in , , , ,

5 Τρόποι! Έτσι θα Διαλέξεις το Καλύτερο Καρπούζι!

5 Τρόποι! Έτσι θα Διαλέξεις το Καλύτερο Καρπούζι!
5 Τρόποι! Έτσι θα Διαλέξεις το Καλύτερο Καρπούζι!

Καρπούζι, ο καρπός που όλοι αγαπάμε. Δυστυχώς, για πολλούς από εμάς, η επιλογή ενός νόστιμου καρπουζιού είναι μια πραγματική πρόκληση. Στην ουσία, είναι εύκολο να μάθουμε αν ένα φρούτο είναι ώριμο και μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα του. Οι αγρότες χρησιμοποιούν συνήθως αυτές τις συμβουλές για να μάθουν αν το καρπούζι είναι ζουμερό και νόστιμο και μοιραζόμαστε αυτές τις συμβουλές μαζί σας!

Οφέλη για την Υγεία από τους Σπόρους Καρπουζιού

Δώστε προσοχή στο κάτω μέρος του καρπουζιού

Το μεγάλο κίτρινο σημάδι στο κάτω μέρος του καρπουζιού είναι όπου το καρπούζι αγγίζει το έδαφος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης. Σε ώριμα καρπούζια, το σημάδι πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο ή πορτοκαλί, αλλά όχι λευκό.

Ελέγξτε το κάτω μέρος του καρπουζιού
Ελέγξτε το κάτω μέρος του καρπουζιού

Καφέ σημάδια στη φλούδα του καρπουζιού

Αυτά τα λιγότερο όμορφα καφέ σημάδια είναι συνήθως το αποτέλεσμα των μελισσών που προσπαθούν να εισέλθουν στο καρπούζι ενώ είναι ακόμα ώριμο. Όσο περισσότερα σημάδια αυτού του είδους στο καρπούζι, τόσο πιο γλυκό είναι.

Τα καφέ σημάδια είναι συνήθως το αποτέλεσμα των μελισσών που προσπαθούν να εισέλθουν στο καρπούζι και είναι πιο γλυκό
Τα καφέ σημάδια είναι συνήθως το αποτέλεσμα των μελισσών που προσπαθούν να εισέλθουν στο καρπούζι και είναι πιο γλυκό

Προσέξτε το σχήμα του καρπουζιού

Τα οβάλ καρπούζια τείνουν να είναι πιο υδαρή στο εσωτερικό, ενώ τα στρογγυλά καρπούζια είναι συνήθως ζουμερά και γλυκά.

Το σχήμα του καρπουζιού παίζει σημαντικό ρόλο
Το σχήμα του καρπουζιού παίζει σημαντικό ρόλο

Βάρος και όγκος καρπουζιού

Είναι καλύτερο να μην επιλέξετε καρπούζια που είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά. Το ιδανικό μέγεθος καρπουζιού είναι στη μέση. Πρέπει να θυμάστε ότι ένα καρπούζι καλής ποιότητας είναι βαρύτερο από το μέγεθός του.

το βάρος και ο όγκος του καρπουζιού παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του
το βάρος και ο όγκος του καρπουζιού παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του

Προσοχή στο κοτσάνι του καρπουζιού

Εάν το κοτσάνι είναι στεγνό, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι έχει φτάσει στην απαιτούμενη ωριμότητα. Εάν είναι ακόμα πράσινο και φρέσκο, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι δεν είναι ακόμη ώριμο.

το πράσινο κοτσάνι δείχνει ότι το καρπούζι δεν είναι ακόμα ώριμο
το πράσινο κοτσάνι δείχνει ότι το καρπούζι δεν είναι ακόμα ώριμο

O σωστός τρόπος για να κόβουμε το καρπούζι – ΒΙΝΤΕΟ

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Διττανθρακικό νάτριο: 4 Κόλπα Ομορφιάς με Μαγειρική Σόδα

Διττανθρακικό νάτριο: 4 Κόλπα Ομορφιάς με Μαγειρική Σόδα

10 Χαρακτηριστικά που Έχουν οι Ευφυείς Άνθρωποι. Εσείς έχετε κάποιο από αυτά;

10 Χαρακτηριστικά που Έχουν οι Ευφυείς Άνθρωποι. Εσείς έχετε κάποιο από αυτά;