in , , , , ,

6 Λάθη στην Υγιεινής που Πρέπει να Σταματήσετε

6 Λάθη στην Υγιεινής που Πρέπει να Σταματήσετε
6 Λάθη στην Υγιεινής που Πρέπει να Σταματήσετε

Για να είμαστε υγιείς, πρέπει όχι μόνο να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής, αλλά πρέπει να το κάνουμε με απόλυτα σωστό τρόπο. Διαφορετικά, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα ίδια.

6 Λάθη στην Υγιεινής που Πρέπει να Σταματήσετε
6 Λάθη στην Υγιεινής που Πρέπει να Σταματήσετε

Για πολλούς ανθρώπους, μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάνουν κάποια πράγματα λανθασμένα για όλη τους τη ζωή, ακόμα και τα πιο συνηθισμένα. Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε 6 Λάθη στην Υγιεινής που Πρέπει να Σταματήσετε και να φροντίσετε σωστά τον εαυτό σας.

ΣΠΙΤΙ: 8 Μεγάλα Λάθη Όταν Κάνουμε Φτηνή Ανακαίνιση

Κάνουμε ντους και μπάνιο πολύ συχνά.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το συχνό πλύσιμο είναι εξίσου κακό με το να μην πλένεστε καθόλου. Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών μολυσματικών ασθενειών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, το συχνό μπάνιο ξηραίνει το δέρμα και το ανοίγει με συνέπεια τα μικρόβια να μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στο σώμα μέσω αυτών των πληγών. Οι ειδικοί συστήνουν μπανιο όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα.

Δεν πλένουμε τα χέρια μας πριν πάμε στην τουαλέτα.

Μπορείτε να βρείτε μικρόβια όχι μόνο στην τουαλέτα, αλλά και σε όλο το σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν έχετε πλύνει τα χέρια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα μικρόβια βρίσκονται πιθανώς σε αυτά. Όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα, αγγίζετε σημεία στα οποία τα μικρόβια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Έτσι, το πλύσιμο των χεριών σας προτού πάτε στην τουαλέτα είναι ακόμα πιο σημαντικό από ό, τι μετά.

Πατάμε το καζανάκι με τα δάκτυλά μας.

Η τουαλέτα είναι ίσως το πιο βρώμικο μέρος στο σπίτι. Έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και 90 λεπτά μετά από ένα πάτημα, δεκάδες σταγονίδια με μικρόβιά είναι ακόμα στο καζανάκι. Επομένως, προσπαθήστε να το πατήσετε όχι με τα δάκτυλά, αλλά με την άρθρωση ή με την πίσω πλευρά του δακτύλου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ, σε περίπτωση που ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε κάτι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κοιμόμαστε στο ίδιο μαξιλάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα μαξιλάρια από φτερά και πούπουλα είναι ένας παράδεισος για τα ακάρεα σκόνης ή μούχλα. Με την πάροδο του χρόνου μπορούν να κινηθούν στο πρόσωπο ενός ατόμου και να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα όπως η αποδημίαση. Τα ακάρεα σκόνης μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, οι οποίες προκαλούν ρινική συμφόρηση, πρήξιμο και ερεθισμό των άνω αναπνευστικών διόδων. Συνιστάτε να πλένετε το μαξιλάρι κάθε εβδομάδα με νερό που είναι τουλάχιστον 55 ° C.

Κοιμάστε μαζί με τα κατοικίδια ζώα σας.

Αποδεικνύεται ότι ακόμη και τη νύχτα, πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες υγιεινής. Οπότε δεν επιτρέπετε γάτες και σκυλιά να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι μαζί σας καθώς και τα πιο καθαρά έχουν πολλά μικρόβια στο τρίχωμα τους. Είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά μερικά από αυτά μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και τη βουβωνική πανώλη. Και δεν μιλάμε για τον Μεσαίωνα, αλλά για τη σύγχρονη εποχή! Σύμφωνα με στατιστικές, μεταξύ του 1977 και του 1998 υπήρχαν 23 περιπτώσεις λοίμωξης από αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια που μεταφέρθηκε από κατοικίδιες γάτες.

Πλένουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι αν πλύνουν το πρόσωπό τους με σαπούνι δύο φορές την ημέρα, θα είναι πολύ καθαροί και θα αποφύγουν τα στίγματα. Στην πραγματικότητα, όμως το σαπούνι φράζει τους πόρους και τα προκαλεί. Οι δερματολόγοι υπογραμμίζουν ότι το σαπούνι δεν προοριζόταν αρχικά για το πρόσωπο. Όταν το χρησιμοποιείτε, καταστρέφετε το προστατευτικό φράγμα και διαταράσσετε το επίπεδο pH του δέρματός σας.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης με Τοιχογραφίες Πόλεων

Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης με Τοιχογραφίες Πόλεων

6 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Διατηρηθεί ο Λαιμός σας Νεότερος & ασκήσεις για τόνωση!