in , , , ,

10 σίγουρα κόλπα για να αποτρέψετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους

Κάνοντας ένα γρήγορο μασάζ γύρω από τα μάτια προάγετε την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να μη δείχνετε κουρασμένοι, μια συνέπεια του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων.

Για ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας είναι σημαντικό ν’ ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Παρότι με τη χρήση καλλυντικών προϊόντων μπορείτε να μειώσετε το πρόβλημα, χρειάζονται και άλλα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί.

Αυτές οι ατέλειες είναι αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών, των ορμονικών αλλαγών και των ανθυγιεινών συνηθειών. Ταυτόχρονα, συχνά δεν προσέχουμε ιδιαίτερα αυτή την περιοχή του προσώπου όταν κάνουμε τη ρουτίνα ομορφιάς μας.

Αν και φαίνεται ότι δεν προκαλεί κάτι κακό, πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να εξουδετερώσουν αυτό το πρόβλημα, επειδή κάνει το πρόσωπό τους να δείχνει κουρασμένο, άρρωστο, και γερασμένο. Ευτυχώς, υπάρχουν απλά κόλπα για να πετύχετε τον στόχο σας και να δώσετε μια καλύτερη εμφάνιση στο πρόσωπό σας.

Τι προκαλεί το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Προτού διαβάσετε τα κόλπα που ακολουθούν για ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα αίτια δημιουργίας τους. Δεδομένου ότι ορισμένα απ’ αυτά συνδέονται με τον τρόπο ζωής του ατόμου, θα ήταν καλό να λάβετε υπόψη σας μεθόδους για την αποτροπή τους, ώστε να μην αλλάξουν άλλο την περιφέρεια των ματιών σας.

  • Σημάδια εξαιτίας της υπερβολικής μελανίνης ή της έκθεσης στον ήλιο (υπερχρωματισμός).
  • Απότομες ορμονικές αλλαγές.
  • Λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως κορτιζόνη και αγγειοδιασταλτικά.
  • Έλλειψη ύπνου ή ξύπνημα κατά τη διάρκειά του.
  • Πολύ δυνατό τρίψιμο των ματιών.
  • Κατακράτηση υγρών ή οίδημα.
  • Διαταραχές του θυρεοειδούς όπως υποθυρεοειδισμός.
  • Ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών.
  • Πρόωρη γήρανση.

Δείτε επίσης: Τι λάθη κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπο μας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κόλπα για ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους

Η βιομηχανία καλλυντικών, για να σας βοηθήσει ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, δημιούργησε μια μεγάλη ποικιλία από κρέμες που καλύπτουν το ευαίσθητο δέρμα. Από την άλλη, έχουν σχεδιαστεί και πιο επαγγελματικές θεραπείες οι οποίες περιλαμβάνουν λέιζερ ή παλμούς φωτός.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προτάσεις που θα σας επιτρέψουν να ελέγξετε το πρόβλημα χωρίς να «κάψετε» το πορτοφόλι σας. Για την ακρίβεια, θα ήταν καλό να τις εφαρμόζετε ως συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε θεραπεία κάνετε. Δοκιμάστε τες!

1. Καλός ύπνος για ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο

Ένας ποιοτικός ύπνος είναι καθοριστικός παράγοντας για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το δέρμα σας. Γι’ αυτό, αν ο στόχος σας είναι ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως κοιμάστε αρκετές ώρες.

Συμβουλή:

  • Προσπαθήστε να κοιμάστε 7 με 8 ώρες την ημέρα χωρίς διακοπές. Αν δυσκολεύεστε πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα και θα δείτε πόσο εύκολα θα κοιμηθείτε.

2. Να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ

Η αφαίρεση του μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο είναι ένα θεμελιώδες βήμα για να δείχνετε όμορφες και να διατηρείτε το πρόσωπό σας. Παρότι τα καλλυντικά σάς ομορφαίνουν μέσα στην ημέρα, αν τα αφήσετε το βράδυ θα καταλήξετε με μαύρους κύκλους και ατέλειες στο πρόσωπο.

Συμβουλή:

  • Τρίψτε λίγο αιθέριο έλαιο αμυγδάλου στο δέρμα σας για ν’ αφαιρέσετε το μακιγιάζ.
  • Επίσης, αν προτιμάτε, δοκιμάστε τη χρήση μιας κρέμας ή ορών καθαρισμού.

3. Περιορίστε την πρόσληψη άλατος για ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο

Μια δίαιτα με υψηλή πρόσληψη νατρίου αποτελεί εμπόδιο στην αποτροπή του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων. Ο λόγος είναι πως το νάτριο κατακρατεί υγρά τα οποία αυξάνουν το πρήξιμο και μειώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Συμβουλή:

  • Αντί να χρησιμοποιείτε αλάτι στα φαγητά σας, χρησιμοποιήστε βότανα και μπαχαρικά όπως ρίγανη, θυμάρι, φύλλα δάφνης και κουρκουμά.
  • Επίσης, να ελέγχετε τις ετικέτες των προϊόντων και ν’ αποφεύγετε όσα έχουν πολύ νάτριο.

