Τα τηγάνια, οι κατσαρόλες, γενικά τα μαγειρικά σκεύη αλλά και κάποια έπιπλα πολλές φορές σκουριάζουν σε διάφορα σημεία και αυτό οφείλεται στην έκθεση του μετάλλου στο νερό και την υγρασία του αέρα που τα κάνει να οξειδώνονται. Πριν αγοράσετε κάποιο χημικό προϊόν για την αφαίρεση της σκουριάς μπορείτε να δοκιμάσετε 5 φυσικούς τρόπους που μπορούν να διώξουν τη σκουριά και να τα αφήσουν πάλι λαμπερά και καθαρά.
Καλό είναι όταν καθαρίζετε σκληρούς λεκέδες από μέταλλο να μην χρησιμοποιείτε σκληρές βούρτσες ή ατσαλόμαλλο γιατί γδέρουν την επιφάνεια, δημιουργούν πόρους με αποτέλεσμα να καθαρίσουν εκείνη τη στιγμή αλλά μετά να σκουριάζουν ακόμα χειρότερα. Χρησιμοποιείτε καλύτερα μια παλιά οδοντόβουρτσα.
5 φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσεις τη σκουριά από τα τηγάνια, κατσαρόλες και μαγειρικά σκεύη
1. Πατάτα και μαγειρική σόδα
Κόψτε την πατάτα στη μέση βουτήξτε το κομμένο άκρο σε μαγειρική σόδα και μετά τρίψτε την σκουριά. Για να επαναλάβετε κόψτε πάλι την πατάτα και ξαναβουτήξτε στη μαγειρική σόδα. Μόλις φύγει η σκουριά ξεπλύντε και σκουπίστε καλά.
2. Αλουμινόχαρτο και λευκό ξίδι
Το αλουμινόχαρτο είναι πολύ αποτελεσματικό στους δύσκολους λεκέδες, ακόμα και στη σκουριά. Κάντε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο, βουτήξτε το σε ξίδι και τρίψτε τη σκουριά.
3. Αλάτι και λάιμ
Ρίξτε αλάτι επάνω στο σημείο της σκουριάς και μετά στύψτε το λάιμ επάνω στο αλάτι να μουλιάσει. Αφήστε μερικές ώρες και μετά τρίψτε με την λεμονόκουπα. Αν χρειαστεί επαναλάβετε.
4. Μούλιασε σε ξίδι
Αν έχετε κάποια μικροαντικείμενα όπως εργαλεία, μουλιάστε τα σε ξίδι όλη νύχτα. Συνήθως η σκουριά φεύγει μόνη της και δεν θα χρειαστεί ούτε καν τρίψιμο.
5. Μαγερική σόδα και νερό
Ρίξε μαγειρική σόδα επάνω στη σκουριά και στη συνέχεια με μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα τρίψε.
Καλό είναι για να μην ερχόμαστε αντίμετωποι με τη σκουριά να στεγνώνουμε καλά τα αντικείμενά μας και τα σκεύη πριν τα αποθηκεύσουμε.