in , ,

9 Φαινομενικά Υγίεις Συνήθειες που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

επιβλαβείς υγίεις συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία
9 Φαινομενικά Υγίεις Συνήθειες που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι προκλητική. Και αν διαβάζετε πολλά για αυτό στο διαδίκτυο, μπορεί επίσης να σας προκαλέσει σύγχυση. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι γεμάτα συμβουλές για την υγεία και τόσα πολλά φαίνονται σωστές. Όμως, υπάρχουν μερικές φαινομενικά υγείες συνήθειες που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. 10 Διατροφικές Συνήθειες για να Είστε Υγιείς Χωρίς Δίαιτα

Κοιμάστε λίγο λιγότερο για να γυμναστείτε το πρωί

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η άσκηση το πρωί θεωρείται εξαιρετική επιλογή. Ταιριάζει με τις φυσικές ορμονικές διακυμάνσεις του σώματος, βοηθά στην εστίαση, στη διάθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη ρύθμιση της όρεξης. Ωστόσο, εάν συμβιβαστείτε με τον ιδανικό αριθμό ωρών που θα έπρεπε να κοιμάστε, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Ο περιορισμός του ύπνου συνδέονται με αυξημένη πείνα και πρόσληψη τροφής, με υψηλότερους κινδύνους αύξησης βάρους και παχυσαρκίας.

Ασκηθείτε κάθε μέρα

brightside

Για να κάνετε πραγματικά τη διαφορά στη ζωή σας, ένα τακτικό πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να γίνει ρουτίνα για εσάς όσο το φαγητό ή ο ύπνος. Αλλά θα πρέπει πάντα να κρατάτε μια μέρα για να ξεκουράζεστε κάθε 7 έως 10 ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα χρειάζεται να επιδιορθώσει τα μικροσκοπικές φθορές στον μυϊκό ιστό και να εξισορροπήσει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος και γλυκογόνου. Αυτό σας δίνει χρόνο για να δυναμώσουν οι μύες σας και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει κόπωση των επινεφριδίων και να αυξήσει το βάρος, ειδικά γύρω από την κοιλιά. Αυτό οφείλεται στην κορτιζόλη, μια φυσική ορμόνη του στρες που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του μεταβολισμού. Η κορτιζόλη σχετίζεται επίσης άμεσα με το στρες, οπότε φροντίστε να ξεκουράζεστε αρκετά, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά!

Πολύς ύπνος

brightside

Ίσως έχουμε συνηθίσει περισσότερο να ακούμε το αντίθετο, αλλά αυτό είναι επίσης αλήθεια. Ακριβώς όπως ο ανεπαρκής ύπνος είναι κακός, ο πολύς ύπνος αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως η στεφανιαία νόσο, ο διαβήτης, το άγχος και η παχυσαρκία στους ενήλικες. Εάν αισθάνεστε ότι 7 έως 8 ώρες ύπνου τη νύχτα «δεν είναι αρκετές» ή αισθάνεστε κουρασμένοι μετά από μια νύχτα καλού ύπνου, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Δεν τρώτε αρκετά λιπαρά

brightside

Αυτό αναφέρεται στα υγιεινά λιπαρά., φυσικά καθώς αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής και το σώμα μας τα χρειάζεται. Βοηθούν στην απορρόφηση βιταμινών, υποστηρίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων, την υγεία του εγκεφάλου και των ματιών, την επούλωση και την παραγωγή ορμονών, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Και είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας για το σώμα μας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν νιώθετε νωθρότητα, πεινάτε συχνά, πονάνε οι αρθρώσεις σας ή κρυώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο, ίσως πρεπει να τρώτε περισσότερα υγιεινά λιπαρά. Μπορεί να βρεθούν σε τυρί και αυγά, ελαιόλαδο ή λάδι canola, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο και σπόρους chia ή λιναριού. Απλώς προσπαθήστε να αποφύγετε τα τρανς λιπαρά από υδρογονωμένα έλαια που βρίσκονται συχνά σε επεξεργασμένα τρόφιμα.

