in , , , , ,

9 Απλές Συνήθειες που Μπορούν να Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

επιβλαβείς συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
9 Απλές Συνήθειες που Μπορούν να Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Η κοινή πεποίθηση υποδηλώνει ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να κάνεις κάτι με συνέπεια πριν γίνει συνήθεια, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει σταθερό χρονοδιάγραμμα που να κάνει μια συμπεριφορά αυτόματη. Μπορεί να διαρκέσει από 18 έως 254 ημέρες, ανάλογα με το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η νέα ρουτίνα. Αλλά μερικές φορές, υπάρχουν απλές συνήθειες που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Και όσο πιο γρήγορα τις αλλάξουμε, τόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα της ζωής μας. 8 Φαινομενικά Βρώμικες Συνήθειες που Είναι Πραγματικά Καλές

Χρήση ξυπνητηριού

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ο θόρυβος από τα ξυπνητήρια σας ξυπνά απότομα, κάτι που μπορεί να είναι επιβλαβές για την καρδιά σας. Μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των επίπεδων άγχους λόγω της έκρηξης αδρεναλίνης. Το να σηκώνεστε τόσο ξαφνικά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αδράνεια ύπνου, ή σε αίσθημα ταραχής και μειωμένης πνευματικής και σωματικής απόδοσης. Πώς λοιπόν να ξυπνάτε χωρίς το ξυπνητήρι των ρολογιών και των τηλεφώνων σας;

Οι ειδικοί συνιστούν να καθιερώσετε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου προσπαθώντας να κοιμηθείτε και να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, χωρίς ξυπνητήρι. Μπορείτε επίσης να εξασκηθείτε στο να ξυπνάτε σταδιακά με το φυσικό φως. Το άνοιγμα των περσίδων και των κουρτινών ή η τοποθέτηση του κρεβατιού σας σε σημείο όπου το φως του ήλιου χτυπά απευθείας, μπορεί να βοηθήσει. Εάν πρέπει να ξυπνήσετε πριν την ανατολή του ηλίου, μπορείτε να αγοράσετε ξυπνητήρι με πιο χαλαρωτικούς ήχους (όπως σφυρίχτρες και κουδούνισμα αέρα) ή που μιμείται τη φωτεινότητα του ήλιου.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το να μην έχετε ξυπνητήρι μπορεί να είναι καλό και για την εμφάνισή σας. Μια γυναίκα ξεκίνησε να ξυπνά μόνη της για μια εβδομάδα. Μετά το πείραμά της, είπε ότι το πρόσωπό της φαινόταν αισθητά πιο φρέσκο και οι σκούρες σκιές κάτω από τα μάτια της εξαφανίστηκαν. Ακόμη και η φυσική της κατάσταση και η αντοχή της για πεζοπορία φέρεται να βελτιώθηκαν.

Διατηρείτε το σπίτι πολύ καθαρό

brightside

Η απόλυτη καθαριότητα είναι απαραίτητη σε ορισμένα περιβάλλοντα, όπως τα νοσοκομεία, για παράδειγμα. Αλλά στο σπίτι, το εντελώς αποστειρωμένο περιβάλλον μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει ορισμένες ασθένειες. Μελέτες έχουν υποστηρίξει ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν σε αγροτικές περιοχές και εκτέθηκαν σε βακτήρια, γύρη και τρίχωμα ζώων, έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Εν τω μεταξύ, όσοι ανατράφηκαν σε πολύ καθαρά περιβάλλοντα είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άσθμα και αλλεργίες.

Μερικά μικρόβια είναι επίσης καλά για το σώμα επειδή μας βοηθούν στη φυσιολογία, τον μεταβολισμό και τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να καθαρίζετε και να ζείτε στη βρωμιά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να διαχειριστείτε πώς καθαρίζετε ή τακτοποιείτε τα πράγματα. Για παράδειγμα, τα παιδιά μπορούν να πλένουν τα χέρια τους με κανονικό σαπούνι αντί για αντιβακτηριακό. Ή εάν ένα παιχνίδι πέσει στο πάτωμα που δεν είναι πολύ βρώμικο, θα γίνει ένας απλός καθαρισμός και δεν χρειάζεται να απολυμάνετε υπερβολικά τα πάντα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λαμβάνετε πάρα πολλές βιταμίνες και συμπληρώματα

© Depositphotos.com

Οι περισσότεροι άνθρωποι που λαμβάνουν πολυβιταμίνες το κάνουν για να καλύψουν τα διατροφικά κενά. Όμως, σύμφωνα με μελέτες, η λήψη τους δεν προσθέτει κανένα όφελος στην υγεία. Δεν μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ή καρκίνου και δεν βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας μνήμης ή της μείωσης των νοητικών ικανοτήτων. Ωστόσο, ένα αποδεδειγμένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα είναι το φολικό οξύ (λαμβανόμενο πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης), το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα στα μωρά.

