τις δερματικές παθήσεις είναι η καλέντουλα σε διάφορες μορφές και μία από αυτές είναι το διάλυμα της. Εκτός από την πολύ εύκολη προετοιμασία στο σπίτι, οι ηρεμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του θα σας δώσουν μια ευχάριστη αίσθηση ανακούφισης.

Βρώμη

Η βρώμη έχει μεγάλη ποσότητα λιπιδίων και απορροφητικών συστατικών, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος. Εάν η αιτία του πόνου στο τριχωτό της κεφαλής σας είναι η ξηρότητα, αυτή μπορεί να είναι η σωστή θεραπεία για εσάς, είτε χρησιμοποιείτε σαπούνι βρώμης είτε την αραιώνετε σε νερό και την εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα. Τι ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ εάν Πλύνετε τα Μαλλιά σας με Βρώμη

Πράσινο τσάι

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι παρέχει αναρίθμητα οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων είναι η αναγέννηση και επούλωση του δέρματος. Ένας τρόπος για να το εφαρμόσετε είναι είτε με κομπρέσες είτε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, αφήνοντάς το μέχρι να αισθανθείτε ανακούφιση.

Αλόη βέρα και μέλι

Η αλόη βέρα και το μέλι είναι προϊόντα που περιέχουν πολλές βιταμίνες και βοηθούν το δέρμα σας να ανακτήσει την απαλότητά του, οπότε ένα μείγμα τους θα σας δώσει μια ασυναγώνιστη αίσθηση ευεξίας, ειδικά στην ανακούφιση του τριχωτού της κεφαλής. Έλληνας δείχνει πως μετατρέπουμε σε τζελ το φυτό της αλόης και το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα φυτό με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οπότε αν πρόκειται για διατήρηση του δέρματος σε καλή κατάσταση, αυτό το προϊόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εφαρμογή του διαλύματος στο τριχωτό της κεφαλής θα βοηθήσει στον καθαρισμό, τη μείωση του ερεθισμού και της φλεγμονής του δέρματος.

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Το μασάζ βοηθά στη χαλάρωση του σώματος με πολλούς τρόπους. Επομένως, εάν έχετε πόνο στο τριχωτό της κεφαλής, το μασάζ με τα δάχτυλα μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, καθώς θα τονώσει τις νευρικές απολήξεις, τα αιμοφόρα αγγεία και τους μυς.

Πιείτε αρκετό νερό

Όσον αφορά την υγεία, το νερό είναι συνήθως ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας και, εάν υποφέρουμε από πόνο ή ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, μπορεί επίσης να βοηθήσει καθώς αναγεννά τους ιστούς, ενυδατώνει και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος . Έτσι, εάν έχετε δοκιμάσει άλλες θεραπείες και καμία δεν έχει λειτουργήσει, μην διστάσετε να πίνετε αρκετό νερό.

Ζεστό και κρύο

Η εφαρμογή πάγου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς μειώνει τη φλεγμονή. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε να μην το βάλετε σε ανοιχτές πληγές. Από την άλλη πλευρά, η θερμότητα βοηθά στη χαλάρωση των μυών οπότε μπορεί επίσης να είναι μια πολύ χρήσιμη θεραπεία.

Πιείτε καφέ

Ο καφές έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς του σε χλωρογόνο οξύ. Μπορείτε να τον πιείτε ή να τον χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια μάσκα για το τριχωτό της κεφαλής.

Ασκηθείτε

Η άσκηση είναι μια από τις πιο ευεργετικές δραστηριότητες και συνεισφέρει στο να έχετε πιο υγιές δέρμα. Με την οξυγόνωση του σώματός μας, η άσκηση μειώνει τα επίπεδα άγχους, βοηθώντας μας να έχουμε λιγότερο κουρασμένο δέρμα.

Σπιτικές συνταγές ομορφιάς με καφέ

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Όταν η Μάσκα Προστασίας προσώπου Περνά σε Άλλο Επίπεδο

Όταν η Μάσκα Προστασίας προσώπου Περνά σε Άλλο Επίπεδο

23 Αξιολάτρευτοι Κήποι Φλυτζάνια