in , , , , ,

5 Σπιτικές φυσικές Θεραπείες με Καφέ για να Αναζωογονήσετε την Ομορφιά σας

5 Σπιτικές φυσικές Θεραπείες με Καφέ για να Αναζωογονήσετε την Ομορφιά σας
5 Σπιτικές φυσικές Θεραπείες με Καφέ για να Αναζωογονήσετε την Ομορφιά σας

5 Σπιτικές φυσικές Θεραπείες με Καφέ για να Αναζωογονήσετε την Ομορφιά σας

Ένα φρέσκο φλιτζάνι καφέ είναι ένα τέλειο ξεκίνημα κάθε πρωί. Στον κόσμο των καλλυντικών, η καφεΐνη είναι επίσης εξαιρετική για την τόνωση και αναζωογόνηση του δέρματος και μπορούμε να τη συμπεριλάβουμε στη βασική ρουτίνα ομορφιάς που έχουμε στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τον καφέ που πίνουμε καθημερινά ως κύριο συστατικό.

5 Σπιτικές φυσικές Θεραπείες με Καφέ για να Αναζωογονήσετε την Ομορφιά σας
5 Σπιτικές φυσικές Θεραπείες με Καφέ για να Αναζωογονήσετε την Ομορφιά σας

Οφέλη του καφέ για το δέρμα και τα μαλλιά

Ο καφές έχει την κύρια ένωση αλκαλοειδών, την καφεΐνη. Στα καλλυντικά, εκτιμάται για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία του δέρματος. Αν κοιτάξετε τις ετικέτες των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιείτε, θα παρατηρήσετε ότι η καφεΐνη υπάρχει σε πολλές φόρμουλες. Πέντε λόγοι που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα από το πουθενά και μια φυσική κρέμα που κάνει θραύση

Φυσικά, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και την περιοχή που θα εφαρμοστει, η καφεΐνη λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους. Το καλό είναι ότι αυτή η ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πιο φυσική της κατάσταση, για την παρασκευή κρέμας, σαμπουάν και σπιτικής απολέπισης, χωρίς χημικές ενώσεις.

Απολεπιστική μάσκα

Ο καφές είναι ένα φυσικό απολεπιστικό, εξαιρετικό για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και δρα ως αντιφλεγμονώδες. Μετά από μια χαλαρωτική μάσκα καφέ, το δέρμα στο λαιμό και το πρόσωπο θα είναι απαλό, καθαρό και λείο.

Θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ (150 γρ.)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (200 γρ.)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (48 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γρ.)

Σφίγγει το Δέρμα Καλύτερα από Botox: Φυσική Μάσκα Προσώπου που σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια Νεότερη!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο και βεβαιωθείτε ότι η μάσκα δεν είναι πολύ πηκτή. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς υδαρή και εύκολη να απλωθεί στο πρόσωπο.

Απλώστε ένα στρώμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας κάνοντας μασάζ στο δέρμα. Αφήστε μέχρι να στεγνώσει και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Κρατήστε το δοχείο ερμητικά κλειστό στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να εφαρμόζετε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Απολέπιση χειλιών

Τα χείλη είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά σε ένα όμορφο χαμόγελο, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διατηρείτε τα χείλη σας ενυδατωμένα και υγιή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πίνοντας αρκετό νερό, χρησιμοποιώντας λιπ μπαλμ για τα χείλη καθημερινά και αφαιρώντας το ξηρό δέρμα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να κάνετε έναν απλό και φθηνό καθαρισμό στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε άλλο λάδι προτιμάτε)

Ανακατέψτε και τα δύο συστατικά σε ένα φλιτζάνι ή μπολ μέχρι να έχετε μια σφικτή πάστα.

Απλώστε την πάστα στα χείλη σας και χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να κάνετε απαλό μασάζ τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε το αγαπημένο σας λιπ μπαλμ.

Σαμπουάν

Ο καφές έχει ιδιότητες που το καθιστούν εξαιρετικό για τη φροντίδα των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποτρέποντας την τριχόπτωση. Ενισχύει επίσης τα μαλλιά, σκουραίνει λίγο το φυσικό χρώμα και προσφέρει ένα ευχάριστο άρωμα. Εάν ονειρεύεστε μακριά και υγιή μαλλιά, αυτό το σπιτικό σαμπουάν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Θα χρειαστείτε:

  • Ουδέτερο σαμπουάν
  • 5 κουταλιές αλεσμένο καφέ
  • 1 φλιτζάνι νερό

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που δεν περιέχει πολλά συστατικά, το πιο ουδέτερο που έχετε στο μπάνιο. Ζεστάνετε λίγο το νερό, χωρίς να το βράσετε. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και ανακατέψτε το νερό με τον καφέ στο ίδιο φλιτζάνι. Με ένα χωνί, ρίξτε το μείγμα στο μπουκάλι σαμπουάν. Κλείστε και ανακινήστε καλά. Αφήστε το σαμπουάν να καθίσει για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.

Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν όπως θα κάνατε κανονικά, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σε κυκλική κίνηση. Αφήστε το για 5 λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Επιθέματα για μαύρους κύκλους

Ο κακός ύπνος, το άγχος ή μια ασθένεια είναι οι συχνές αιτίες εμφάνισης σακούλων και μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, που σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένοι και μεγαλύτεροι. Η αντιμετώπιση τους είναι πολύ απλή και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μόνο 2 συστατικά: καφέ και πατάτα! Ο καφές δημιουργεί αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου. Επιπλέον, οι πατάτες περιέχουν βιταμίνη Β6 και βιταμίνη D, που είναι καλές για το δέρμα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλιτζάνι συμπυκνωμένος καφές
  • 2 φέτες πατάτας

Μουλιάστε τις 2 φέτες πατάτας σε ένα φλιτζάνι πολύ κρύο καφέ. Αφήστε τις φέτες στον καφέ για 2 λεπτά και στραγγίξτε.

Τοποθετήστε τις φέτες στα μάτια σας και αφήστε τις για 20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε αυτά τα επιθέματα όσες φορές χρειαστεί.

Απολέπιση σώματος

Ο καφές είναι πολύ καλός για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας επειδή διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρού που συσσωρεύεται στον συνδετικό ιστό.

Θα χρειαστείτε:
5 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο καφέ
3 κουταλιές του γλυκού σιτέλαιο
Μεμβράνη τροφίμων

Ανακατέψτε και τα δύο συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα.

Εφαρμόστε την πάστα στα σημεία του σώματός σας (μηροί, βραχίονες, γλουτοί και κοιλιά). Καλύψτε με τη μεμβράνη για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την, κάντε μασάζ στα σημεία με κυκλική κίνηση για 5 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε δύο φορές την εβδομάδα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ: Φυσική Μάσκα Προσώπου για Σακούλες Ματιών, Μαύρους Κύκλους και Πρησμένα Βλέφαρα

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

18 Φωτογραφίες για Όσους Αγαπούν να Ανακαλύπτουν κάτι Νέο

6 Βασικές Συμβουλές Ειδικών για να Προσθέσετε Χρώμα στο Σπίτι σας

6 Βασικές Συμβουλές Ειδικών για να Προσθέσετε Χρώμα στο Σπίτι σας