Οι ειδικοί προειδοποίησαν επίσης για τη λήψη λιποδιαλυτών και υδατοδιαλυτών βιταμινών σε τεράστιες δόσεις. Η υπερβολική ποσότητα της υδατοδιαλυτής βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει πέτρες στα νεφρά και οι υπερβολικές ποσότητες λιποδιαλυτής βιταμίνης Α μπορεί να επηρεάσουν το συκώτι. Είναι ιδανικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε ανεπάρκειες βιταμινών που πρέπει να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Και αντί να βασίζεστε σε συμπληρώματα, είναι καλύτερα να λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από μια καλά ισορροπημένη διατροφή.

Κόβετε τα πετσάκια και χρησιμοποιείτε το νύχι σας ως εργαλείο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το να κόψετε τα πετσάκια θα μπορούσε να κάνει τα νύχια σας να φαίνονται πιο ελκυστικά, αλλά αφαιρείτε επίσης μια από τις φυσικές μορφές προστασίας του σώματός σας. Βοηθούν στην προστασία των νέων νυχιών από βακτήρια και το κόψιμό τους μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα, ξηρότητα ή μολύνσεις.

Μια άλλη συνήθεια των νυχιών που πρέπει να καταργήσετε σταδιακά είναι να χρησιμοποιείτε το νύχι σας ως εργαλείο – για να ανοίξετε κονσέρβες ή βάζα, να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα ή να ανοίξετε μπρελόκ. Αυτά μπορούν εύκολα να σπάσουν τα νύχια σας, επομένως χρησιμοποιείστε κατάλληλα εργαλεία, όπως ψαλίδι ή άλλες συσκευές.

Δείτε ακόμη 9 Φαινομενικά Υγίεις Συνήθειες που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Ξεφλούδισμα ηλιακών εγκαυμάτων

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μπορεί να είναι δελεαστικό να επιταχύνετε τη διαδικασία απολέπισης ξύνοντας ή αφαιρώντας μόνοι σας το δέρμα, αλλά είναι καλύτερα να αντισταθείτε στην παρόρμηση. Το ξεφλούδισμα είναι μέρος της διαδικασίας επούλωσης και είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας προσπαθεί να απαλλαγεί από τα κατεστραμμένα κύτταρα. Εάν ξεφλουδίσετε ηλιακά εγκαύματα, το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο και ευάλωτο, επομένως είναι καλύτερα να αφήσετε αυτό το στρώμα δέρματος να φύγει από μόνο του.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ενυδατώσετε την περιοχή (για να απαλύνετε το καμένο δέρμα) και να πίνετε επιπλέον νερό (για να αποφύγετε την αφυδάτωση). Μπορείτε επίσης να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό όταν βγαίνετε έξω για να αποφύγετε πρόσθετες βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Για να αποφύγετε μελλοντικά εγκαύματα, θα ήταν συνετό να εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε 2 ώρες όταν εκτίθεστε σε έντονο ηλιακό φως.

Φοράτε ψηλοτάκουνα καθημερινά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα ψηλοτάκουνα μπορεί να προσθέσουν μερικά εκατοστά στο ύψος σας, αλλά το να τα φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι βλαβερό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για το σώμα σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που τα φορούσαν σε καθημερινή βάση εμφάνιζαν χειρότερη υγεία των ποδιών. Ο περιορισμός των ωρών που φορατε αυτά τα παπούτσια μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις όπως:

  • Τραυματισμοί στον αστράγαλο που μπορεί να προκληθούν από λάθος βηματισμό και απώλεια ισορροπίας.
  • Κατάγματα από στρες από την υπερβολική πίεση στο μετατάρσιο του ποδιού.
  • Οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο, που προκαλείται από την καταπόνηση στις αρθρώσεις.
  • Παραμορφώσεις ποδιών και δακτύλων (γνωστό και ως κότσι) σε ακραίες περιπτώσεις.
  • Προβλήματα στην πλάτη ως αποτέλεσμα των τακουνιών που προκαλούν μετατόπιση στη θέση της σπονδυλικής στήλης.
  • Πόνος και πρήξιμο.

