Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι; Ας μην το σκεφτόμαστε καν! Η κατανάλωση ενός ζουμερού, φρέσκου καρπουζιού είναι ένα από τα καλύτερα του καλοκαιριού και θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το ικανοποιητικό συναίσθημα για όσο το δυνατόν περισσότερο! DIY Ψησταριά από Καρπούζι
Παγάκια Καρπούζι
Θα χρειαστείτε:
1 καρπούζι
σακούλα Ziploc
πλάστης
παγοκυψέλες
Αφαιρέστε τη φλούδα του καρπουζιού και ψιλοκόψτε το. Μεταφέρετε τα κομμάτια καρπουζιού στη σακούλα Ziploc και σφραγίστε την. Με τον πλάστη συνθλίψετε τα κομμάτια καρπουζιού μέχρι να γίνουν ένας παχύς πολτός.
Ρίξτε τον πολτό στην παγοκυψέλη, βάλτε την στην κατάψυξη και παγώστε την. Μετά από λίγες μόνο ώρες, μπορείτε να προσθέσετε νόστιμα παγάκια με γεύση καρπούζι στα ποτά σας!
Ποτήρια καρπούζι
Θα χρειαστείτε:
γυάλινα βάζα
πράσινο νήμα
ακρυλικό χρώμα
κόλλα
Τυλίξτε λίγο πράσινο νήμα στον πάτο ενός άδειου βάζου και κολλήστε το. Βάψτε σπόρους καρπουζιού στο υπόλοιπο βάζο με ακρυλικό χρώμα και στη συνέχεια γεμίστε με ροζ ή κόκκινο ποτό.
Κυκλικές φέτες καρπούζι
Θα χρειαστείτε:
1 καρπούζι
άδειο δοχείο Pringles
ξύλινα σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες
Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να σερβίρετε το καρπούζι είναι να το κόψετε σε κυκλικές φέτες! Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά ένα άδειο δοχείο Pringles και κόβοντας την κορυφή του καρπουζιού. Τοποθετήστε το δοχείο Pringles στο κέντρο του καρπουζιού μέχρι να φτάσει στο αντίθετο άκρο και, στη συνέχεια, τραβήξτε το δοχείο Pringles προς τα έξω.
Αφαιρέστε το καρπούζι από το κουτί Pringles, κόψτε το σε ίσα κομμάτια και τοποθετήστε ένα ξύλινο σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα σε κάθε φέτα.
Δείτε ακόμη 5 Τρόποι! Έτσι θα Διαλέξεις το Καλύτερο Καρπούζι!
Συντήρηση καρπουζιού
Θα χρειαστείτε:
1 καρπούζι
κεριά
πλαστικό κουτί αποθήκευσης
παλιές εφημερίδες
Έχετε ποτέ λαχτάρα για τη δροσιστική γεύση του καρπουζιού μετά το τέλος του καλοκαιριού; Σε εκείνο το σημείο, είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε ένα στο παντοπωλείο, αλλά υπάρχει ένα υπέροχο κόλπο για να διατηρείτε τα καρπούζια φρέσκα για έως και 6 μήνες! Ανάψτε μερικά κεριά και καλύψτε ολόκληρο το καρπούζι σε κερί.
Στρώστε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί αποθήκευσης με τσαλακωμένη εφημερίδα και τοποθετήστε το κερωμένο καρπούζι. Σφραγίστε το δοχείο και η εφημερίδα θα απορροφήσει κάθε υγρασία που διαφορετικά θα επηρέαζε το καρπούζι. Τώρα θα μπορείτε να απολαύσετε δροσερό καρπούζι στη μέση του χειμώνα!
Καρδιές καρπούζι
Το καρπούζι είναι τόσο υπέροχο φρούτο, είναι κρίμα να το σερβίρετε με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να το σερβίρετε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο – κόβοντάς το σε μικρές καρδιές! Ξεκινήστε κόβοντας ένα παχύ κομμάτι που είναι περίπου ¼ ολόκληρου του καρπουζιού και κόψτε τις άκρες.
Κόψτε τη φλούδα.
Κόψτε ένα μικρό τρίγωνο από το κέντρο της καμπύλης πλευράς του κομματιού.
Κόψτε το καρπούζι σε κομμάτια σε σχήμα καρδιάς.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης O σωστός τρόπος για να κόβουμε το καρπούζι – ΒΙΝΤΕΟ