Δείτε ακόμη 10 Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε για την Υγεία σας

Καθόλου ζάχαρη

brightside

Από τη μείωση του κινδύνου διαβήτη και τη βραδύτερη γήρανση μέχρι τον καλύτερο ύπνο και την απώλεια βάρους, τα οφέλη της μείωσης της ζάχαρης είναι τεράστια. Ωστόσο, το κόψιμο της ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει στη χρήση τεχνητών γλυκαντικών που είναι τόσο επιβλαβή όσο η ίδια η ζάχαρη, οδηγώντας σε διαβήτη και την παχυσαρκία.

Η ζάχαρη μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, απλώς επιλέξτε ολόκληρα φρούτα αντί για χυμό ή μπισκότα. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταναλώνετε επίσης τις φυσικές ίνες που βοηθούν το σώμα να τις αξιοποιήσει καλύτερα.

Αφαιρείτε τον κρόκο του αυγού

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές στον πλανήτη. Έχουν πολλές βιταμίνες και σχεδόν λίγη από κάθε θρεπτική ουσία που χρειάζεται το σώμα μας. Αλλά όταν αφαιρείτε τον κρόκο, πετάτε περισσότερα από τα μισά θρεπτικά συστατικά. Και επιπλέον, στον κρόκο εβρίσκεται η χολίνη, μια σπάνια θρεπτική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κυτταρικών μεμβρανών και παίζει συγκεκριμένο ρόλο στον εγκέφαλο.

Το λίπος που παρέχει ολόκληρο το αυγό είναι ευεργετικό – τόσο πολύ που συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και την αύξηση της «καλής» χοληστερόλης.

Κατανάλωση σαλάτας πριν από την πρωτεΐνη

brightside

Οι σαλάτες είναι υπέροχες, αλλά αν γεμίζετε το στομάχι σας με μαρούλι, μπορεί να μην αφήνετε αρκετό χώρο για τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη παίζει ρόλο στη δημιουργία και τη συντήρηση κάθε κυττάρου στο σώμα. Χωρίς αυτό, μπορεί να χάσουμε μυϊκή μάζα και να αδυνατίσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα, τα μαλλιά και τα νύχια.

Επίσης, πιθανότατα θα αισθάνεστε λιγότερο ικανοποιημένοι μετά από γεύματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και θα πεινάτε πιο συχνά. Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες συνδέονται με πιο ενισχυμένο μεταβολισμό και μείωση της πρόσληψης θερμίδων και της λαχτάρας.

Κατανάλωση επιδορπίων γιαουρτιού

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η κατανάλωση γιαουρτιού θεωρείται υγιεινή συνήθεια, καθώς είναι γεμάτη με οφέλη για την υγεία. Περιέχει ασβέστιο, προβιοτικά που είναι καλά για το μικροβίωμα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βιταμίνες, πρωτεΐνες. Ωστόσο, τα περισσότερα επιδόρπια γιαουρτιού που αγοράζουμε έχουν πολλά πρόσθετα σάκχαρα και γλυκαντικά. Έτσι, αν αγαπάτε πραγματικά το γιαούρτι με φρούτα, σκεφτείτε να τα προσθέσετε σε κανονικό γιαούρτι.

Πίνετε πολύ νερό

brightside

Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού μας βάρους και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Αν και το να μην πίνουμε αρκετό νερό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μας, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε υπερυδάτωση και αύξηση βάρους. Η υπερυδάτωση μπορεί να είναι πολύ σοβαρή. Εμφανίζεται όταν η ποσότητα αλατιού και άλλων ηλεκτρολυτών στο σώμα σας αραιώνεται πολύ, θέτοντας σε κίνδυνο τις κανονικές λειτουργίες του σώματος.

Επίσης, η συνεχής κατανάλωση νερού μειώνει τα επίπεδα νατρίου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο των κυττάρων του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών κυττάρων! Και αν τα νεφρά δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν, θα έχετε αυτό που ονομάζεται «βάρος νερού» καθώς συσσωρεύεται.

Δείτε επίσης 10 Υγιεινές Συνήθειες που Μπορεί να είναι Επιβλαβείς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση σπιτιού για αρχάριους,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης

Διακόσμηση Σπιτιού για Αρχάριους: 5 Κρίσιμες Συμβουλές

διακόσμηση μικρού κήπου,συμβουλές διακόσμησης μικρού κήπου,ιδέες διακόσμησης μικρού κήπου

10 Συμβουλές Διακόσμησης Μικρού Κήπου