Τρώτε πολύ γρήγορα

© Shutterstock.com

Σε αυτόν τον κόσμο του γρήγορου ρυθμού, τείνουμε να βιαζόμαστε για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων μας. Αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Σύμφωνα με μια μελέτη, το 60% των παιδιών που έτρωγαν γρήγορα τα γεύματά τους ήταν υπέρβαρα. Εν τω μεταξύ, μια άλλη ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι όσοι τρώνε γρήγορα ανέπτυξαν παράγοντες κινδύνου για παχυσαρκία γύρω από τη μέση, υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και κακά λιπαρά.

Όσοι τρώνε γρηγορά λαμβάνουν επίσης μεγαλύτερες μπουκιές και μασούν λιγότερο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κακή πέψη. Το αργό φαγητό, από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χορτάτοι και σας επιτρέπει να μασάτε την τροφή σας πιο προσεκτικά. Μια παλιά μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ο έλεγχος της ταχύτητας φαγητού μπορεί να είναι ένα μέσο ρύθμισης του βάρους και πρόληψης της παχυσαρκίας.

Επιλέγετε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά ή προϊόντα που «ακούγονται υγιεινά»

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Δεν είναι αυτόματα όλα τα προϊόντα που είναι χαμηλά σε λιπαρά ή χωρίς γλουτένη καλά για την υγεία σας. Μερικές φορές, αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από τα αντίστοιχα μη διαιτητικά. Μερικά παραδείγματα αυτών των προϊόντων με «χαμηλά λιπαρά» – αλλά όχι πιο υγιεινά – είναι τα δημητριακά πρωινού με γλυκαντικά, οι αρωματικοί καφέδες και τα γιαούρτια. Και η κατανάλωση αυτής της τροφής πλούσιας σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει υπερβολική πείνα, αύξηση βάρους και ορισμένες ασθένειες.

Για να αποφύγετε την εξαπάτησή σας από αυτά τα είδη, ελέγξτε τα «διατροφικά στοιχεία» της συσκευασίας και συγκρίνετε το με παρόμοια προϊόντα από άλλες μάρκες. Η κατανάλωση λαχανικών, μικρής ποσότητας υδατανθράκων και αρκετή ποσότητα κρέατος ή φυτικών πρωτεϊνών, είναι επίσης μια επιλογή για ένα καλά ισορροπημένο γεύμα που δεν περιέχει πάρα πολλές θερμίδες.

Βγάζετε τις τρίχες της μύτης

brightside

Οι μικροσκοπικές τρίχες στο εσωτερικό της μύτης αποτελούν μέρος του αμυντικού συστήματος του σώματός σας. Αποτρέπουν τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα, τα έντομα και άλλα πράγματα να εισέλθουν στους πνεύμονές σας. Εκτός από την αισθητική, δεν υπάρχει κανένα πραγματικό όφελος από την αφαίρεση των τριχών της μύτης. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και μόλυνση. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πόνο και κνησμό.

Η μύτη είναι επίσης μέρος της τριγωνικής περιοχής στο πρόσωπό μας που συνδέεται με το κρανίο μέσω διαφόρων αιμοφόρων αγγείων. Είναι μια πολύ ευαίσθητη ζώνη, όπου οι λοιμώξεις εξαπλώνονται εύκολα και θα μπορούσαν γρήγορα να κλιμακωθούν σε κάτι πιο σοβαρό.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.comεπιβλαβείς συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

Αν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από αυτές τις μικρές τρίχες που μπορεί να βγαίνουν από τη μύτη σας, αντί να τις τραβάτε με τσιμπιδάκι, χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να τις τριμάρετε.

Δείτε επίσης 5 Συνήθειες που Πρέπει να Αναθεωρήσετε για Καλύτερα Αποτελέσματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα με καρπούζι,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα

5 Κόλπα με Καρπούζι

Botticelli Bob,χτένισμα καλοκαιριού 2022,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,μαλλιά καλοκαιρι 2022,συμβουλές ομορφιάς

Botticelli Bob – Το πιο Καυτό Χτένισμα του Καλοκαιριού 2022