4. Τρώτε πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία του δέρματός σας. Αυτό επειδή βοηθούν στη βελτίωση της διαδικασίας οξυγόνωσης για τη αποτροπή του πρηξίματος στα μάτια. Παρεμπιπτόντως, είναι αντιοξειδωτικά και αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση.

Συμβουλή:

  • Προσθέστε περισσότερα πράσινα λαχανικά στη διατροφή σας με σαλάτες και σμούθι. Να τα τρώτε ωμά για να πάρετε το 100% των θρεπτικών ουσιών τους.

Δείτε επίσης: DIY Καθαριστικό Προσώπου για Λιπαρή Επιδερμίδα

5. Αυξήστε την κατανάλωση νερού για ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο

Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη διαφόρων αλλοιώσεωντου δέρματος στο πρόσωπό σας. Επιπλέον, προκαλεί ξηρότητα, και μπορεί ν’ αποδυναμώσει περισσότερο τους ιστούς και να προκαλέσει ατέλειες όπως μαύρους κύκλους και το πόδι της χήνας.

Συμβουλή:

  • Πίνετε 7 με 8 ποτήρια νερό όλη την ημέρα.
  • Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε εγχύματα βοτάνων και φρούτων ή χυμούς.

6. Να τρώτε εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή και άλλες πηγές βιταμίνης C μπορούν να σας βοηθήσουν ν’ αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτή η ουσία δεν προλαμβάνει μόνο τις ρυτίδες αλλά διατηρεί σφιχτό το δέρμα γύρω από τα μάτια.

Συμβουλή:

  • Μη το σκέφτεστε. Βάλτε πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή στην καθημερινή σας διατροφή.
  • Αν επιθυμείτε, μπορείτε να τα λαμβάνετε σε χυμούς ή να τα προσθέσετε στα σμούθι σας.

7. Αντηλιακό

Η επίδραση των υπεριωδών ακτίνων (UV) του ηλίου είναι η κύρια αιτία του υπερχρωματισμού της περιοχής των ματιών. Επίσης, αποδυναμώνουν τους ιστούς και προκαλούν ρυτίδες.

Συμβουλή:

  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό.
  • Για έξτρα προστασία, να φοράτε γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

8. Κάντε μασάζ γύρω από τα μάτια

Κάνοντας ένα γρήγορο μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας θα προκαλέσετε λεμφική αποστράγγιση και έτσι θα μειώσετε τις ατέλειες. Είναι ιδανικό να το συμπληρώσετε με κάποιο αιθέριο έλαιο ή κάποια κρέμα καθώς αυτό θα ενεργοποιήσει ακόμη καλύτερα την κυκλοφορία του αίματος.

Συμβουλή:

  • Εφαρμόστε λίγες σταγόνες από λάδι καρύδας ή αμυγδάλου γύρω από τα μάτια και τρίψτε το απαλά με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας.
  • Κάντε το κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο.

9. Χρησιμοποιήστε φέτες από αγγούρι για ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο

Το αγγούρι συνεχίζει να είναι μια κλασική θεραπεία για ν’ αποτρέψετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αναζωογονητικές του ιδιότητες, αυτό το λαχανικό διορθώνει αυτές τις αλλαγές και σας βοηθά να δείχνετε και πάλι νέες. Δρα επίσης ως καταπραϋντικό και μειώνει πιθανούς ερεθισμούς της περιοχής.

Συμβουλή:

  • Κόψτε λίγες φέτες αγγουριού και βάλτε τες στο ψυγείο.
  • Έπειτα, όσο είναι κρύες, τοποθετήστε τες πάνω στα κλειστά σας μάτια και κρατήστε τες εκεί για 5 λεπτά.

Δείτε επίσης: Beauty DIY: Μάσκα προσώπου για βαθύ καθαρισμό με αγγούρι

10. Άσκηση

Η άσκηση από μόνη της δεν σας απαλλάσσει από τους μαύρους κύκλους. Όμως, η τακτική άσκηση προάγει την καλή κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη μείωση του πρηξίματος. Αυτά βελτιώνουν με τη σειρά τους την οξυγόνωση του δέρματος και σας επιτρέπουν να διατηρήσετε την υγιή εμφάνιση του προσώπου σας.

Συμβουλή:

  • Να ασκείστε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα.
  • Αν δε μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, κάντε μια ρουτίνα ασκήσεων στο σπίτι ή κάντε εναλλακτικές δραστηριότητες όπως χορό ή ποδήλατο.

Έχετε παρατηρήσει ότι το πρόσωπό σας δείχνει κουρασμένο εξαιτίας του πρηξίματος, και εμφανίζονται συνεχώς μαύροι κύκλοι; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και πείτε αντίο στις ατέλειες. Παρότι δε θα εξαφανιστούν με θαυματουργό τρόπο, θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά τα συμπτώματα.

via meygeia

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Κάντε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα με αυτό τον πανέξυπνο τρόπο

Σπιτική κρέμα που εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης