in , ,

Οφέλη για την Υγεία από τους Σπόρους Καρπουζιού

Οφέλη για την Υγεία από τους Σπόρους Καρπουζιού
Οφέλη για την Υγεία από τους Σπόρους Καρπουζιού

Όλοι πιστεύουμε ότι τα καρπούζια είναι ένα δροσιστικό φρούτο. Αλλά ξέρατε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν καν το καλύτερο μέρος του; Ενώ όλοι μας αρέσει να βυθίζουμε τα δόντια μας στο ζουμερό κόκκινο μέρος, πολλοί από εμάς φτύνουν τους σκληρούς σπόρους που μένουν στο στόμα μας μετά. Εξ ου και η δημοτικότητα των καρπουζιών χωρίς σπόρους. Αλλά αυτοί οι σπόροι είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά.

πηγή φωτό

Οι ίνες στους σπόρους του καρπουζιού κάνουν καλό στην πέψη και είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο.

Σχετικό άρθρο: O σωστός τρόπος για να κόβουμε το καρπούζι – ΒΙΝΤΕΟ

πηγή φωτό

Οι σπόροι περιέχουν επίσης το αμινοξύ κιτρουλλίνη, το οποίο μπορεί να δράσει ως αντιοξειδωτικό. Η κιτρουλίνη βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα καλύτερη ροή αίματος. Αυτό είναι ευεργετικό για το κυκλοφοριακό, την καρδιά και τον εγκέφαλό σας. Υπάρχουν επίσης πολλές βιταμίνες και μέταλλα στους σπόρους, όπως μαγνήσιο, βιταμίνες A, B και C, καθώς και σίδηρος, που είναι όλα απαραίτητα για την υγεία σας.

πηγή φωτό

Μια μικρή προετοιμασία είναι το μόνο που χρειάζεται για να αποκομίσετε τα πλήρη οφέλη αυτών των σπόρων. Μια εύκολη επιλογή είναι ένα νόστιμο τσάι:
Αναμείξτε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένους σπόρους καρπουζιού με περίπου δύο λίτρα νερό και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Όλα τα θρεπτικά συστατικά θα ενεργοποιηθούν και έχει υπέροχη γεύση παγωμένο!

πηγή φωτό

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα milkshake με τους σπόρους:
Πάρτε μια χούφτα σπόρους καρπουζιού και απλώστε τους σε ένα ρηχό ταψί. Ζεστάνετε τους μέχρι να ξεραθούν εντελώς και αρχίζουν να μυρίζουν γλυκά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

πηγή φωτό

Κάντε τους μια λεπτή σκόνη και ανακατέψτε με ζεστό ή κρύο γάλα σε αναλογία 1:10.

πηγή φωτό

Αυτό το μείγμα είναι τέλειο εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα πέψης ή με τα νεφρά σας. Δεδομένου ότι το καρπούζι είναι φυσικό διουρητικό, μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία των νεφρών.

14 τρόφιμα που δεν ξέρατε ότι θα μπορούσατε να ψήσετε στη σχάρα!

πηγή φωτό

Σχετικό άρθρο: Έτσι θα διαλέξετε εύκολα το καλύτερο καρπούζι.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 16

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Κηλίδες Γάλακτος (milk spots) στο Δέρμα

9 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Κηλίδες Γάλακτος (milk spots) στο Δέρμα

ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ: Τρόποι Περιποίησης για βλεφαρίδες, μαλλιά, φρύδια!

ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ: Τρόποι Περιποίησης για βλεφαρίδες, μαλλιά, φρύδια!